''Halk Bankası Esnafa Kredi Vermemek İçin Türlü Sebepler Üretiyor''

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2020 - 18:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Halk Bankası Esnafa Kredi Vermemek İçin Türlü Sebepler Üretiyor''

Halkbank'ın corona'nın oluşturduğu zararlara karşı açıkladığı toplam 50 bin TL'lik Esnaf Destek Paketi'ne başvurmak için şubelere giden esnaf istenen belgeleri görünce şok oldu. Halkbank'ın 25 bin TL nakdi, 25 bin TL'de kredi kartı üzerinden kullanım yaptırdığı Esnaf Destek Paketi'nden faydalanmak için vatandaşlar bankanın yolunu tuttu.Esnaf, Halkbank'a gittiğinde ise 25 bin TL'lik krediyi kullanmak için pek çok koşulu yerine getirmeleri gerektiğini öğrendi. Bunun üzerine esnaflar sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. HALKBANKASI ESNAFA KREDİ VERMEMEK İÇİN TÜRLÜ SEBEPLER ÜRETİYOR Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan , '' Halk Bankası tarafından verileceği ifade edilen 25 bin liralık nakdi 25 bin lira da kredi kartlarına tanımlanacak destek kredilerinin miktarının azlığı bir yana bankanın krediyi vermemek için çok zor şartlar öne sürmesi olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz unutulmuş gibi bir izlenim vermektedir. Esnafımıza 5 yılda kredi kullanmamış olması, ipotek, memur kefil istenmesi ve sicil affı gündemdeyken uygun kredi notu istenmesi gibi sunulan şartlar zaten çok zor durumda olan esnafımızı çıkmaza sürüklemektedir. Ayrıca Halk Bankası şubelerinin uygulamada birlik sağlamadığı yönünde esnafımızca tarafımıza ulaşan şikayetler de söz konusudur. Kısacası Halk Bankası esnafa kredi vermemek için türlü sebepler aramaktadır. Tüm sorumlular bilmelidir ki bir kamu bankası böyle bir durumda karlılığı düşünmeyi değil halkının sorunlarını çözmekle mükelleftir. Bir diğer husus, 25 bin lira üç işçi çalıştıran bir esnafın ancak bir aylık giderini karşılamaktadır. Bir an önce hükümet yetkililerinin ve Halk Bankası yöneticilerinin bu yanlıştan dönmek için şartların esnetilmesi, uygulamada birliğin sağlanması ve kredinin faizsiz verilmesi başta olmak üzere gerekli adımları atması elzemdir. Bankanın açıkladığı 3 ay süreli faizsiz erteleme ise zaten mevcut Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin rutin uygulanmasından başka bir şey değildir. Aksi takdirde esnafımız nefes alamayacak noktaya gelecektir.'' dedi.

Halkbank'ın corona'nın oluşturduğu zararlara karşı açıkladığı toplam 50 bin TL'lik Esnaf Destek Paketi'ne başvurmak için şubelere giden esnaf istenen belgeleri görünce şok oldu.

Halkbank'ın 25 bin TL nakdi, 25 bin TL'de kredi kartı üzerinden kullanım yaptırdığı Esnaf Destek Paketi'nden faydalanmak için vatandaşlar bankanın yolunu tuttu.Esnaf, Halkbank'a gittiğinde ise 25 bin TL'lik krediyi kullanmak için pek çok koşulu yerine getirmeleri gerektiğini öğrendi. Bunun üzerine esnaflar sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

HALKBANKASI ESNAFA KREDİ VERMEMEK İÇİN TÜRLÜ SEBEPLER ÜRETİYOR

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan , '' Halk Bankası tarafından verileceği ifade edilen 25 bin liralık nakdi 25 bin lira da kredi kartlarına tanımlanacak destek kredilerinin miktarının azlığı bir yana bankanın krediyi vermemek için çok zor şartlar öne sürmesi olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz unutulmuş gibi bir izlenim vermektedir. Esnafımıza 5 yılda kredi kullanmamış olması, ipotek, memur kefil istenmesi ve sicil affı gündemdeyken uygun kredi notu istenmesi gibi sunulan şartlar zaten çok zor durumda olan esnafımızı çıkmaza sürüklemektedir. Ayrıca Halk Bankası şubelerinin uygulamada birlik sağlamadığı yönünde esnafımızca tarafımıza ulaşan şikayetler de söz konusudur. Kısacası Halk Bankası esnafa kredi vermemek için türlü sebepler aramaktadır. Tüm sorumlular bilmelidir ki bir kamu bankası böyle bir durumda karlılığı düşünmeyi değil halkının sorunlarını çözmekle mükelleftir. Bir diğer husus, 25 bin lira üç işçi çalıştıran bir esnafın ancak bir aylık giderini karşılamaktadır. Bir an önce hükümet yetkililerinin ve Halk Bankası yöneticilerinin bu yanlıştan dönmek için şartların esnetilmesi, uygulamada birliğin sağlanması ve kredinin faizsiz verilmesi başta olmak üzere gerekli adımları atması elzemdir. Bankanın açıkladığı 3 ay süreli faizsiz erteleme ise zaten mevcut Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin rutin uygulanmasından başka bir şey değildir. Aksi takdirde esnafımız nefes alamayacak noktaya gelecektir.'' dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.