Hakkari'de Hain Saldırı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.07.2016 - 20:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hakkari'de Hain Saldırı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu ve 25 asker yaralandı.   Çukurca karayolu Doğanlı bölgesinde bugün saat 19.00 sıralarında yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte, ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, 28 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 3'ü de hastane de şehit oldu. Çatışmanın ardından bölgeye karadan takviye birliklerlerla çok sayıda ambulans, havadan da kobra helikopterler sevk edildi. Yaralı askerler Hakkari ve Çukurca'daki hastanelere kaldırıldı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkari/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 8 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu ve 25 asker yaralandı.

  Çukurca karayolu Doğanlı bölgesinde bugün saat 19.00 sıralarında yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte, ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, 28 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden 3'ü de hastane de şehit oldu. Çatışmanın ardından bölgeye karadan takviye birliklerlerla çok sayıda ambulans, havadan da kobra helikopterler sevk edildi.

Yaralı askerler Hakkari ve Çukurca'daki hastanelere kaldırıldı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkari/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 8 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.