Hainler Füze İle Saldırdı : 2 Askerimiz Şehit Düştü

GÜNDEM 20.07.2020 - 20:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hainler Füze İle Saldırdı : 2 Askerimiz Şehit Düştü

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde üs bölgemize PKK teröristlerce Amerikan yapımı güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucu 2 askerimiz şehit düştü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hakkari-Çukurca'da 20 Temmuz 2020 tarihinde bir üs bölgemize teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ATAK helikopterlerimiz, SİHA'larımız ve ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.   ASKERLERİMİZİN KİMLİKLER BELLİ OLDU   Hakkari Çukurca'da üs bölgemize düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin kimlikleri belli oldu.Şehitlerimizden Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'in acı haberi memleketi Karaman'da ki baba ocağına düştü.Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyünde oturan annesi Şengül ve babası Mustafa Demir'e acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Eve Türk bayrağı asılırken, haberi alan yakınları da eve akın etti. Nişanlı olan şehit Demir'in, 5 Ağustos günü düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.     Hain saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın acı haberi ise Alanya'da oturan ailesine verildi.Şehidin kullandığı silah üzerinde ''Şehidimin Emaneti'' ibaresi ise dikkat çekti.     Kırşehir Haber Türk olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabır baş sağlığı dileriz.
Hakkari'nin Çukurca İlçesinde üs bölgemize PKK teröristlerce Amerikan yapımı güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucu 2 askerimiz şehit düştü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hakkari-Çukurca'da 20 Temmuz 2020 tarihinde bir üs bölgemize teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ATAK helikopterlerimiz, SİHA'larımız ve ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

 

ASKERLERİMİZİN KİMLİKLER BELLİ OLDU

 

Hakkari Çukurca'da üs bölgemize düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin kimlikleri belli oldu.Şehitlerimizden Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'in acı haberi memleketi Karaman'da ki baba ocağına düştü.Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyünde oturan annesi Şengül ve babası Mustafa Demir'e acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Eve Türk bayrağı asılırken, haberi alan yakınları da eve akın etti. Nişanlı olan şehit Demir'in, 5 Ağustos günü düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

 

 

Hain saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın acı haberi ise Alanya'da oturan ailesine verildi.Şehidin kullandığı silah üzerinde ''Şehidimin Emaneti'' ibaresi ise dikkat çekti.

 

 

Kırşehir Haber Türk olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabır baş sağlığı dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.