Hacıbektaş, Kırşehir'in Bir Parçasıdır !

DİĞER 26.05.2016 - 14:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hacıbektaş, Kırşehir'in Bir Parçasıdır !

Kırşehir 1954 yılında çok büyük bir haksızlığa uğradı.Siyasi irade Kırşehir'i ilçe yapıp Mucur ve Hacıbektaş ile birlikte Nevşehir'e bağlarken, Kaman Ankara'ya , Çiçekdağ ise Yozgat'a dahil edildi.

Tam 62 yıl önce Kırşehir'i cezalandırmak isteyen Menderes Hükümeti'nin ''Haksız ve Hukuksuz'' bu uygulaması karşısında Osman Bölükbaşı şöyle demişti : Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın zulmünüz tam olsun. 1957 yılında hatasını anlayan Adnan Menderes Kırşehir'i tekrar il yaparken Hacıbektaş'ta yapılan referandumda halk Kırşehir'i istediği halde, Hacıbektaş Kırşehir'e tekrar dahil edilmemiş ve Nevşehir'de kalmıştı.Çünkü Osman Bölükbaşı Hacıbektaş'ın Hasanlar Köyü'nden idi.Hatta Bölükbaşı yapılan haksızlığa dayanamadı ve mecliste kavga bile etti. Bu Kırşehir'in 62 yıllık bir mevzusu değildir. 700 yıllık kültürel, manevi ve siyasi bir birlikteliğin haksız ve hukuksuz bir şekilde yok edilmesidir.Hacıbektaş'ın Kırşehir ile sadece siyasi bir bağdan çok 1000 yıllık kültürel ve manevi bir bağı vardır.Adnan Menderes bu büyük hatayı kendisi de kabul etmiştir  ama ne yazık ki yaptığı hatayı tam olarak düzeltmemiş olayı kişiselleştirerek Osman Bölükbaşı'nın Hacıbektaşlı olmasından dolayı hatasını telafi edememiştir.Ahi Evran ile Hacı Bektaş'ı Veli daima birlikte anılmıştır. Kırşehir kültürünün Ahilik ilke öne çıkarılmaya çalışıldığı şu dönemlerde, haksız ve hukuksuz bir şekilde Kırşehir'den koparılan Hacıbektaş konusu da gündeme getirilmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır. Kırşehir milletvekili Mikail Arslan ilk milletvekili seçildiği dönemde bu konuyu gündeme getirmiş hatta bu hatanın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde  bulunsa da bu girişimler sonuçsuz kalmıştı. Kırşehir kendisine yapılan bu haksızlığı unutmamalıdır.Hacıbektaş'ı daima hatırlamalı ve hatırlatmalıdır.Sonuna  kadar haklı ve hakkı olduğu Hacıbektaş konusunda ısrarcı olmalıdır.Hacıbektaş tekrar Kırşehir'e bağlanmalıdır ve bu tecelli etmelidir.1000 yıllık tarihi birliktelik tekrar sağlanmalıdır.Umarız Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'da bu konuyu unutmamıştır.
Kırşehir 1954 yılında çok büyük bir haksızlığa uğradı.Siyasi irade Kırşehir'i ilçe yapıp Mucur ve Hacıbektaş ile birlikte Nevşehir'e bağlarken, Kaman Ankara'ya , Çiçekdağ ise Yozgat'a dahil edildi.

Tam 62 yıl önce Kırşehir'i cezalandırmak isteyen Menderes Hükümeti'nin ''Haksız ve Hukuksuz'' bu uygulaması karşısında Osman Bölükbaşı şöyle demişti : Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın zulmünüz tam olsun. 1957 yılında hatasını anlayan Adnan Menderes Kırşehir'i tekrar il yaparken Hacıbektaş'ta yapılan referandumda halk Kırşehir'i istediği halde, Hacıbektaş Kırşehir'e tekrar dahil edilmemiş ve Nevşehir'de kalmıştı.Çünkü Osman Bölükbaşı Hacıbektaş'ın Hasanlar Köyü'nden idi.Hatta Bölükbaşı yapılan haksızlığa dayanamadı ve mecliste kavga bile etti. Bu Kırşehir'in 62 yıllık bir mevzusu değildir.

700 yıllık kültürel, manevi ve siyasi bir birlikteliğin haksız ve hukuksuz bir şekilde yok edilmesidir.Hacıbektaş'ın Kırşehir ile sadece siyasi bir bağdan çok 1000 yıllık kültürel ve manevi bir bağı vardır.Adnan Menderes bu büyük hatayı kendisi de kabul etmiştir  ama ne yazık ki yaptığı hatayı tam olarak düzeltmemiş olayı kişiselleştirerek Osman Bölükbaşı'nın Hacıbektaşlı olmasından dolayı hatasını telafi edememiştir.Ahi Evran ile Hacı Bektaş'ı Veli daima birlikte anılmıştır.

Kırşehir kültürünün Ahilik ilke öne çıkarılmaya çalışıldığı şu dönemlerde, haksız ve hukuksuz bir şekilde Kırşehir'den koparılan Hacıbektaş konusu da gündeme getirilmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır. Kırşehir milletvekili Mikail Arslan ilk milletvekili seçildiği dönemde bu konuyu gündeme getirmiş hatta bu hatanın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde  bulunsa da bu girişimler sonuçsuz kalmıştı.

Kırşehir kendisine yapılan bu haksızlığı unutmamalıdır.Hacıbektaş'ı daima hatırlamalı ve hatırlatmalıdır.Sonuna  kadar haklı ve hakkı olduğu Hacıbektaş konusunda ısrarcı olmalıdır.Hacıbektaş tekrar Kırşehir'e bağlanmalıdır ve bu tecelli etmelidir.1000 yıllık tarihi birliktelik tekrar sağlanmalıdır.Umarız Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'da bu konuyu unutmamıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.