Güvercinlerini Yemek İçin Gelen Yaralı Doğanı İyileştirip Doğaya Saldı

YAŞAM 23.10.2022 - 00:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Güvercinlerini Yemek İçin Gelen Yaralı Doğanı İyileştirip Doğaya Saldı

Kırşehir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren İş insanı Yüksel Coşar, güvercinlerini yemek için gelen yaralı doğanı iyileştirip tekrar doğaya saldı.

Kırşehirli iş insanı  Yüksel Coşar (50), Sevdiğin köyünde hobi olarak uğraş verdiği 300 dönümlük bahçesinde güvercinlerini yemeye gelen yaralı doğanı buldu. Coşar, yırtıcı doğan kuşunun 42 gün boyunca beslenmesini sağlayarak yarasını tedavi etti. Coşar ardından doğanı tekrar doğaya bıraktı.     Konuyla ilgili Demirören Haber Ajansına konuşan Coşar, “Doğan kuşunun güvercinlerimize zarar vermek için geldiğini gördük. Hayvan bitkin bir haldeydi. Yakaladım, yarasının olduğunu fark ettim. Gerekli tedavisini gerçekleştirdim. Kümesimde daha önce kuşlarımı yemesine rağmen yarasını tedavi ettim, besledim. Eğer ben tedavi etmeseydim doğaya ait olan bir canlı ölecekti. Benim güvercinlerimi yedi gözüyle bakmadım. Onun da bu doğanın bir parçası ve yaşaması gerekiyor gözüyle baktım. Doğan kuşunun kurtlarını temizledim. Beslenmesinde tavuk eti ve kesilen hayvanların etleriyle besledim. Kafesin içinde uçmayı başardığını görünce de tekrar doğaya bıraktım. İnşallah bir daha geri gelip de güvercinlerime zarar vermez" açıklamalarında bulundu.
Kırşehir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren İş insanı Yüksel Coşar, güvercinlerini yemek için gelen yaralı doğanı iyileştirip tekrar doğaya saldı.

Kırşehirli iş insanı  Yüksel Coşar (50), Sevdiğin köyünde hobi olarak uğraş verdiği 300 dönümlük bahçesinde güvercinlerini yemeye gelen yaralı doğanı buldu. Coşar, yırtıcı doğan kuşunun 42 gün boyunca beslenmesini sağlayarak yarasını tedavi etti. Coşar ardından doğanı tekrar doğaya bıraktı.

 

 

Konuyla ilgili Demirören Haber Ajansına konuşan Coşar, “Doğan kuşunun güvercinlerimize zarar vermek için geldiğini gördük. Hayvan bitkin bir haldeydi. Yakaladım, yarasının olduğunu fark ettim. Gerekli tedavisini gerçekleştirdim. Kümesimde daha önce kuşlarımı yemesine rağmen yarasını tedavi ettim, besledim. Eğer ben tedavi etmeseydim doğaya ait olan bir canlı ölecekti. Benim güvercinlerimi yedi gözüyle bakmadım. Onun da bu doğanın bir parçası ve yaşaması gerekiyor gözüyle baktım. Doğan kuşunun kurtlarını temizledim. Beslenmesinde tavuk eti ve kesilen hayvanların etleriyle besledim. Kafesin içinde uçmayı başardığını görünce de tekrar doğaya bıraktım. İnşallah bir daha geri gelip de güvercinlerime zarar vermez" açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.