Gülşen Kutlu'dan Kırşehir'de Muhteşem Konser

SANAT 08.07.2021 - 06:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Gülşen Kutlu'dan Kırşehir'de Muhteşem Konser

Kırşehir'de düzenlenen Ulusal Müzik Çalıştayı kapsamında Cacabey Meydanın'daki Gülşen Kutlu konseri dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Ulusal Müzik çalıştayı kapsamında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Neşet Ertaş oturumu gerçekleştirildi.Oturumda konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bozlak müziğinin icrası kadar abdallık geleneğinin de bilimsel olarak incelenmesi gerektiğini anlattı. Kırşehir Valisi İbrahim Akın ise insanların tarihsel süreçte müzikle kendini ifade ettiğini ve Anadolu'daki bozlak kültürünün kuşaktan kuşağa aktarıldığını söyledi.     CACABEY'DE MUHTEŞEM KONSER Çalıştay kapsamında Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen konser, Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.     Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu, "Yare Gidem", "Nar Tanesi", "Gönül Dağı", " Neredesin Sen", "Gel Gel Yanıma", "Kaşların Karasına" türküleri başta olmak üzere Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş'a ait eserleri seslendirdi.   Abdal kültüründen gelen sanatçıların oluşturduğu Kırşehir Belediyesi Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyelerinin söylediği yöreye ait türküler beğeni topladı.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve meydanı dolduran vatandaşlar, alkışlar ve oyunlarla türkülere eşlik etti.     Belediye Başkanı Ekicioğlu, konserin ardından yaptığı açıklamada, müzik dalında Türkiye'den UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren ilk ve tek şehrin Kırşehir olduğunu belirterek, "Bunu tabii ki Muharrem Ertaş, Aşık Said, Çekiç Ali saz ve söz ustalarına, en önemlisi de Neşet Ertaş'a borçluyuz." dedi.     Konsere, farklı illerden çalıştay için gelen akademisyenler, sivil toplum kuruluşu ve partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.   Bugün de devam edecek  Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'nda Abdal kültürü, akademisyenler tarafından bilimsel yönleriyle değerlendirilecek ve Cacabey'de Erkut Özkan konseri verilecek.
Kırşehir'de düzenlenen Ulusal Müzik Çalıştayı kapsamında Cacabey Meydanın'daki Gülşen Kutlu konseri dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Ulusal Müzik çalıştayı kapsamında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Neşet Ertaş oturumu gerçekleştirildi.Oturumda konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bozlak müziğinin icrası kadar abdallık geleneğinin de bilimsel olarak incelenmesi gerektiğini anlattı. Kırşehir Valisi İbrahim Akın ise insanların tarihsel süreçte müzikle kendini ifade ettiğini ve Anadolu'daki bozlak kültürünün kuşaktan kuşağa aktarıldığını söyledi.

 

 

CACABEY'DE MUHTEŞEM KONSER

Çalıştay kapsamında Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen konser, Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.

 

 

Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu, "Yare Gidem", "Nar Tanesi", "Gönül Dağı", " Neredesin Sen", "Gel Gel Yanıma", "Kaşların Karasına" türküleri başta olmak üzere Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş'a ait eserleri seslendirdi.

 

Abdal kültüründen gelen sanatçıların oluşturduğu Kırşehir Belediyesi Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyelerinin söylediği yöreye ait türküler beğeni topladı.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve meydanı dolduran vatandaşlar, alkışlar ve oyunlarla türkülere eşlik etti.

 

 

Belediye Başkanı Ekicioğlu, konserin ardından yaptığı açıklamada, müzik dalında Türkiye'den UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren ilk ve tek şehrin Kırşehir olduğunu belirterek, "Bunu tabii ki Muharrem Ertaş, Aşık Said, Çekiç Ali saz ve söz ustalarına, en önemlisi de Neşet Ertaş'a borçluyuz." dedi.

 

 

Konsere, farklı illerden çalıştay için gelen akademisyenler, sivil toplum kuruluşu ve partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bugün de devam edecek  Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'nda Abdal kültürü, akademisyenler tarafından bilimsel yönleriyle değerlendirilecek ve Cacabey'de Erkut Özkan konseri verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.