Gökmen Güneş'in İlk Romanı ''Ben Babamın En Çok Siyah Saçlarını Özledim'' Çıktı

KÜLTÜR 22.05.2021 - 16:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Gökmen Güneş'in İlk Romanı ''Ben Babamın En Çok Siyah Saçlarını Özledim'' Çıktı

Kırşehirli Yazar Gökmen Güneş'in, unutulmaya yüz tutmuş duyguları hatırlattığı ''Ben En Çok Babamın Siyah Saçlarını Özledim'' adlı romanı okuyucusu ile buluştu.

Yayınlanan romanıyla ilgili konuşan Güneş , '' Sanat hayâtın aynasıdır derler, doğrudur. Bir sanat eseri hayâtı yansıttığı derecede benimsenir ve hayâta dokunduğu ölçüde sahiplenir. Hepimiz okuduğumuz eserde ya hayatımızdan bir iz ararız, ya da bizim yaşadığımız duyguları yaşayan bir kahraman. O izi bulduğumuzda hemen tâkip ederiz, o kahramana rastladığımızda hemen onunla özdeşleşiriz. Bir eser ne kadar evrensel bir duyguya temas ediyorsa o derece geniş kitlelere ulaşır. En evrensel duygu sevgidir, aşktır. Şiirlerin, şarkıların, türkülerin, öykülerin, romanların, bilimum sanat eserinin en temel yakıtıdır sevgi/aşk.   Ancak hayatta en az sevgi kadar, aşk kadar evrensel başka duygular da vardır. Yalnızlık gibi, çâresizlik gibi, yardımseverlik gibi, ‘vefâ’ gibi. Bu eser daha çok bu duygulara temas ediyor ve siz Mûsab’ın dünyasında gölge bir kahraman olarak yerinizi aldığınızda kan kalbinizde öyle noktalara hücum ediyor ki daha önce kalbinizin o köşesini hiç ‘duymadığınızı’ hissediyorsunuz. Bir çocuğun kalbine dokunun bunu başardığınızda o çocuğun gözünde bir kahramana dönüşürsünüz.   Gökmen Güneş, henüz ilk romanında boğazınıza ve kalbinize öyle bir düğüm atacak, size unutulmaya yüz tutmuş öyle duyguları hatırlatacak ki esere derinden bağlanacak ve müellif ile duygudaş olacaksınız.'' ifadelerini kullandı. Gökmen GÜNEŞ  KİMDİR? 23 Nisan 1983 yılında Kırşehir'de doğan yazar şu anda Kırşehir Cumhuriyet Ortaokul u'nda görev yapıyor. Ayrıca yazar  Ankara Gazi Üniversitesinde Doktora eğitimine devam etmekte. "Ben En Çok Babamın Siyah Saçlarını Özledim" yazarın ilk romanı.
Kırşehirli Yazar Gökmen Güneş'in, unutulmaya yüz tutmuş duyguları hatırlattığı ''Ben En Çok Babamın Siyah Saçlarını Özledim'' adlı romanı okuyucusu ile buluştu.

Yayınlanan romanıyla ilgili konuşan Güneş , '' Sanat hayâtın aynasıdır derler, doğrudur. Bir sanat eseri hayâtı yansıttığı derecede benimsenir ve hayâta dokunduğu ölçüde sahiplenir. Hepimiz okuduğumuz eserde ya hayatımızdan bir iz ararız, ya da bizim yaşadığımız duyguları yaşayan bir kahraman. O izi bulduğumuzda hemen tâkip ederiz, o kahramana rastladığımızda hemen onunla özdeşleşiriz. Bir eser ne kadar evrensel bir duyguya temas ediyorsa o derece geniş kitlelere ulaşır. En evrensel duygu sevgidir, aşktır. Şiirlerin, şarkıların, türkülerin, öykülerin, romanların, bilimum sanat eserinin en temel yakıtıdır sevgi/aşk.

 

Ancak hayatta en az sevgi kadar, aşk kadar evrensel başka duygular da vardır. Yalnızlık gibi, çâresizlik gibi, yardımseverlik gibi, ‘vefâ’ gibi. Bu eser daha çok bu duygulara temas ediyor ve siz Mûsab’ın dünyasında gölge bir kahraman olarak yerinizi aldığınızda kan kalbinizde öyle noktalara hücum ediyor ki daha önce kalbinizin o köşesini hiç ‘duymadığınızı’ hissediyorsunuz.
Bir çocuğun kalbine dokunun bunu başardığınızda o çocuğun gözünde bir kahramana dönüşürsünüz.

 

Gökmen Güneş, henüz ilk romanında boğazınıza ve kalbinize öyle bir düğüm atacak, size unutulmaya yüz tutmuş öyle duyguları hatırlatacak ki esere derinden bağlanacak ve müellif ile duygudaş olacaksınız.'' ifadelerini kullandı.

Gökmen GÜNEŞ  KİMDİR?


23 Nisan 1983 yılında Kırşehir'de doğan yazar şu anda Kırşehir Cumhuriyet Ortaokul u'nda görev yapıyor. Ayrıca yazar  Ankara Gazi Üniversitesinde Doktora eğitimine devam etmekte. "Ben En Çok Babamın Siyah Saçlarını Özledim" yazarın ilk romanı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.