Geldikleri Gibi Gidiyorlar

DÜNYA 08.11.2020 - 15:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Geldikleri Gibi Gidiyorlar

İşgal altındaki Karabağ'ın en önemli kentlerinden Şuşa'nın kurtarılmasının ardından Hankendi'nde bulunan Ermeniler şehri terk etmeye başladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ''8 Kasım 2020 Azerbaycan tarihinde ebedi olarak yaşayacak. Bu bizim şanlı zaferimizin günüdür. Ermeni vandallarının dağıttığı Şuşa'da artık Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak.''diyerek Dağlık Karabağ'ın kilin noktalarından birisi olan Şuşa'nın işgalden kurtulduğunu açıkladı.     Açıklamanın ardından, Azerbaycan'da kutlamalar başladı.   ERMENİLER HANKENDİ TERK EDİYOR     Ermeniler ise Hankendi şehrini terk etmeye başladı. Araçları ile şehri terk etmeye başlayan Ermeniler otoyolda uzun kuyruklar oluşturdu.   ERDOĞAN: KARABAĞ'IN ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASI YAKIN    Partisinin Kocaeli İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Sözlerime Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. Şuşa'nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşması yakındır.30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda 'men sabera zafera' diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar.Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir. Kardeşim Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi şahsım, ailem, milletim adına tebrik ediyorum.'' ifadelerini kullandı.    
İşgal altındaki Karabağ'ın en önemli kentlerinden Şuşa'nın kurtarılmasının ardından Hankendi'nde bulunan Ermeniler şehri terk etmeye başladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ''8 Kasım 2020 Azerbaycan tarihinde ebedi olarak yaşayacak. Bu bizim şanlı zaferimizin günüdür. Ermeni vandallarının dağıttığı Şuşa'da artık Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak.''diyerek Dağlık Karabağ'ın kilin noktalarından birisi olan Şuşa'nın işgalden kurtulduğunu açıkladı.

 

 

Açıklamanın ardından, Azerbaycan'da kutlamalar başladı.

 

ERMENİLER HANKENDİ TERK EDİYOR

 

 

Ermeniler ise Hankendi şehrini terk etmeye başladı. Araçları ile şehri terk etmeye başlayan Ermeniler otoyolda uzun kuyruklar oluşturdu.

 

ERDOĞAN: KARABAĞ'IN ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASI YAKIN 

 

Partisinin Kocaeli İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Sözlerime Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimin Şuşa zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum. Şuşa'nın kurtuluşu, işgal altındaki toprakların kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da işaretidir. Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşması yakındır.30 yıldır Minsk üçlüsü tarafından adeta ihmal edilen, aldatılan ve masa başında 30 yıldır akıbeti meçhul olarak bekleyen kardeşlerimiz, bütün bu sabrın sonunda 'men sabera zafera' diyerek sabrettiler ve zafere ulaştılar.Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir. Kardeşim Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi şahsım, ailem, milletim adına tebrik ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.