Gece Gündüz Demeden 10 Günde 40 Ton Dezenfekten Ürettiler

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2020 - 00:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Gece Gündüz Demeden 10 Günde 40 Ton Dezenfekten Ürettiler

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri özellikle kamu kurumlarının yüzey dezenfekte ihtiyacını karşılamak için tüm imkanlarını seferber ederek son 10 günde 40 ton dezenfekten üretti. Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) vakalarında ve can kayıplarında yaşanan artışlarla birlikte ölümcül virüse karşı alınan önlemler de büyük önem kazanmış durumda.Koronvirüse yönelik tedbirlerde büyük önem arz eden dezenfekten ihtiyacını karşılamak üzere Kırşehir Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencileri seferber oldu.Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda Kimya teknolojisi bölümünden 2 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan ekip, gecesini gündüzüne katarak başta kamu kurumları olmak üzere tüm Kırşehirlilerin dezenfekte ürünü karşılamaya çalışıyor. HEM KAMUYA HİZMET EDİYORLAR HEM DE PARA KAZANIYORLAR Okulların kapalı olmasına rağmen ailelerinin özel izniyle okulda üretim gerçekleştiren öğretmen ve öğrenci ekibi üretilen dezenfektenleri düşük ücretle okullar , il ve ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklara gönderirken döner sermayeden de ücret alıyorKoronavirüs tehdidi geçinceye kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kırşehir Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrenciler , fırsatçıları meydanı boş bırakmayacakları mesajını ilettiler. DEZENFEKTEN ÜRETEN OKUL SAYISI 44'E ÇIKARILDI Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında tüm okulların hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken bu konuda önemli bir adım attı. MEB 81 ilde, tüm okulların temizlik ürünlerinin hızlı ve sürdürülebilir temini için üretim yapan mesleki ve teknik Anadlu liselerinin sayısını artırdı. Bakanlık, halen üretim yapılan 28 mesleki ve teknik Anadolu lisesi sayısını gerekli yatırımları yaparak 44'e çıkarttı. Okullar hem kendi hem de bulundukları illerin ihtiyacını karşılamak için kapasitelerini de arttırdı.

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri özellikle kamu kurumlarının yüzey dezenfekte ihtiyacını karşılamak için tüm imkanlarını seferber ederek son 10 günde 40 ton dezenfekten üretti.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) vakalarında ve can kayıplarında yaşanan artışlarla birlikte ölümcül virüse karşı alınan önlemler de büyük önem kazanmış durumda.Koronvirüse yönelik tedbirlerde büyük önem arz eden dezenfekten ihtiyacını karşılamak üzere Kırşehir Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencileri seferber oldu.Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda Kimya teknolojisi bölümünden 2 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan ekip, gecesini gündüzüne katarak başta kamu kurumları olmak üzere tüm Kırşehirlilerin dezenfekte ürünü karşılamaya çalışıyor.

HEM KAMUYA HİZMET EDİYORLAR HEM DE PARA KAZANIYORLAR

Okulların kapalı olmasına rağmen ailelerinin özel izniyle okulda üretim gerçekleştiren öğretmen ve öğrenci ekibi üretilen dezenfektenleri düşük ücretle okullar , il ve ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklara gönderirken döner sermayeden de ücret alıyorKoronavirüs tehdidi geçinceye kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kırşehir Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrenciler , fırsatçıları meydanı boş bırakmayacakları mesajını ilettiler.

DEZENFEKTEN ÜRETEN OKUL SAYISI 44'E ÇIKARILDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında tüm okulların hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken bu konuda önemli bir adım attı. MEB 81 ilde, tüm okulların temizlik ürünlerinin hızlı ve sürdürülebilir temini için üretim yapan mesleki ve teknik Anadlu liselerinin sayısını artırdı.

Bakanlık, halen üretim yapılan 28 mesleki ve teknik Anadolu lisesi sayısını gerekli yatırımları yaparak 44'e çıkarttı. Okullar hem kendi hem de bulundukları illerin ihtiyacını karşılamak için kapasitelerini de arttırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.