Gara Şehidi Astsubayın Ailesine Yazdığı Mektup

GÜNDEM 16.02.2021 - 10:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Gara Şehidi Astsubayın Ailesine Yazdığı Mektup

18 Temmuz 2015'te Rize'den memleketi Malatya'ya giderken yol kesen terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan Gara şehitlerinden Astsubay Semih Özbey, 2 yıl önce ailesine yazdığı mektupta "Kavuşacağımız gün için sabrediyorum.Bu mektubu sesimizi birileri duysun diye yazıyorum.'' ifadelerini kullanmış.

Türkiye, Pençe Kartal-2 harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşına ağlıyor.Farklı tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis, asker ve sivillerin de aralarında bulunduğu 13 vatandaşımızın naaşı, Gara'daki bir mağarada bulundu. Askerlerimiz tarafından Malatya'ya getirilen cenazeler, dün itibarıyla memleketlerine gönderilerek defnedildi.     2 YIL ÖNCE YAZMIŞ   Gara'da şehit düşen Astsubay Semih Özbey de memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan Özbey'in 2 yıl önce ailesine yazdığı bir mektup ortaya çıktı. İşte o mektubun içeriğinden bir kesit; "Aileme; bu mektubun ulaştırılıp, ulaştırılmayacağını bilmeden size yazıyorum. Bütün aile üyelerim umarım hepiniz iyisinizdir. Beni soracak olursanız, iyi olmaya çalışıp kavuşacağımız gün için sabrediyorum. 'Ben buradayım, sağım, ölmedim, yaşıyorum' demek için yazıyorum. Sesimizi artık birileri duysun diye yazıyorum. Burada bize mektup yazma imkanı yıllar sonra çok geç olsa da verildi. 'Mektup yazabilirsiniz biz ileteceğiz' denildi. Ben de bu imkanı değerlendiriyorum ve size yazıyorum. Sakın üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin, hep taze tutup, koruyun. Dışarıda hayat normal seyrinde devam ediyor, bunun farkında ve bilincindeyim. Ben buradayım diye kendinizi hayattan ve olaylardan soyutlamayın, uzak tutmayın, hayatın normal akışına ve seyrine uyun istiyorum. Anne ve babamın ellerinden, kardeşlerimin yanaklarından öperim. Büyük küçük herkese selam söylüyorum. Allah'a emanet olun."
18 Temmuz 2015'te Rize'den memleketi Malatya'ya giderken yol kesen terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan Gara şehitlerinden Astsubay Semih Özbey, 2 yıl önce ailesine yazdığı mektupta "Kavuşacağımız gün için sabrediyorum.Bu mektubu sesimizi birileri duysun diye yazıyorum.'' ifadelerini kullanmış.

Türkiye, Pençe Kartal-2 harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşına ağlıyor.Farklı tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis, asker ve sivillerin de aralarında bulunduğu 13 vatandaşımızın naaşı, Gara'daki bir mağarada bulundu. Askerlerimiz tarafından Malatya'ya getirilen cenazeler, dün itibarıyla memleketlerine gönderilerek defnedildi.

 

 

2 YIL ÖNCE YAZMIŞ

 

Gara'da şehit düşen Astsubay Semih Özbey de memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan Özbey'in 2 yıl önce ailesine yazdığı bir mektup ortaya çıktı.

İşte o mektubun içeriğinden bir kesit;

"Aileme; bu mektubun ulaştırılıp, ulaştırılmayacağını bilmeden size yazıyorum. Bütün aile üyelerim umarım hepiniz iyisinizdir. Beni soracak olursanız, iyi olmaya çalışıp kavuşacağımız gün için sabrediyorum. 'Ben buradayım, sağım, ölmedim, yaşıyorum' demek için yazıyorum. Sesimizi artık birileri duysun diye yazıyorum. Burada bize mektup yazma imkanı yıllar sonra çok geç olsa da verildi. 'Mektup yazabilirsiniz biz ileteceğiz' denildi. Ben de bu imkanı değerlendiriyorum ve size yazıyorum.

Sakın üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin, hep taze tutup, koruyun. Dışarıda hayat normal seyrinde devam ediyor, bunun farkında ve bilincindeyim. Ben buradayım diye kendinizi hayattan ve olaylardan soyutlamayın, uzak tutmayın, hayatın normal akışına ve seyrine uyun istiyorum. Anne ve babamın ellerinden, kardeşlerimin yanaklarından öperim. Büyük küçük herkese selam söylüyorum. Allah'a emanet olun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.