FETÖ'ye Af İstemişti İstifa Etti

SİYASET 22.07.2020 - 12:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

FETÖ'ye Af İstemişti İstifa Etti

FETÖ’ye af isteyen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen aylarda göreve başlayan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın Afyon Üniversitesi’nde yaptığı konuşma tepki çekmişti. Yaramış konuşmasında “15 Temmuz darbesini yapanlara da sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.   TEPKİ ÇEKEN SÖZLER   Yaramış Afyon Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada 15 Temmuz ile ilgili tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı: * Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. * Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor.   İKİNCİ AÇIKLAMA YETMEDİ   Yaramış tepkilerin ardından yaptığı ikinci açıklamada sözlerinin bağlamından koparıldığını öne sürmüş ve Erdoğan isterse istifa edebileceğini söylemişti. Yaramış ikinci açıklamasında şunları kaydetmişti: * Darbecilerle uzlaşılmaz, onlarla sadece her şartta ve her zeminde mücadele edilir. Darbeye karışmış, vatanımıza ve şehitlerimize ihanet etmiş darbecilerin affı söz konusu dahi olamaz. Aksinin düşünülmesi bile muhaldir. * Her ne kadar bağlamından koparılmış olsa da basına yansıyan ve kastımı aşan ifadeler kurumumu değil bir akademisyen olarak şahsımı bağlamaktadır. * Bu itibarla gayrimeşru her oluşum gibi FETÖ ile de hayatımın her aşamasında mücadele ettiğimin, bundan sonra da edeceğimin bilinmesini isterim. Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim. TARTIŞILAN ATAMA Yaramış’ın Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanması da tartışma yaratmıştı. Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkan Yaramış’ın TTK’nın başına atamasına büyük tepki çekmişti.
FETÖ’ye af isteyen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen aylarda göreve başlayan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın Afyon Üniversitesi’nde yaptığı konuşma tepki çekmişti. Yaramış konuşmasında “15 Temmuz darbesini yapanlara da sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

 

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

 

Yaramış Afyon Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada 15 Temmuz ile ilgili tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı:

* Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu.

* Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor.

 

İKİNCİ AÇIKLAMA YETMEDİ

 

Yaramış tepkilerin ardından yaptığı ikinci açıklamada sözlerinin bağlamından koparıldığını öne sürmüş ve Erdoğan isterse istifa edebileceğini söylemişti. Yaramış ikinci açıklamasında şunları kaydetmişti:

* Darbecilerle uzlaşılmaz, onlarla sadece her şartta ve her zeminde mücadele edilir. Darbeye karışmış, vatanımıza ve şehitlerimize ihanet etmiş darbecilerin affı söz konusu dahi olamaz. Aksinin düşünülmesi bile muhaldir.

* Her ne kadar bağlamından koparılmış olsa da basına yansıyan ve kastımı aşan ifadeler kurumumu değil bir akademisyen olarak şahsımı bağlamaktadır.

* Bu itibarla gayrimeşru her oluşum gibi FETÖ ile de hayatımın her aşamasında mücadele ettiğimin, bundan sonra da edeceğimin bilinmesini isterim. Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim.

TARTIŞILAN ATAMA

Yaramış’ın Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanması da tartışma yaratmıştı. Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkan Yaramış’ın TTK’nın başına atamasına büyük tepki çekmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.