FETÖ Üyesi Oldukları İddia Edilen Öğretmenler Hakim Karşısında

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.11.2016 - 17:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

FETÖ Üyesi Oldukları İddia Edilen Öğretmenler Hakim Karşısında

15 temmuz darbe girişiminin ardından haklarında inceleme başlatılan öğretmenler hakim karşısına çıktı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün gizli yazışma programı ByLock'u kullandıkları belirtilen ve ayrıca "FETÖ üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar düzenlemek" suçlarından yargılanan 25 sanık ve avukatları katıldı. Sanık M.K, örgüte yakınlığı ile bilinen Cacabey Eğitim Derneğine öğrenci velilerinden birinin ricasıyla üye olduğunu, derneğe birkaç kez maç izlemek için gittiğini ve örgütle aktif bir bağlantısının olmadığını belirtti. Daha önceleri de akıllı telefon kullanmadığını fakat 2014 yılı sonu itibarıyle akıllı telefon aldığını söyleyen M.K, ByLock kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Sanıklardan E.K ise, Aktif Eğitim Sendikasının örgütle alakası olduğunu bilmediğini, öğretmen olduğu için özlük haklarını savunacağını, yeni kurulmuş bir sendikanın daha fazla çalışacağını düşündüğü için üye olduğunu, herhangi bir terör örgütü ile ilişkisinin olmadığını belirtti. Duruşmaya, diğer sanıkların ifadelerinin alınması adına ara verildi. 1 öğretmen tahliye edildi Mahkeme başkanı, Bank Asya'ya havale yaptığı gerekçesi ile tutuklanan öğretmen E.Y.'nin denetimli serbestlik şartı ile tahliyesine karar verdi. Duruşma 3 gün daha devam edecek.
15 temmuz darbe girişiminin ardından haklarında inceleme başlatılan öğretmenler hakim karşısına çıktı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün gizli yazışma programı ByLock'u kullandıkları belirtilen ve ayrıca "FETÖ üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar düzenlemek" suçlarından yargılanan 25 sanık ve avukatları katıldı. Sanık M.K, örgüte yakınlığı ile bilinen Cacabey Eğitim Derneğine öğrenci velilerinden birinin ricasıyla üye olduğunu, derneğe birkaç kez maç izlemek için gittiğini ve örgütle aktif bir bağlantısının olmadığını belirtti. Daha önceleri de akıllı telefon kullanmadığını fakat 2014 yılı sonu itibarıyle akıllı telefon aldığını söyleyen M.K, ByLock kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Sanıklardan E.K ise, Aktif Eğitim Sendikasının örgütle alakası olduğunu bilmediğini, öğretmen olduğu için özlük haklarını savunacağını, yeni kurulmuş bir sendikanın daha fazla çalışacağını düşündüğü için üye olduğunu, herhangi bir terör örgütü ile ilişkisinin olmadığını belirtti. Duruşmaya, diğer sanıkların ifadelerinin alınması adına ara verildi. 1 öğretmen tahliye edildi Mahkeme başkanı, Bank Asya'ya havale yaptığı gerekçesi ile tutuklanan öğretmen E.Y.'nin denetimli serbestlik şartı ile tahliyesine karar verdi. Duruşma 3 gün daha devam edecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.