FETÖ'nün Kaymakam Olma Taktikleri

DİĞER 30.09.2021 - 09:35, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

FETÖ'nün Kaymakam Olma Taktikleri

Köylerde zeki öğrenci avına çıkan FETÖ’nün, örgüt mensuplarını kaymakamlığa hazırlama süreci ortaya çıktı. FETÖ’nün, bu kişileri hazırlık evlerine aldığı, sınavda çıkacak soruların yüzde 70’inin bulunduğu deneme kitapçıklarını çözdürdüğü belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Eskişehir Sarıcakaya eski kaymakamı Mubarek Agitoğlu hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mahkemece kabul edilen iddianamede gizliliği sağlamak için operasyonel hat kullandığı belirtilen sanığın, 2010’daki KPSS sınavına da girdiği ve soruları önceden aldığı ifade edildi.   ZEKİ ÖĞRENCİ ARADILAR İddianamede, örgütün mülki idareye sızma hazırlıkları detaylarıyla anlatıldı. Buna göre, örgütün oluşturduğu heyetler, köylere yaptığı ziyaretlerde ortaokulda okuyan zeki ve çalışkan çocukları tespit etti. Bu kişiler ayrıca, üniversiteye hazırlık döneminde örgütün dershanelerine giden ve üniversiteyi kazanan ancak barınma sıkıntısı yaşayan ekonomik durumu kötü öğrencileri de ağlarına düşürerek örgüte kazandırdı.   TAM BAĞLILAR KAMPA ALINDI Örgüt, üniversiteye giriş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise mülki idare amiri olabileceklerini düşündükleri kişileri, iktisadi ve idari bilimler ya da siyasal bilgiler fakültelerine yönlendirdi. Mezun olanlardan örgüte bağlılığı tam, yapı tarafından güvenilen ve mesleği kaldırabilecek kişiler, örgütün sözde çalışma evlerinde kampa alındı. Bu kişilere, sınavda çıkacak olan soruların yüzde 70’inin bulunduğu deneme kitapçıkları çözdürüldü.   MÜLAKAT PROVASI Kaymakamlık sınavını kazananlar, başka bir eve alınarak mülakat hazırlıklarına başlandı. Nasıl giyinip nasıl konuşacakları anlatılırken, kaymakamlık mülakat provaları da yaptırıldı. Bu kişilere, referans aramada dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı, FETÖ’yle bağlarının gizlenmesi telkininde bulunuldu.   Yunanistan'a Kaçmaya Çalışırken FETÖ'den Tutuklanan Boztepe Eski Kaymakamı Cihan Kayaalp   SAHTE MAİL ADRESİ TALİMATI Çalışma evlerinde kalan kişilerin, telefon kullanmaları yasaklandı. Bunların, aileleriyle yapacakları görüşmelere evde bulunan ev telefonuyla yapmalarına izin verildi. Ayrıca internet kafelerde sahte mail adresi oluşturmaları ve şifreyi ev sorumlularına getirmeleri istenildi.   HÜCRE TİPİ YAPILANMA Mülakatı olumlu sonuçlananlar, hücre tipi yapılanarak genellikle 5 veya 6 kişilik gruplar halinde dönem imamı ile tanıştırıldı. Mesleğe kabul sonrası kaymakam adaylığı sürecinde ise örgüt, sürekli adayı takip ederek örgütten kopuşu engelleyici ve örgüte bağlılığı arttırıcı strateji izledi.   GÖREV YERLERİ SÖYLENDİ Örgütün, kaymakamlığı kazanan adaylardan bir grup oluşturduğu, yapılan toplantıda adayların genellikle 2’şer grup halinde bölündüğü ve il stajı için hangi illere gideceklerinin adaylara önceden söylendiği anlaşıldı. Bu şekilde örgütün gücünü de adaylara göstererek bağlılıklarının arttırıldığı ifade edildi. Kaynak : Yenişafak
Köylerde zeki öğrenci avına çıkan FETÖ’nün, örgüt mensuplarını kaymakamlığa hazırlama süreci ortaya çıktı. FETÖ’nün, bu kişileri hazırlık evlerine aldığı, sınavda çıkacak soruların yüzde 70’inin bulunduğu deneme kitapçıklarını çözdürdüğü belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Eskişehir Sarıcakaya eski kaymakamı Mubarek Agitoğlu hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mahkemece kabul edilen iddianamede gizliliği sağlamak için operasyonel hat kullandığı belirtilen sanığın, 2010’daki KPSS sınavına da girdiği ve soruları önceden aldığı ifade edildi.

 

ZEKİ ÖĞRENCİ ARADILAR

İddianamede, örgütün mülki idareye sızma hazırlıkları detaylarıyla anlatıldı. Buna göre, örgütün oluşturduğu heyetler, köylere yaptığı ziyaretlerde ortaokulda okuyan zeki ve çalışkan çocukları tespit etti. Bu kişiler ayrıca, üniversiteye hazırlık döneminde örgütün dershanelerine giden ve üniversiteyi kazanan ancak barınma sıkıntısı yaşayan ekonomik durumu kötü öğrencileri de ağlarına düşürerek örgüte kazandırdı.

 

TAM BAĞLILAR KAMPA ALINDI

Örgüt, üniversiteye giriş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise mülki idare amiri olabileceklerini düşündükleri kişileri, iktisadi ve idari bilimler ya da siyasal bilgiler fakültelerine yönlendirdi. Mezun olanlardan örgüte bağlılığı tam, yapı tarafından güvenilen ve mesleği kaldırabilecek kişiler, örgütün sözde çalışma evlerinde kampa alındı. Bu kişilere, sınavda çıkacak olan soruların yüzde 70’inin bulunduğu deneme kitapçıkları çözdürüldü.

 

MÜLAKAT PROVASI

Kaymakamlık sınavını kazananlar, başka bir eve alınarak mülakat hazırlıklarına başlandı. Nasıl giyinip nasıl konuşacakları anlatılırken, kaymakamlık mülakat provaları da yaptırıldı. Bu kişilere, referans aramada dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı, FETÖ’yle bağlarının gizlenmesi telkininde bulunuldu.

 

Yunanistan'a Kaçmaya Çalışırken FETÖ'den Tutuklanan Boztepe Eski Kaymakamı Cihan Kayaalp

 

SAHTE MAİL ADRESİ TALİMATI

Çalışma evlerinde kalan kişilerin, telefon kullanmaları yasaklandı. Bunların, aileleriyle yapacakları görüşmelere evde bulunan ev telefonuyla yapmalarına izin verildi. Ayrıca internet kafelerde sahte mail adresi oluşturmaları ve şifreyi ev sorumlularına getirmeleri istenildi.

 

HÜCRE TİPİ YAPILANMA

Mülakatı olumlu sonuçlananlar, hücre tipi yapılanarak genellikle 5 veya 6 kişilik gruplar halinde dönem imamı ile tanıştırıldı. Mesleğe kabul sonrası kaymakam adaylığı sürecinde ise örgüt, sürekli adayı takip ederek örgütten kopuşu engelleyici ve örgüte bağlılığı arttırıcı strateji izledi.

 

GÖREV YERLERİ SÖYLENDİ

Örgütün, kaymakamlığı kazanan adaylardan bir grup oluşturduğu, yapılan toplantıda adayların genellikle 2’şer grup halinde bölündüğü ve il stajı için hangi illere gideceklerinin adaylara önceden söylendiği anlaşıldı. Bu şekilde örgütün gücünü de adaylara göstererek bağlılıklarının arttırıldığı ifade edildi.

Kaynak : Yenişafak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.