FETÖ'nün Hapse Attığı Gazeteci Hakkında Gözaltı Kararı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2020 - 08:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

FETÖ'nün Hapse Attığı Gazeteci Hakkında Gözaltı Kararı

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının; şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberinden dolayı olduğu öğrenildi. Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü. Güvenlik Şubeden verilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile söz konusu haber nedeniyle Terkoğlu hakkında gözaltı kararı uygulandı. Terkoğlu sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere gözaltında tutuluyor. Ayrıca Barış Terkoğlu’nun ifadesi, Emniyet Müdürlüğünde direkt Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından Çağlayan Adliyesi’nde de alınabileceği aktarıldı. Savcılığın sözlü talimatı, "mevcutlu getirilmesi" yönünde olduğu öğrenildi. FETÖ 19 AY CEZAEVİNDE TUTMUŞTU FETÖ’nün içyüzünü Türkiye’de ilk ortaya çıkaran yayın organlarından Odatv’ye, FETÖ’nün 2011’de yaptığı gibi sabaha karşı gözaltı kararı çıkarılması dikkat çekti. O dönem de gözaltına alınan Terkoğlu, 19 ay cezaevinde tutulmuştu. Terkoğlu, son günlerde Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile yeni bir kitap hazırlığı yapıyordu. Gözaltı kararının çok yakında çıkacak olan kitap öncesinde gelmesi manidar bulundu. Üstelik Terkoğlu'nun, Pehlivan ile birlikte yazdığı, yargıdaki kripto FETÖ’cüleri deşifre eden Metastaz kitabı, dün Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından "İnceleme-Araştırma" dalında ödüle layık görülmüştü.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararının; şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberinden dolayı olduğu öğrenildi. Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Güvenlik Şubeden verilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile söz konusu haber nedeniyle Terkoğlu hakkında gözaltı kararı uygulandı.

Terkoğlu sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere gözaltında tutuluyor.

Ayrıca Barış Terkoğlu’nun ifadesi, Emniyet Müdürlüğünde direkt Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından Çağlayan Adliyesi’nde de alınabileceği aktarıldı. Savcılığın sözlü talimatı, "mevcutlu getirilmesi" yönünde olduğu öğrenildi.

FETÖ 19 AY CEZAEVİNDE TUTMUŞTU

FETÖ’nün içyüzünü Türkiye’de ilk ortaya çıkaran yayın organlarından Odatv’ye, FETÖ’nün 2011’de yaptığı gibi sabaha karşı gözaltı kararı çıkarılması dikkat çekti. O dönem de gözaltına alınan Terkoğlu, 19 ay cezaevinde tutulmuştu.

Terkoğlu, son günlerde Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile yeni bir kitap hazırlığı yapıyordu. Gözaltı kararının çok yakında çıkacak olan kitap öncesinde gelmesi manidar bulundu.

Üstelik Terkoğlu'nun, Pehlivan ile birlikte yazdığı, yargıdaki kripto FETÖ’cüleri deşifre eden Metastaz kitabı, dün Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından "İnceleme-Araştırma" dalında ödüle layık görülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.