FETÖ'cü Hakim ve Savcılar Gitti Atadıkları Kayyumlar Kooparatifin Başında Kaldı

02.07.2021 - 05:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

FETÖ'cü Hakim ve Savcılar Gitti Atadıkları Kayyumlar Kooparatifin Başında Kaldı

Kırşehirli Çiftçilerin de bağlı bulunduğu Kayseri Pancar Kooparatifi'ne 2010 yılında FETÖ'cü hakim ve savcıların atadığı kayyumların görevlerine devam ettiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili  Orhan Sarıbal,   Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ile ilgili dikkat çeken iddiaları gündeme taşıdı. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Sarıbal, 2010 yılında FETÖ mensubu olduğu iddia edilen kişilerce dönemin kooperatif yöneticilerinin görevden uzaklaştırıldığını ve yerine FETÖ mensubu olduğu iddia edilen hakim tarafından kayyum atandığını ifade ederek, “15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine kayyum atayan hakim ve soruşturmaları yürüten savcılar görevden uzaklaştırıldı. FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Ancak atadıkları kayyumlar görevine devam etti” sözleriyle dikkat çekti.  "FETÖ İZİ VAR" 80 bin üyeli Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi bünyesinde 3 şeker fabrikası ile birlikte çok sayıda şirket bulunduğunu ve kooperatifin bölge çiftçisinin en önemli kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Orhan Sarıbal, kooperatif üzerinde uzun zamandır bir “FETÖ” izi olduğuna ilişkin iddialar bulunduğunu belirtti. Sarılan, ancak bu iddiaların açıklığa bir türlü kavuşmadığını kaydetti.    "BU NASIL İŞ?"  "Kooperatifin borç batağında" olduğunu savunan Milletvekili Sarıbal, şunları söyledi: 2010 yılında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yöneticilerini görevden alan hakim, savcı ve kamu yöneticileri 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra, FETÖ üyeliğinden haklarında soruşturma açılıp tutuklandı. Ancak onların kayyum olarak atadığı kişiler görevlerine devam etti. Şu anda bu yöneticiler hakkında da soruşturma açılmış durumda ancak görevlerini sürdürüyorlar. Üstelik kooperatif her yıl biraz daha zarar ediyor. Şu anda Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin 3,5 milyar lira borcu olduğu belirtiliyor. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Amasya, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin çiftçilerine hizmet veren devasa bir kuruluş. Ama FETÖ ile mücadele ettiğini iddia eden mevcut hükümet, bu gelişmeler hakkında hiçbir şey yapmıyor. Kooperatifin zarar etmesine göz yumuyor. Bu arada FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında soruşturma ve yargılama yapılan bazı yöneticiler AKP’li bazı yöneticilerle bir araya gelip, yakında yapılacak olan Genel Kurul için kulis çalışması yapıyor. Bu nasıl iştir?”
Kırşehirli Çiftçilerin de bağlı bulunduğu Kayseri Pancar Kooparatifi'ne 2010 yılında FETÖ'cü hakim ve savcıların atadığı kayyumların görevlerine devam ettiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili  Orhan Sarıbal,   Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ile ilgili dikkat çeken iddiaları gündeme taşıdı. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Sarıbal, 2010 yılında FETÖ mensubu olduğu iddia edilen kişilerce dönemin kooperatif yöneticilerinin görevden uzaklaştırıldığını ve yerine FETÖ mensubu olduğu iddia edilen hakim tarafından kayyum atandığını ifade ederek, “15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine kayyum atayan hakim ve soruşturmaları yürüten savcılar görevden uzaklaştırıldı. FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Ancak atadıkları kayyumlar görevine devam etti” sözleriyle dikkat çekti. 


"FETÖ İZİ VAR"


80 bin üyeli Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi bünyesinde 3 şeker fabrikası ile birlikte çok sayıda şirket bulunduğunu ve kooperatifin bölge çiftçisinin en önemli kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Orhan Sarıbal, kooperatif üzerinde uzun zamandır bir “FETÖ” izi olduğuna ilişkin iddialar bulunduğunu belirtti. Sarılan, ancak bu iddiaların açıklığa bir türlü kavuşmadığını kaydetti. 

 

"BU NASIL İŞ?" 


"Kooperatifin borç batağında" olduğunu savunan Milletvekili Sarıbal, şunları söyledi: 2010 yılında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yöneticilerini görevden alan hakim, savcı ve kamu yöneticileri 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra, FETÖ üyeliğinden haklarında soruşturma açılıp tutuklandı. Ancak onların kayyum olarak atadığı kişiler görevlerine devam etti. Şu anda bu yöneticiler hakkında da soruşturma açılmış durumda ancak görevlerini sürdürüyorlar. Üstelik kooperatif her yıl biraz daha zarar ediyor. Şu anda Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin 3,5 milyar lira borcu olduğu belirtiliyor. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Amasya, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin çiftçilerine hizmet veren devasa bir kuruluş. Ama FETÖ ile mücadele ettiğini iddia eden mevcut hükümet, bu gelişmeler hakkında hiçbir şey yapmıyor. Kooperatifin zarar etmesine göz yumuyor. Bu arada FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında soruşturma ve yargılama yapılan bazı yöneticiler AKP’li bazı yöneticilerle bir araya gelip, yakında yapılacak olan Genel Kurul için kulis çalışması yapıyor. Bu nasıl iştir?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.