Ertuğrul Gazinin Türbesinde Başlatılan Uygulamanın Mimarı Kırşehirli

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.05.2017 - 13:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ertuğrul Gazinin Türbesinde Başlatılan Uygulamanın Mimarı Kırşehirli

Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde başlatılan saygı nöbeti uygulaması büyük takdir gördü.Projenin mimarı ise Kırşehirli Vali Süleyman Elban... Saygı nöbeti ile ilgili bilgiler veren Bilecik Valisi Süleyman Elban, "Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu, ilk tohumlarının atıldığı mübarek belde Söğüt'te, Ertuğrul dedemizin, büyük komutanın olduğu türbenin önündeyiz. Kendisine saygı, askeri kişiliğine hürmeten burada Jandarma Genel Komutanımızla görüştük ve askerlerimizin saygı nöbeti tutması gerektiği konusunda mutabık kaldık. Kendileri sayın bakanımızdan onay aldıktan sonra burada askerlerimiz nöbet tutmaya başlayacaklardır. Bunu yaparken de tarihi misyona uyumlu olarak, tarihi kıyafetlerle yapsınlar istedik. Dolayısıyla kendilerine Alp kıyafetleri hazırlattık ve artık askerlerimiz Alp kıyafetleri ile burada saygı nöbeti tutmaya bugünden itibaren başlayacaklar. Bizim amacımız burada hem diriliş, kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi, gençlerimize de bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılmasını hedefliyoruz" dedi. Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli askerler ise Alp kıyafetlerini giyerek ilk nöbetlerine başladı. 2 saatte bir nöbet askerlerinin değişeceği öğrenilirken, vatandaşlar erlere yoğun ilgi gösterdi. Özel izinle sakal bırakmalarına izin verilen nöbetçi askerler, kıyafetleri ile de beğeni topladı. Öte yandan, Söğüt ilçesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerden oluşturulan mehter takımı bugüne özel konser verdi.
Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde başlatılan saygı nöbeti uygulaması büyük takdir gördü.Projenin mimarı ise Kırşehirli Vali Süleyman Elban...

Saygı nöbeti ile ilgili bilgiler veren Bilecik Valisi Süleyman Elban, "Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu, ilk tohumlarının atıldığı mübarek belde Söğüt'te, Ertuğrul dedemizin, büyük komutanın olduğu türbenin önündeyiz. Kendisine saygı, askeri kişiliğine hürmeten burada Jandarma Genel Komutanımızla görüştük ve askerlerimizin saygı nöbeti tutması gerektiği konusunda mutabık kaldık. Kendileri sayın bakanımızdan onay aldıktan sonra burada askerlerimiz nöbet tutmaya başlayacaklardır. Bunu yaparken de tarihi misyona uyumlu olarak, tarihi kıyafetlerle yapsınlar istedik. Dolayısıyla kendilerine Alp kıyafetleri hazırlattık ve artık askerlerimiz Alp kıyafetleri ile burada saygı nöbeti tutmaya bugünden itibaren başlayacaklar. Bizim amacımız burada hem diriliş, kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi, gençlerimize de bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılmasını hedefliyoruz" dedi.

Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli askerler ise Alp kıyafetlerini giyerek ilk nöbetlerine başladı. 2 saatte bir nöbet askerlerinin değişeceği öğrenilirken, vatandaşlar erlere yoğun ilgi gösterdi. Özel izinle sakal bırakmalarına izin verilen nöbetçi askerler, kıyafetleri ile de beğeni topladı. Öte yandan, Söğüt ilçesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerden oluşturulan mehter takımı bugüne özel konser verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.