Ermeni Toplumundan Bir İsim İlk Kez Kaymakam Olarak Atandı

GÜNDEM 17.08.2022 - 23:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ermeni Toplumundan Bir İsim İlk Kez Kaymakam Olarak Atandı

Türkiye Ermeni toplumundan bir isim Cumhuriyet tarihinde ilk kez kaymakam olarak atandı

Türkiye Ermeni toplumundan bir isim Cumhuriyet taraihinde ilk kez kaymakam olarak atandı. 27 yaşındaki Berk Acar, Babadağ kaymakamı olarak bu görevi yerine getirecek ilk isim oldu.   Agos gazetesinin haberine göre geçen yıl kaymakamlık sınavını kazanan 27 yaşındaki Berk Acar, girdiği mülakatta da başarılı oldu ve Denizli'nin Babadağ ilçesinin kaymakamı olmaya hak kazandı.   Haberde paylaşılan biyografisine göre 1995'te İstanbul'da dünyaya gelen Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu ve Işık Lisesi'ne gitti. 2020 yılında Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. Avukatlık stajını Şişli'deki hukuk bürosunda yaptı.   Daha sonra 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi. 2021 Temmuz ayında Ankara'da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72'nci sırada tamamladı. Mülakata 475 kişi çağırıldı. Berk Acar, mülakat sonucunda başarı listesine girdi.   Acar'ın önümüzdeki günlerde ilçeye giderek görevine başlaması bekleniyor
Türkiye Ermeni toplumundan bir isim Cumhuriyet tarihinde ilk kez kaymakam olarak atandı

Türkiye Ermeni toplumundan bir isim Cumhuriyet taraihinde ilk kez kaymakam olarak atandı. 27 yaşındaki Berk Acar, Babadağ kaymakamı olarak bu görevi yerine getirecek ilk isim oldu.

 

Agos gazetesinin haberine göre geçen yıl kaymakamlık sınavını kazanan 27 yaşındaki Berk Acar, girdiği mülakatta da başarılı oldu ve Denizli'nin Babadağ ilçesinin kaymakamı olmaya hak kazandı.

 

Haberde paylaşılan biyografisine göre 1995'te İstanbul'da dünyaya gelen Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu ve Işık Lisesi'ne gitti. 2020 yılında Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. Avukatlık stajını Şişli'deki hukuk bürosunda yaptı.

 

Daha sonra 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi. 2021 Temmuz ayında Ankara'da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72'nci sırada tamamladı. Mülakata 475 kişi çağırıldı. Berk Acar, mülakat sonucunda başarı listesine girdi.

 

Acar'ın önümüzdeki günlerde ilçeye giderek görevine başlaması bekleniyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.