Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Mayıs'ta Ayasofya'da Cuma Namazı Kılacak İddiası

SİYASET 25.05.2020 - 12:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Mayıs'ta Ayasofya'da Cuma Namazı Kılacak İddiası

Camilerin açılacağı 29 Mayıs 2020 tarihinde Cumhurbşakanı Erdoğan'ın Ayasofya'da Cuma Namazı kılacağı iddia ediliyor.

Koranavirüs nedeniyle 16 Mart'tan bu yana ibadete kapalı olan camilerin 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılacağı daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından , ''29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bir süre öğlen ve ikindi namazları cemaatle kılınacak.'' denilerek açıklanmıştı.   NEDEN 29 MAYIS ?   Peki camilerin açılış tarihi olarak neden 29 Mayıs belirlendi ? 29 Mayıs tarihi ''öylesine'' belirlenmiş bir tarih değil.Bilindiği üzere Türk Ordusu 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'u fethetmişti.Aynı gün Fatih Sultan Mehmet de Ayasofya'yı camiye çevirerek yine Cuma namazını burada kılmıştı.   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYASOFYA'DA CUMA NAMAZI KILACAK İDDİASI   Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun , ''Özledik! Ama az daha sabır. Birlikte başaracağız” ifadelerine yer vererek Ayasofya'nın resmini paylaşmıştı.Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete ara verilen camilerin açılış tarihinin de yine Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ve Fatih Sultan Mehmet'in cuma namazı kıldığı tarih olan 29 Mayıs olarak açıklanması kulislerde , ''Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Mayıs tarihinde Ayasofya'da cuma namazı kılacak'' iddialarının konuşulmasına neden oldu.
Camilerin açılacağı 29 Mayıs 2020 tarihinde Cumhurbşakanı Erdoğan'ın Ayasofya'da Cuma Namazı kılacağı iddia ediliyor.

Koranavirüs nedeniyle 16 Mart'tan bu yana ibadete kapalı olan camilerin 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılacağı daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından , ''29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bir süre öğlen ve ikindi namazları cemaatle kılınacak.'' denilerek açıklanmıştı.

 

NEDEN 29 MAYIS ?

 

Peki camilerin açılış tarihi olarak neden 29 Mayıs belirlendi ? 29 Mayıs tarihi ''öylesine'' belirlenmiş bir tarih değil.Bilindiği üzere Türk Ordusu 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'u fethetmişti.Aynı gün Fatih Sultan Mehmet de Ayasofya'yı camiye çevirerek yine Cuma namazını burada kılmıştı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYASOFYA'DA CUMA NAMAZI KILACAK İDDİASI

 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun , ''Özledik! Ama az daha sabır. Birlikte başaracağız” ifadelerine yer vererek Ayasofya'nın resmini paylaşmıştı.Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete ara verilen camilerin açılış tarihinin de yine Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ve Fatih Sultan Mehmet'in cuma namazı kıldığı tarih olan 29 Mayıs olarak açıklanması kulislerde , ''Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Mayıs tarihinde Ayasofya'da cuma namazı kılacak'' iddialarının konuşulmasına neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.