Enkaz Altındaki Altunsaray Ailesinden Acı Haber Geldi

GÜNDEM 03.11.2020 - 10:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Enkaz Altındaki Altunsaray Ailesinden Acı Haber Geldi

İzmir'de depreminde arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz altında kalan Kırşehirli aileden acı haber geldi.

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6.9 büyüklüğündeki depremde 104 vatandaşımız hayatını kaybetti.Oturdukları binanın yıkılması sonucu enkaz altında kalan vatandaşlarımızdan Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray'ın acı haberleri geldi.     UMUTLARIMIZ KEDERE DÖNÜŞTÜ   Acı haberi duyuran Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Umutlarımız, ne yazık ki kedere dönüştü. İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden hemşehrimiz, arkadaşımız Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray'a Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.'' açıklamasında bulundu.   104 SAAT SONRA GELEN MUCİZE   İzmir'de gerçekleşen depremin 91. saatinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kurtarma ekipleri minik Ayla'yı canlı olarak enkazdan çıkardı.Cuma günü İzmir'de meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde 4 yaşındaki Ayla Gezgin, enkazdan sağ olarak alkışlar eşliğinde çıkarıldı.     BULAŞIK MAKİNESİNİN YANINDAYMIŞ   Ayla'yı kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi. Ayla'nın kendisini kurtaran görevlilerle konuştuğu, adını söylediği öğrenildi. Minik kızın bulaşık makinesinin yanında bulunduğu ve oluşan yaşam üçgeni sayesinde hayatta kaldığı belirtildi.   "AĞLAYA AĞLAYA ÇIKARDIK"   Küçük Ayla'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, "Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.
İzmir'de depreminde arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz altında kalan Kırşehirli aileden acı haber geldi.

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6.9 büyüklüğündeki depremde 104 vatandaşımız hayatını kaybetti.Oturdukları binanın yıkılması sonucu enkaz altında kalan vatandaşlarımızdan Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray'ın acı haberleri geldi.

 

 

UMUTLARIMIZ KEDERE DÖNÜŞTÜ

 

Acı haberi duyuran Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Umutlarımız, ne yazık ki kedere dönüştü. İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden hemşehrimiz, arkadaşımız Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray'a Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.'' açıklamasında bulundu.

 

104 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

 

İzmir'de gerçekleşen depremin 91. saatinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kurtarma ekipleri minik Ayla'yı canlı olarak enkazdan çıkardı.Cuma günü İzmir'de meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde 4 yaşındaki Ayla Gezgin, enkazdan sağ olarak alkışlar eşliğinde çıkarıldı.

 

 

BULAŞIK MAKİNESİNİN YANINDAYMIŞ

 

Ayla'yı kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi. Ayla'nın kendisini kurtaran görevlilerle konuştuğu, adını söylediği öğrenildi. Minik kızın bulaşık makinesinin yanında bulunduğu ve oluşan yaşam üçgeni sayesinde hayatta kaldığı belirtildi.

 

"AĞLAYA AĞLAYA ÇIKARDIK"

 

Küçük Ayla'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, "Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.