Eli Kanlı Ermenistan Yine Sivilleri Hedef Aldı

DÜNYA 17.10.2020 - 03:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Eli Kanlı Ermenistan Yine Sivilleri Hedef Aldı

İşgalci Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı. Azerbaycan Gence'de iki büyük patlama meydana geldi.Saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı. En kaz altında çok sayıda sivilin olduğu belirtiliyor. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.Enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.   20'DEN FAZLA EV YIKILDI   Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 20'den fazla evin yıkıldığını bildirdi.Haciyev yaptığı açıklamada, "Ermenistan, zalimce sivillere saldırmaya başladı. Bu Ermenistan'ın terör politikasının göstergesidir. Ermenistan yeni füze sistemleri getirdi ve Azerbaycan şehirlerine saldırdı. Saldırıda can kayıpları var." dedi.     ERMENİSTAN'IN GENCE'DEKİ SİVİLLERİ "ELBRUS" BALİSTİK FÜZELERİYLE VURDUĞU BELİRLENDİ Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki sivilleri Scud tipi "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu. Hacıyev, Scud füzeleriyle sivillere yönelik saldırının Erivan yönetiminin ahlaksız ve şizofrenik zihniyetini gösterdiğini kaydetti. Sivillere yönelik saldırının, savaş alanındaki yenilgileri nedeniyle Ermenistan yönetiminin acizliğine işaret olduğunu belirten Hacıyev, saldırının kasıtlı olduğuna dikkati çekti.     "ERMENİSTAN ULUSLARASI BİR CİNAYET İŞLEMİŞTİR" Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva "Bu bir soykırımdır. gece saatlerinde insanların evlerinde uyudukları ve savunmasız oldukları anda hedefe almak bu bir insanlık suçudur ve cinayettir. Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir." dendi.   FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi. Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi. Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.    
İşgalci Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı. Azerbaycan Gence'de iki büyük patlama meydana geldi.Saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı. En kaz altında çok sayıda sivilin olduğu belirtiliyor. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.Enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

20'DEN FAZLA EV YIKILDI

 

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 20'den fazla evin yıkıldığını bildirdi.Haciyev yaptığı açıklamada, "Ermenistan, zalimce sivillere saldırmaya başladı. Bu Ermenistan'ın terör politikasının göstergesidir. Ermenistan yeni füze sistemleri getirdi ve Azerbaycan şehirlerine saldırdı. Saldırıda can kayıpları var." dedi.

 

 

ERMENİSTAN'IN GENCE'DEKİ SİVİLLERİ "ELBRUS" BALİSTİK FÜZELERİYLE VURDUĞU BELİRLENDİ

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki sivilleri Scud tipi "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

Hacıyev, Scud füzeleriyle sivillere yönelik saldırının Erivan yönetiminin ahlaksız ve şizofrenik zihniyetini gösterdiğini kaydetti.

Sivillere yönelik saldırının, savaş alanındaki yenilgileri nedeniyle Ermenistan yönetiminin acizliğine işaret olduğunu belirten Hacıyev, saldırının kasıtlı olduğuna dikkati çekti.

 

 

"ERMENİSTAN ULUSLARASI BİR CİNAYET İŞLEMİŞTİR"

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva "Bu bir soykırımdır. gece saatlerinde insanların evlerinde uyudukları ve savunmasız oldukları anda hedefe almak bu bir insanlık suçudur ve cinayettir. Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir." dendi.

 

FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.