Ekonominin Gerçek Yüzü : Bankalar Nasıl Emlakçı Oldu

EKONOMİ 01.09.2020 - 13:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ekonominin Gerçek Yüzü : Bankalar Nasıl Emlakçı Oldu

Bankalara olan kredi borcunu ödeyemeyen binlerce vatandaş evini, arabasını veya işyerini kaybederken, ipotekli taşınmazlara el koyan bankalar ise emlakçılığa soyundu.

Binlerce insan krediler vasıtasıyla bankalara borçlu hale gelirken, borcunu ödeyemeyenlerin haczedilen malları bankaların hanesine kâr olarak yazılıyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın evine, arsasına ve arabasına el koyan bankalar, haczettiği malları online satış siteleri üzerinden satmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanından ilanların yer aldığı internet sitesi, faiz sistemi altında ezilen vatandaşların durumunu göstermeye yetti.     KAMU BANKALARI ÖN PLANDA! Binlerce vatandaşlar bankaya olan borcunu ödeyemedi. Bankalar tarafından ipotek altına alınan mallar ise bir bir haczedildi. Haczedilen malları kendi siteleri üzerinden satışa çıkaran bankalar burada rağbet olmayınca online ikinci el satış sitelerine yönlendi. Satışa çıkarılan konut sayısının 2 binlere yaklaştığı sitede çoğunlukla kamu bankalarının olması ise dikkat çekti. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Deniz Bank, TEB ve Kuveyt Türk Bankası açtığı resmi üyelik ile vatandaşlardan haczettiği taşınmazları satışa çıkartan bankalar arasında yer aldı.   VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA! Türkiye’de on milyonlarca kişi pandemi döneminde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları daha fazla borçlanarak atlatmaya çalışıyor. Milli Gazete’den Baki Sancak’ın haberine göre; tüketici kredileri ve kredi kartı harcamaları 700 milyar TL’yi aşmış durumda. Konut kredilerindeki faiz düşüşü müjde gibi yansıtılınca vatandaşların kullandığı kredi oranında da patlama yaşandı. 2019 yılının sonunda 10 milyar 162 milyon TL olan konut kredisi rakamı, 2020 yılının sadece 5-26 Haziran dönemindeki üç haftada 18 milyar 931 milyon TL’ye ulaştı.   VATANDAŞIN BORCU ARTARAK DEVAM EDİYOR! Bankalara muhtaç edilen vatandaşlar yıllardır borçlarını ödemekte zorlanıyor. 2009 yılında bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 1 milyon 273 bin 158 iken aradan geçen 10 yıl sonra yani 2019’un Aralık ayında 3 milyon 770 bin 559’a yükseldi. 2020’nin sadece ilk altı ayında ise bu rakam 3 milyon 475 bin 689 oldu.     TURİSTİK TESİS DAHİ SATILIYOR!   Sitede bankadan satılan toplam konut sayısı bin 904 civarında yer alırken bankaların satışa çıkardığı taşınmazlar arasında turistik tesislerin de olması dikkat çekti. Ziraat Bankası 596 adet konut, 447 iş yeri, 930 arsa ve 10 binayı satışa çıkarırken, Vakıfbank, 935 konut, 750 iş yeri, 211 arsa, 39 bina, 2 turistik tesisi satmak için ilan verdi. Halkbank’ın sayfasında ise 33 konut, 17 işyeri, 14 arsa, 2 bina ve 1 turistik tesis yer alıyor.  
Bankalara olan kredi borcunu ödeyemeyen binlerce vatandaş evini, arabasını veya işyerini kaybederken, ipotekli taşınmazlara el koyan bankalar ise emlakçılığa soyundu.

Binlerce insan krediler vasıtasıyla bankalara borçlu hale gelirken, borcunu ödeyemeyenlerin haczedilen malları bankaların hanesine kâr olarak yazılıyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın evine, arsasına ve arabasına el koyan bankalar, haczettiği malları online satış siteleri üzerinden satmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanından ilanların yer aldığı internet sitesi, faiz sistemi altında ezilen vatandaşların durumunu göstermeye yetti.

 

 

KAMU BANKALARI ÖN PLANDA!

Binlerce vatandaşlar bankaya olan borcunu ödeyemedi. Bankalar tarafından ipotek altına alınan mallar ise bir bir haczedildi. Haczedilen malları kendi siteleri üzerinden satışa çıkaran bankalar burada rağbet olmayınca online ikinci el satış sitelerine yönlendi. Satışa çıkarılan konut sayısının 2 binlere yaklaştığı sitede çoğunlukla kamu bankalarının olması ise dikkat çekti. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Deniz Bank, TEB ve Kuveyt Türk Bankası açtığı resmi üyelik ile vatandaşlardan haczettiği taşınmazları satışa çıkartan bankalar arasında yer aldı.

 

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA!

Türkiye’de on milyonlarca kişi pandemi döneminde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları daha fazla borçlanarak atlatmaya çalışıyor.

Milli Gazete’den Baki Sancak’ın haberine göre; tüketici kredileri ve kredi kartı harcamaları 700 milyar TL’yi aşmış durumda. Konut kredilerindeki faiz düşüşü müjde gibi yansıtılınca vatandaşların kullandığı kredi oranında da patlama yaşandı. 2019 yılının sonunda 10 milyar 162 milyon TL olan konut kredisi rakamı, 2020 yılının sadece 5-26 Haziran dönemindeki üç haftada 18 milyar 931 milyon TL’ye ulaştı.

 

VATANDAŞIN BORCU ARTARAK DEVAM EDİYOR!

Bankalara muhtaç edilen vatandaşlar yıllardır borçlarını ödemekte zorlanıyor. 2009 yılında bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 1 milyon 273 bin 158 iken aradan geçen 10 yıl sonra yani 2019’un Aralık ayında 3 milyon 770 bin 559’a yükseldi. 2020’nin sadece ilk altı ayında ise bu rakam 3 milyon 475 bin 689 oldu.

 

 

TURİSTİK TESİS DAHİ SATILIYOR!

 

Sitede bankadan satılan toplam konut sayısı bin 904 civarında yer alırken bankaların satışa çıkardığı taşınmazlar arasında turistik tesislerin de olması dikkat çekti. Ziraat Bankası 596 adet konut, 447 iş yeri, 930 arsa ve 10 binayı satışa çıkarırken, Vakıfbank, 935 konut, 750 iş yeri, 211 arsa, 39 bina, 2 turistik tesisi satmak için ilan verdi. Halkbank’ın sayfasında ise 33 konut, 17 işyeri, 14 arsa, 2 bina ve 1 turistik tesis yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.