Ekicioğlu, '' İktidardan Olmazsa Yapamaz Anlayışını Kırdık''
Ekicioğlu, '' İktidardan Olmazsa Yapamaz Anlayışını Kırdık''
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, toplum nezdinde yaygın olan, '' iktidar belediyesi olamazsan hizmet alamazsın'' anlayışını kırdıklarını dile getirdi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, toplum nezdinde yaygın olan, '' iktidar belediyesi olamazsan hizmet alamazsın'' anlayışını kırdıklarını dile getirdi.
Yaşar Bahçeci döneminde tahsil edilmeyen borçlar için alacaklı kurumlar, Belediye Selahattin Ekicioğlu'na geçince hemen tahsilat için sıraya girdiler.Belediye haciz üzerine haciz gönderdiler.Ancak yılların tecrübesine sahip olan Ekicioğlu, denilmez denileni yaptı ve hepsini bertaraf ederek mali yapıyı düze çıkardı.İlçelerin borçları Kırşehir Belediyesi'ni kat be kat aştı.Maaş ödeyemez, diyenler bu kez iş yapmıyor demeye başladı.Kredi verilmeyen Kırşehir Belediyesi, öz kaynaklarıyla son dönemde yaptığı hizmetlerle çıtayı çok yükseğe koydu.Asli hizmetlerin yanında üretime yönelik hizmetler ve dev projeler de eklenmeye başlandı.Kır-Köy ve mesire alanı, kültür evleri, Kervansaray Parkı gibi hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik anlayışı ile halk ekmek, sosyal market gibi projeler de hizmete sokuldu.En önemlisi de Kırşehir'in neredeyse her bölgesinde girilmeyen bölgelerde üst yapı çalışmaları gerçekleştirildi.Böylece Selahattin Ekicioğlu döneminde, ''iktidar belediyesi olmazsa olmaz, yapılamaz'' anlayışı kırıldı.
''BORÇ BÜTÇENİN 3 KATIYDI, BÜTÇE BORCUN 40 KATI OLDU''
Üreten bir belediye yarattıklarını, mağdur edebiyatı yapmadıklarını ve borçların arkasına sığınmadıklarını vurgulayarak Başkan Selahattin Ekicioğlu, "Bizden öce Kırşehir belediyesinin bütçesi 175 milyon, borcu 600 milyon lira civarındaydı. Belediye bütçesinin yaklaşık 3 katı borç bulunuyordu. Şu an belediyenin 2024 yılı 2 milyar lira kadar bütçesi, 6 milyar lira kadar da kredi borçlanma limitimiz var. Ama maalesef şu ana kadar sıfır krediyle geldik ve belediyenin 2029 yılına kadar olan borcunu 48 milyona düşürdük. Hiç bir kredi çekmeden belediyeyi kurumsal alt yapısını hazırlayarak düzenli bir hale getirdik. Bize maaş ödeyemez, bir çatı yapamaz, iktidar belediyesi olmazsan hizmet alamazsın diyen anlayışı kırdık. 200 dönümlük, içinde atıl durunda olan boya fabrikası bulunan bir ticari alan aldık. 17 bin metrekare kapalı alanı olan fabrikayı, boya işi yapan bir kişiye kiraya verdik. yanında bulunan 3 bin metrekarelik alanı da çelik baskı üreten bir firmaya verdik. Yine atıl durumda olan idari binaları da tekstil işi yapan birine verdik. Böylece istihdam da sağladık. Biz de makinalarımızı aldık yan tarafa eleme paketleme tesisi kuruyoruz. Onun da yanına süt ve süt işeleme tesisileri yapacağız" dedi.
''4 YILDA KENDİSİNİ AMORTİ ETTİ''
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtulmasının tek yolunun üretim olduğunu kaydeden Ekicioğlu, " Kırşehir belediyesi olarak örnek bir çalışmayla kamu eliyle, özel sektörlerle ülkenin kalkınmasına önemli katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Önceliğimiz Türk halkını nasıl ucuz gıdaya ulaştırırız, bunu hedefliyoruz. Bugün ki iktidar Türkiye'yi üretimden düşürdü. Ekonomide hızlı bir daralma var. Bunun aşılmasının tek yolu üretim. Biz kendi tarlalarımızı ucuza icara veriyoduk. Şimdi nohut ve bakliyat üretiyoruz. Hep birlikte hasat yapıp ihtiyaç sahiplerine veriyoruz ve kendi tesislerimizde kullanıyoruz. Bedava halka dağıtıyoruz. Kırşehir belediyesinin elektrik harcalamalarına baktık, çok yüksek mebladaydı. Güneş enerjisi tesisi kurduk. 2019'dan itibaren üretim yapıyor. 4 yılda kendini amorti etti. Yaklaşık ömürleri 25 yıl ve 21 yılda bize çalışacak. Belediyeyi aylık 5-6 milyon elektrik parası ödemekten kurtardık" diye konuştu.
''HALKIN İÇİNDE OLMAK ŞEHRİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE ÇOK ÖNEMLİ''
Kendilerinden önce kentte kişi başına düşen yeşil alanın 7 metrekare olduğunu ancak şu anda 10 metrekareye çıkardıklarını belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, halka ve belediyeye örnek olmak için lüks makam aracını sattığını dile getirerek, "Biz örnek olmak zorundayız. Aslında bu mesajdı toplama ve belediye çalışanlarına. Lüks marka bir makam aracı garajda yatıyordu. Maliyeye olan borcunu ödedik ve sattık. Biz tepeden aşağıya tasarruf yapmalıyız ve gereksiz harcamaları kısmamız gerekiyor ve bu makam aracıda satmamız gerekiyor ve sattık. Topluma bu mesajdı. Ben bazen yürüyerek, bazen otobüsle gelirim makama. Bir makam aracımız var lüks olmayan ama genelde halkın içinde bulunmak ve yürümek sorunları görmemi sağlıyor. Halkın içinde olduğun zaman insanların sorunlarını daha çok dinlemek, şehirdeki sorunların çözümünde çok önemli katkılar sunuyor" ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.