Ekicioğlu, ''101 Yıldır Aynı İnanç ve Kararlılığı Taşıyoruz''

GÜNDEM 23.12.2020 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ekicioğlu, ''101 Yıldır Aynı İnanç ve Kararlılığı Taşıyoruz''

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir'e teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Anadolu topraklarının emperyalistler tarafından işgal edilmesi sonucunda; çaresizlik duygusunun adeta bir karanlık gibi çöktüğü o zor şartlarda Anadolu’ya bir güneş gibi doğan Büyük Önder Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması sonucu başlayan bağımsızlık mücadelesi ve ardından yapılan Erzurum ve Sivas Kongreleri’nde alınan kararlar doğrultusunda; Anadolu Halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgallere karşı onurlu direnişini başlatmıştır.   Anadolu halkının birlik ve beraberlik ruhunu perçinleştirmek ve direniş ve kurtuluş  ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla, Kurtuluş Mücadelesi’ne önderlik eden  Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kongreler sürecinin ardından Anadolu’da karargah olarak seçtikleri Ankara’ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e uğramışlardır.   Soğuk bir kış günü Kırşehir’de Kılıçlı Köprüsü mevkiinde çoğu gençlerden oluşan kararlı ve inançlı Kırşehir halkı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Heyet-i Temsiliye Üyelerini karşılayıp, Milli Mücadele kahramanlarını adeta bağırlarına basmış, Kurtuluş ve Kuruluş yolundan asla vazgeçmeyeceklerini bildirmişlerdir.    Kırşehirliler olarak, o zor şartlar altında, büyük bir kararlılık göstererek Anadolu Halkı’na önderlik eden ve destan niteliğinde bir kurtuluş mücadelesi sonucunda ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın onurunu 101 yıldır yaşıyoruz. O’nun çizdiği aydınlık yoldan ve bizim için ekmek, su kadar önemi olan Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeyeceğimizi, bundan tam 101 yıl önce Kılıçlı Köprüsü’nde bulunan gençlerin azim ve kararlılığıyla bir kez daha bildiriyoruz.  
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir'e teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Anadolu topraklarının emperyalistler tarafından işgal edilmesi sonucunda; çaresizlik duygusunun adeta bir karanlık gibi çöktüğü o zor şartlarda Anadolu’ya bir güneş gibi doğan Büyük Önder Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması sonucu başlayan bağımsızlık mücadelesi ve ardından yapılan Erzurum ve Sivas Kongreleri’nde alınan kararlar doğrultusunda; Anadolu Halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgallere karşı onurlu direnişini başlatmıştır.

 

Anadolu halkının birlik ve beraberlik ruhunu perçinleştirmek ve direniş ve kurtuluş  ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla, Kurtuluş Mücadelesi’ne önderlik eden  Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kongreler sürecinin ardından Anadolu’da karargah olarak seçtikleri Ankara’ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e uğramışlardır.

 

Soğuk bir kış günü Kırşehir’de Kılıçlı Köprüsü mevkiinde çoğu gençlerden oluşan kararlı ve inançlı Kırşehir halkı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Heyet-i Temsiliye Üyelerini karşılayıp, Milli Mücadele kahramanlarını adeta bağırlarına basmış, Kurtuluş ve Kuruluş yolundan asla vazgeçmeyeceklerini bildirmişlerdir. 

 

Kırşehirliler olarak, o zor şartlar altında, büyük bir kararlılık göstererek Anadolu Halkı’na önderlik eden ve destan niteliğinde bir kurtuluş mücadelesi sonucunda ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın onurunu 101 yıldır yaşıyoruz. O’nun çizdiği aydınlık yoldan ve bizim için ekmek, su kadar önemi olan Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeyeceğimizi, bundan tam 101 yıl önce Kılıçlı Köprüsü’nde bulunan gençlerin azim ve kararlılığıyla bir kez daha bildiriyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.