Eğer Doğru İse Gerçekten Vahim

EĞİTİM 26.02.2022 - 21:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Eğer Doğru İse Gerçekten Vahim

Gazetemize gelen bir ihbarı Kırşehir kamuoyu ile paylaşmak için bu yazıyı kaleme alıyorum.   Bilindiği üzere ilk ve orta okullarda kayıtlı ancak öğrenme güçlüğü çeken ve raporu olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Destek Eğitim Odası Projesi uygulanıyor.   Bu proje kapsamında kaynaştırma raporu bulunan öğrenciler için bir destek eğitim odası oluşturularak burada kendisine müfredattan kopmayacak şekilde özel bir eğitim verilmesi amaçlanıyor.   Bu sınıflarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin sayısı 3’ü geçmiyor ve 4. Öğrenci olduğu takdirde yeni bir sınıf daha açılıyor.   Destek eğitimi alan ilkokul öğrencileri için haftada en fazla 12 , ortaokul öğrencileri için ise haftada en fazla 14 saat olmak üzere ders verilebiliyor.Bu ders saati çocuğun durumuna göre okul idaresi tarafından belirleniyor.   Yani Milli Eğitim Bakanlığı özel bir engel durumu olan ve raporu bulunan öğrencilerin eğitim-öğretime diğer öğrenciler ile birlikte adapte olmaları ve geri kalmamaları için böyle bir proje başlatmış ve uyguluyor.   Tabi bu derslere girecek öğretmenler ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenlerden oluşturuluyor.   Çocuk normal sınıfında derse girmeden önce yine ders programından kopmayacak şekilde destek eğitim odasında , destek eğitim ve öğretimi veren öğretmeninden 2 saate kadar ders alıyor ve daha sonra normal sınıfına dönerek buradaki öğrenimini sürdürüyor.   Bu eğitim ve öğretim faaliyeti için öğretmene yüzde 25 zamlı ek ders ücreti ödeniyor.   Hesaplama yaptığımızda;  3 öğrenciye haftalık 12 saat ders veren bir öğretmen 3360 TL’ye kadar ek ders ücreti alabiliyor.   Buraya kadar herşey güzel.Böyle bir proje var ve devletimiz çocuklarımızı düşünerek böyle bir proje geliştirip uygulamaya koymuş.Amaç çocuğun diğer çocuklar gibi yeterli düzeyde eğitim ve öğretim alabilmesi.   Ancak alınan bilgiye göre Kırşehir’de bazı okullarda bu dersler verilmediği gibi öğretmenlere de ek ders ücreti ödenmeye devam ediyormuş.   Yani çocuk normal sınıfında derse girmeye devam ederken destek eğitim odasında eğitim ve öğretim veren öğretmen sanki derse giriyormuş gibi bu yüzde 25 zamlı ek ders ücretini almaya devam ediyormuş.   Ne kadar vahim bir durum !   Hem özel eğitim alması gereken çocuk bu eğitimden mahrum kalıyor hem de hiçbir çaba sarf etmeyen öğretmenler, binlerce lira ek ders ücretini, yüzde 25 zamlı olacak şekilde haksız yere cebine atabiliyor.   Belki doğrudur belki de yanlıştır ancak gerçekten istismara açık bir konu olduğu için ve gerçekten yaşanabileceğini düşündüğüm için bu konuyu gündeme getirmek istedim.   Tabi ki bu görevini eksiksiz şekilde yerine getiren öğretmenlerimizi tenzih ederek bunları paylaşmak istiyorum ve konunun araştırılması noktasında ilgili kurumları göreve davet ediyorum.   Ömer Duran

Gazetemize gelen bir ihbarı Kırşehir kamuoyu ile paylaşmak için bu yazıyı kaleme alıyorum.

 

Bilindiği üzere ilk ve orta okullarda kayıtlı ancak öğrenme güçlüğü çeken ve raporu olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Destek Eğitim Odası Projesi uygulanıyor.

 

Bu proje kapsamında kaynaştırma raporu bulunan öğrenciler için bir destek eğitim odası oluşturularak burada kendisine müfredattan kopmayacak şekilde özel bir eğitim verilmesi amaçlanıyor.

 

Bu sınıflarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin sayısı 3’ü geçmiyor ve 4. Öğrenci olduğu takdirde yeni bir sınıf daha açılıyor.

 

Destek eğitimi alan ilkokul öğrencileri için haftada en fazla 12 , ortaokul öğrencileri için ise haftada en fazla 14 saat olmak üzere ders verilebiliyor.Bu ders saati çocuğun durumuna göre okul idaresi tarafından belirleniyor.

 

Yani Milli Eğitim Bakanlığı özel bir engel durumu olan ve raporu bulunan öğrencilerin eğitim-öğretime diğer öğrenciler ile birlikte adapte olmaları ve geri kalmamaları için böyle bir proje başlatmış ve uyguluyor.

 

Tabi bu derslere girecek öğretmenler ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenlerden oluşturuluyor.

 

Çocuk normal sınıfında derse girmeden önce yine ders programından kopmayacak şekilde destek eğitim odasında , destek eğitim ve öğretimi veren öğretmeninden 2 saate kadar ders alıyor ve daha sonra normal sınıfına dönerek buradaki öğrenimini sürdürüyor.

 

Bu eğitim ve öğretim faaliyeti için öğretmene yüzde 25 zamlı ek ders ücreti ödeniyor.

 

Hesaplama yaptığımızda;  3 öğrenciye haftalık 12 saat ders veren bir öğretmen 3360 TL’ye kadar ek ders ücreti alabiliyor.

 

Buraya kadar herşey güzel.Böyle bir proje var ve devletimiz çocuklarımızı düşünerek böyle bir proje geliştirip uygulamaya koymuş.Amaç çocuğun diğer çocuklar gibi yeterli düzeyde eğitim ve öğretim alabilmesi.

 

Ancak alınan bilgiye göre Kırşehir’de bazı okullarda bu dersler verilmediği gibi öğretmenlere de ek ders ücreti ödenmeye devam ediyormuş.

 

Yani çocuk normal sınıfında derse girmeye devam ederken destek eğitim odasında eğitim ve öğretim veren öğretmen sanki derse giriyormuş gibi bu yüzde 25 zamlı ek ders ücretini almaya devam ediyormuş.

 

Ne kadar vahim bir durum !

 

Hem özel eğitim alması gereken çocuk bu eğitimden mahrum kalıyor hem de hiçbir çaba sarf etmeyen öğretmenler, binlerce lira ek ders ücretini, yüzde 25 zamlı olacak şekilde haksız yere cebine atabiliyor.

 

Belki doğrudur belki de yanlıştır ancak gerçekten istismara açık bir konu olduğu için ve gerçekten yaşanabileceğini düşündüğüm için bu konuyu gündeme getirmek istedim.

 

Tabi ki bu görevini eksiksiz şekilde yerine getiren öğretmenlerimizi tenzih ederek bunları paylaşmak istiyorum ve konunun araştırılması noktasında ilgili kurumları göreve davet ediyorum.

 

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.