EBA TV Eğitim Sürecinde İnternet Ücretsiz Olsun

EĞİTİM 23.09.2020 - 20:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

EBA TV Eğitim Sürecinde İnternet Ücretsiz Olsun

Uzaktan Eğitim sürecinde öğrencilerin EBA TV'yi kullanımının ardından bu kez de 8 GB'lık kullanım sonrası fahiş paket aşım bedelleri gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada uzaktan eğitim alacak öğrenciler için 8 GB'lık internet desteği sağlanacağını açıklamıştı ancak bu saatlerce ders görecek öğrenciler için yetersiz.Türk-Eğitim Sendikası 8 GB'lık internetin bitiminin ardından yüksek paket aşım ücretleri konusunda velileri uyardı.     ''EĞİTİM ÜCRETSİZ BİR KAMU HİZMETİDİR''     Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Hükümetten, öğrencilerin EBA TV kullanımının ardından internet paketi aşımı problemi ve yüklü faturalara ilişkin tedbir alınmasını istedi. GSM operatörleri ile görüşülerek canlı ders sürelerinin ücretlendirilmemesini talep eden Genel Başkan Geylan, eğitimin ücretsiz bir kamu hizmeti olduğunu bildirdi.Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları belirtti: “Öğrencilerimiz EBA üzerinden yönlendirildikleri programa girdiklerinde, internet paketini aştıklarında ekstra ücretlendirileceklerine dair GSM operatörlerinden ikaz mesajı alıyorlar. Dolayısıyla bu durumda aboneler çok yüklü faturalarla karşılaşa bileceklerdir. Eğitim, ücretsiz bir kamu hizmetidir. Hükümet, acilen GSM operatörleriyle görüşerek, canlı ders sürelerinin ücretlendirilmemesi hususunda tedbir almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu gücü vardır.”     UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİNCE EBA TV İÇİN İNTERNET KULLANIMI ÜCRETSİZ OLSUN     Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın açıklaması sosyal medyada da yankı buldu.Binlerce öğrenci velisi sosyal medya üzerinden attıkları mesajlarla EBA TV süresince internet kullanımının ücretsiz olmasını istedi.  
Uzaktan Eğitim sürecinde öğrencilerin EBA TV'yi kullanımının ardından bu kez de 8 GB'lık kullanım sonrası fahiş paket aşım bedelleri gündeme geldi.
Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada uzaktan eğitim alacak öğrenciler için 8 GB'lık internet desteği sağlanacağını açıklamıştı ancak bu saatlerce ders görecek öğrenciler için yetersiz.Türk-Eğitim Sendikası 8 GB'lık internetin bitiminin ardından yüksek paket aşım ücretleri konusunda velileri uyardı.
 
 
''EĞİTİM ÜCRETSİZ BİR KAMU HİZMETİDİR''
 
 
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Hükümetten, öğrencilerin EBA TV kullanımının ardından internet paketi aşımı problemi ve yüklü faturalara ilişkin tedbir alınmasını istedi. GSM operatörleri ile görüşülerek canlı ders sürelerinin ücretlendirilmemesini talep eden Genel Başkan Geylan, eğitimin ücretsiz bir kamu hizmeti olduğunu bildirdi.Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları belirtti: “Öğrencilerimiz EBA üzerinden yönlendirildikleri programa girdiklerinde, internet paketini aştıklarında ekstra ücretlendirileceklerine dair GSM operatörlerinden ikaz mesajı alıyorlar. Dolayısıyla bu durumda aboneler çok yüklü faturalarla karşılaşa bileceklerdir. Eğitim, ücretsiz bir kamu hizmetidir. Hükümet, acilen GSM operatörleriyle görüşerek, canlı ders sürelerinin ücretlendirilmemesi hususunda tedbir almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu gücü vardır.”
 
 
UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİNCE EBA TV İÇİN İNTERNET KULLANIMI ÜCRETSİZ OLSUN
 
 
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın açıklaması sosyal medyada da yankı buldu.Binlerce öğrenci velisi sosyal medya üzerinden attıkları mesajlarla EBA TV süresince internet kullanımının ücretsiz olmasını istedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.