Duran Erdoğan Vefat Etti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2018 - 09:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Duran Erdoğan Vefat Etti

Kırşehir'in değerli büyüklerinden , araştırmacı , yazar Duran Erdoğan'ı hakkın rahmetine kavuştu. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu önce Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne daha sonra da Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırılan Kırşehir Anekdotları ve gazetemizde ve çeşitli gazetelerde de köşe yazarlığı yapan Duran Erdoğan vefat etti.Erdoğan , Kırşehir'de birçok kimse tarafından tanınmayan , bilinmeyen hikayeleri, yazarları , yazılarında konu edinmiş ve birçok röportaj gerçekleştirmişti.Kırşehir Haber Türk olarak merhuma Allah'dan rahmet sevenlerine ise başsağlığı dileriz.   DURAN ERDOĞAN KİMDİR? Kırşehir bağlı Mucur ilçesine bağlı Kurugöl Köyü’nde 1947  yılında Mehmet ve Selver’in çocukları olarak dünyaya geldi. 18 yaşına kadar Kurugöl’de çobanlık yaptı. Daha sonra yarım kalan  Mucur Ortaokulu’ndaki  öğrenimini  tamamlayıp okumak için gizlice Ankara’ya kaçtı. Hem çalışıp hem de okumak suretiyle Liseyi ve  Ankara Üniversitesi ‘Kamu Sevk ve İdaresi’ Bölümünü bitirdi. 1965-1968 yılarında Dr. İhsan Yalbır Yayınevi'nde editörlük yaptı. 1968-1976 yılları arasında  Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığında memur olarak çalıştı. Askerlik  sonrası, 1976 yılında   naklen Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne geçti. Sandığın Tahsisler, Hizmet Borçlanması ve İşlemler Dairelerinde çalıştıktan sonra 1994 yılında  buradan emekliye ayrıldı. Çok kitap okuyan birisi olarak bilgi birikimini 1968 yılından itibaren Gazete ve Dergilerde okuyucuyla paylaştı.  Köyü Kurugöl’e kurduğu kütüphaneye Milli Eğitim Bakanlığı’nca adı verilerek, Kültür bakanlığının ‘Bilgi Yılı ilan ettiği   1990 yılında Kırşehir Valiliğince ‘Örnek Vatandaş’ seçildi ve  pek çok ödülle onurlandırıldı. Özellikle Kırşehir  Halk Kültürüne ilişkin öykü, araştırma ve anekdotları;  yerel ve ulusal basın, radyo ve televizyon aracılığıyla okuyucu, dinleyici ve izleyiciyle buluşturdu. TRT’nin Eğitim-Kültür içerikli programlarına da konuk olarak  davet edilen yazar;  halen Yerel ‘Kırşehir Ahi Televizyonu’nda ‘Kültürümüzün 40 Pınarları’ adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaktadır. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yayın Kurulu’nun üyesidir. Federasyonun süreli yayını ‘Kırkkültür’ ve “Kırşehir Aktüel” Dergi’leriyle,  bazı Web Sitelerinde  yayınlanan  Anekdotlarla Kırşehir halk kültürünü tanıtmaktadır.  Kırşehir Halk Kültürü'nün bütün yönleriyle derli-toplu anlatıldığı “KIRŞEHİR ANEKDOTLARI” isimli kitabı vardır.
Kırşehir'in değerli büyüklerinden , araştırmacı , yazar Duran Erdoğan'ı hakkın rahmetine kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu önce Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne daha sonra da Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırılan Kırşehir Anekdotları ve gazetemizde ve çeşitli gazetelerde de köşe yazarlığı yapan Duran Erdoğan vefat etti.Erdoğan , Kırşehir'de birçok kimse tarafından tanınmayan , bilinmeyen hikayeleri, yazarları , yazılarında konu edinmiş ve birçok röportaj gerçekleştirmişti.Kırşehir Haber Türk olarak merhuma Allah'dan rahmet sevenlerine ise başsağlığı dileriz.   DURAN ERDOĞAN KİMDİR? Kırşehir bağlı Mucur ilçesine bağlı Kurugöl Köyü’nde 1947  yılında Mehmet ve Selver’in çocukları olarak dünyaya geldi. 18 yaşına kadar Kurugöl’de çobanlık yaptı. Daha sonra yarım kalan  Mucur Ortaokulu’ndaki  öğrenimini  tamamlayıp okumak için gizlice Ankara’ya kaçtı. Hem çalışıp hem de okumak suretiyle Liseyi ve  Ankara Üniversitesi ‘Kamu Sevk ve İdaresi’ Bölümünü bitirdi. 1965-1968 yılarında Dr. İhsan Yalbır Yayınevi'nde editörlük yaptı. 1968-1976 yılları arasında  Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığında memur olarak çalıştı. Askerlik  sonrası, 1976 yılında   naklen Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne geçti. Sandığın Tahsisler, Hizmet Borçlanması ve İşlemler Dairelerinde çalıştıktan sonra 1994 yılında  buradan emekliye ayrıldı. Çok kitap okuyan birisi olarak bilgi birikimini 1968 yılından itibaren Gazete ve Dergilerde okuyucuyla paylaştı.  Köyü Kurugöl’e kurduğu kütüphaneye Milli Eğitim Bakanlığı’nca adı verilerek, Kültür bakanlığının ‘Bilgi Yılı ilan ettiği   1990 yılında Kırşehir Valiliğince ‘Örnek Vatandaş’ seçildi ve  pek çok ödülle onurlandırıldı. Özellikle Kırşehir  Halk Kültürüne ilişkin öykü, araştırma ve anekdotları;  yerel ve ulusal basın, radyo ve televizyon aracılığıyla okuyucu, dinleyici ve izleyiciyle buluşturdu. TRT’nin Eğitim-Kültür içerikli programlarına da konuk olarak  davet edilen yazar;  halen Yerel ‘Kırşehir Ahi Televizyonu’nda ‘Kültürümüzün 40 Pınarları’ adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaktadır. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yayın Kurulu’nun üyesidir. Federasyonun süreli yayını ‘Kırkkültür’ ve “Kırşehir Aktüel” Dergi’leriyle,  bazı Web Sitelerinde  yayınlanan  Anekdotlarla Kırşehir halk kültürünü tanıtmaktadır.  Kırşehir Halk Kültürü'nün bütün yönleriyle derli-toplu anlatıldığı “KIRŞEHİR ANEKDOTLARI” isimli kitabı vardır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.