Dünyanın Dört Bir Yanından Bağlanıp Kırşehir'de Eğitim Görüyorlar

EĞİTİM 16.04.2020 - 14:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Dünyanın Dört Bir Yanından Bağlanıp Kırşehir'de Eğitim Görüyorlar

Kırşehir'de öğrenim gören 20 farklı ülkeden 170 öğrenci Ahi Evran Üniversitesi Uzaktan Eğtim ile öğrenim görüyor.

Türkiye'ye eğitim almak farklı ülkelerden gelen öğrenciler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AYDEP sistemine tanımlanarak Türkçe öğreniyorlar.Dil yeterliliği kazanan öğrenciler daha sonra öğrenci olma hakkı kazanarak kendi alanında öğrenim görmeye başlıyor.Koronavirüs salgını nedeniyle üniversite öğrenimine ara verilmesiyle birlikte uzaktan eğitim sistemi devreye sokulmuştu.Yurt içinden gelen birçok öğrenci gibi yurt dışından da çok sayıda öğrenci memleketlerine döndüler ancak eğitimlerine devam ediyorlar.   Binlerce kilometre uzaktan Kırşehir'e bağlanan misafir öğrenciler TÖMER'de Türkçe ve kültürümüzü öğrenmeye devam ediyor.TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can , '' Halihazırda A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar her düzeyde sınıfımızın aktif olduğu TÖMER, 20 farklı ülkeden 170 öğrenciye uzakta eğitimde hizmet veriyor. Ülkemizdeki eğitimlerini tamamlamalarının ardından ülkelerine gönül elçilerimiz olarak gitmelerini planladığımız öğrencilerimize Türkçe'nin yanı sıra kültürümüzü de tanıtmaya çalışan öğretim elemanlarımız aynı zamanda AYDEP sistemi üzerinden gönül köprümüzü inşa ettiğimiz kardeşlerimize ödevlendirmeler de yapıyor.'' açıklamasında bulundu.    
Kırşehir'de öğrenim gören 20 farklı ülkeden 170 öğrenci Ahi Evran Üniversitesi Uzaktan Eğtim ile öğrenim görüyor.

Türkiye'ye eğitim almak farklı ülkelerden gelen öğrenciler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AYDEP sistemine tanımlanarak Türkçe öğreniyorlar.Dil yeterliliği kazanan öğrenciler daha sonra öğrenci olma hakkı kazanarak kendi alanında öğrenim görmeye başlıyor.Koronavirüs salgını nedeniyle üniversite öğrenimine ara verilmesiyle birlikte uzaktan eğitim sistemi devreye sokulmuştu.Yurt içinden gelen birçok öğrenci gibi yurt dışından da çok sayıda öğrenci memleketlerine döndüler ancak eğitimlerine devam ediyorlar.

 

Binlerce kilometre uzaktan Kırşehir'e bağlanan misafir öğrenciler TÖMER'de Türkçe ve kültürümüzü öğrenmeye devam ediyor.TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can , '' Halihazırda A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar her düzeyde sınıfımızın aktif olduğu TÖMER, 20 farklı ülkeden 170 öğrenciye uzakta eğitimde hizmet veriyor. Ülkemizdeki eğitimlerini tamamlamalarının ardından ülkelerine gönül elçilerimiz olarak gitmelerini planladığımız öğrencilerimize Türkçe'nin yanı sıra kültürümüzü de tanıtmaya çalışan öğretim elemanlarımız aynı zamanda AYDEP sistemi üzerinden gönül köprümüzü inşa ettiğimiz kardeşlerimize ödevlendirmeler de yapıyor.'' açıklamasında bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.