Dünya İkincisi Kırşehirli Sporcuyu Zayıf Görüp Küçümsemişler

SPOR 02.10.2021 - 13:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Dünya İkincisi Kırşehirli Sporcuyu Zayıf Görüp Küçümsemişler

Kırşehir Belediyesi adına ülkemizi Kick Boks Dünya Kupası'nda temsil eden ve Dünya ikincisi olan 19 yaşındaki Sefa Köksal, turnuvada rakiplerinin kendisini zayıf görüp alaycı gözlerle baktıklarını dile getirerek , ''Ama finale kalınca hepsi'' şaşırdı dedi.

Macaristan'da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Kırşehir Belediyesi GSK sporcusu Sefa Köksal 63,5 KG'da Rus, Boşnak, Moldovalı ve Özbek rakiplerini yenerek finale çıkmış ancak Ukraynalı rakibine finalde yenilerek Dünya İkincisi olmuştu.Köksal , ailesinden gizlice başladığı Kick Boks'ta yeni turnuvalara sıkı bir şekilde hazırlanmaya devam ederken, Kırşehir'deki gençlere de elde ettiği başarılarla örnek oluyor.   2 ALTIN 3 GÜMÜŞ 4 BRONZ Şimdiye dek 2 altın 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile toplam 9 madalyanın sahibi olan Sefa Köksal, 6 yaşından bu yana Kick Boks ve Muay Thai eğitmeni Osman Çevik ile birlikte çalışıyor.Ailesinin haberi olmadan eğitimlere gittiğini belirten Köksal , ''ilk dönemler başarı sağlayamadım ancak daha sonra Kick Boks Federasyonu tarafından Milli Takıma çağrıldım.Bu hayatımın dönüm noktası oldu.Turnuvalara çok sıkı şekilde hazırlandım ve Macaristan'da ilk kez dünya kupasına katıldım'' dedi.   ''BENİ ZAYIF GÖRDÜLER SONRA ŞAŞIRDILAR'' Budapeşte'de katıldığı şampiyonada kendisine sporcu ve heyetlerin alaycı gözlerle baktığını da sözlerine ekleyen 19 yaşındaki Sefa Köksal, "Dünya Kupası'nda rakiplerim çok cüsseliydi. Benimle dalga geçtiler. Zayıf gördükleri için 'bu çocuk mu geldi' dediler. Ben orada finale kaldım. Herkesin şaşkınlığı ise gözlerinden okunuyordu" ifadelerini kullandı. Kick Boks yapıyor olmasının sokakta da dövüştüğü anlamına gelmediğini dile getiren Köksal, bu sporu erken yaşlardan itibaren yaptığını fakat salon dışında kavga etmediğini belirtti.   EKİCİOĞLU , ''SPORUN HER TÜRÜNE DESTEK VEREREK GENÇLERİN BAŞARILI ÇALIŞMALARINI İZLİYORUZ'' Kick Boks ve Muay Thai eğitmeni Osman Çevik ise şehirde ücretsiz eğitim verdiklerini, Kırşehir Belediyesi ve GSM sporcularını yetiştirdiğini aktardı. Sefa Köksal'ı makamında ağırlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sporun her türüne destek vererek gençlerin başarılı çalışmalarını izlediklerini söyledi.
Kırşehir Belediyesi adına ülkemizi Kick Boks Dünya Kupası'nda temsil eden ve Dünya ikincisi olan 19 yaşındaki Sefa Köksal, turnuvada rakiplerinin kendisini zayıf görüp alaycı gözlerle baktıklarını dile getirerek , ''Ama finale kalınca hepsi'' şaşırdı dedi.

Macaristan'da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Kırşehir Belediyesi GSK sporcusu Sefa Köksal 63,5 KG'da Rus, Boşnak, Moldovalı ve Özbek rakiplerini yenerek finale çıkmış ancak Ukraynalı rakibine finalde yenilerek Dünya İkincisi olmuştu.Köksal , ailesinden gizlice başladığı Kick Boks'ta yeni turnuvalara sıkı bir şekilde hazırlanmaya devam ederken, Kırşehir'deki gençlere de elde ettiği başarılarla örnek oluyor.

 

2 ALTIN 3 GÜMÜŞ 4 BRONZ

Şimdiye dek 2 altın 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile toplam 9 madalyanın sahibi olan Sefa Köksal, 6 yaşından bu yana Kick Boks ve Muay Thai eğitmeni Osman Çevik ile birlikte çalışıyor.Ailesinin haberi olmadan eğitimlere gittiğini belirten Köksal , ''ilk dönemler başarı sağlayamadım ancak daha sonra Kick Boks Federasyonu tarafından Milli Takıma çağrıldım.Bu hayatımın dönüm noktası oldu.Turnuvalara çok sıkı şekilde hazırlandım ve Macaristan'da ilk kez dünya kupasına katıldım'' dedi.

 

''BENİ ZAYIF GÖRDÜLER SONRA ŞAŞIRDILAR''

Budapeşte'de katıldığı şampiyonada kendisine sporcu ve heyetlerin alaycı gözlerle baktığını da sözlerine ekleyen 19 yaşındaki Sefa Köksal, "Dünya Kupası'nda rakiplerim çok cüsseliydi. Benimle dalga geçtiler. Zayıf gördükleri için 'bu çocuk mu geldi' dediler. Ben orada finale kaldım. Herkesin şaşkınlığı ise gözlerinden okunuyordu" ifadelerini kullandı. Kick Boks yapıyor olmasının sokakta da dövüştüğü anlamına gelmediğini dile getiren Köksal, bu sporu erken yaşlardan itibaren yaptığını fakat salon dışında kavga etmediğini belirtti.

 

EKİCİOĞLU , ''SPORUN HER TÜRÜNE DESTEK VEREREK GENÇLERİN BAŞARILI ÇALIŞMALARINI İZLİYORUZ''

Kick Boks ve Muay Thai eğitmeni Osman Çevik ise şehirde ücretsiz eğitim verdiklerini, Kırşehir Belediyesi ve GSM sporcularını yetiştirdiğini aktardı. Sefa Köksal'ı makamında ağırlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sporun her türüne destek vererek gençlerin başarılı çalışmalarını izlediklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.