Döviz ve Altına Yatırım Yapanlara Kötü Haber

EKONOMİ 20.12.2021 - 22:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Döviz ve Altına Yatırım Yapanlara Kötü Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni döviz planını açıklamasının ardından gün içinde yüzde 10 değer kaybeden Türk Lirası, akşam saatlerinde toparlandı. 18.40 TL olan dolar 12 liranın altına geriledi.Gün İçerisinde 1050 TL'yi gören gram altın ise 700 TL'nin altına indi.

Türk Lirası günlerdir değer kaybediyor, iktidarın faiz politikası piyasaları derinden sarsıyor. Yine böyle bir günde gözler kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti.   Yükselen döviz kuruna karşı dikkat çeken bir plan açıklayan Erdoğan şunları söyledi: *Tasarruflarını değerlendirirken, kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. *Dövizin muhtemel getirisine Türk Lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak bu yeni araç şöyle işleyecektir. *İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse, bu getiriyi elde edecek. *Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa, aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak. *Ayrıca, Türk Lirası varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız. *Dolayısıyla, bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.   DOLAR VE EURO GERİLEDİ Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından gün içinde yabancı para birimleri karşısında 10'dan fazla değer kaybeden Türk Lirası dikkat çeken bir performans gösterdi. 18.40 ile rekor seviyeyi gören dolar kuru 12 TL'nin altına indi. 20 lirayı aşan Euro ise 13 liranın altına indi. Gün içerisinde 1050 TL'yi göre altının gramı ise 700 TL'nin altına indi.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni döviz planını açıklamasının ardından gün içinde yüzde 10 değer kaybeden Türk Lirası, akşam saatlerinde toparlandı. 18.40 TL olan dolar 12 liranın altına geriledi.Gün İçerisinde 1050 TL'yi gören gram altın ise 700 TL'nin altına indi.

Türk Lirası günlerdir değer kaybediyor, iktidarın faiz politikası piyasaları derinden sarsıyor. Yine böyle bir günde gözler kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti.

 

Yükselen döviz kuruna karşı dikkat çeken bir plan açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

*Tasarruflarını değerlendirirken, kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz.

*Dövizin muhtemel getirisine Türk Lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak bu yeni araç şöyle işleyecektir.

*İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse, bu getiriyi elde edecek.

*Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa, aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.

*Ayrıca, Türk Lirası varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız.

*Dolayısıyla, bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

 

DOLAR VE EURO GERİLEDİ

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından gün içinde yabancı para birimleri karşısında 10'dan fazla değer kaybeden Türk Lirası dikkat çeken bir performans gösterdi.

18.40 ile rekor seviyeyi gören dolar kuru 12 TL'nin altına indi. 20 lirayı aşan Euro ise 13 liranın altına indi.

Gün içerisinde 1050 TL'yi göre altının gramı ise 700 TL'nin altına indi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.