Diyarbakır'daki Türkmen Toyunda Kırşehir'i Karacakurtlar Temsil Etti

KÜLTÜR 25.05.2022 - 21:52, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Diyarbakır'daki Türkmen Toyunda Kırşehir'i Karacakurtlar Temsil Etti

Diyarbakır Türkmen Toyunda Kırşehir'i Karacakurtköyleri Türkmen dernek başkanı Serdar Güneş temsil etti.

Kadim Türk yurdu Diyarbakır Bismil Turkmenhacı köyünde düzenlenen Türkmen toyunda Türkiye'de faaliyet gösteren Yörük Türkmen dernekleri kucaklaştı.Toyda Kırşehir'i Karacakurt Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş temsil etti.     Dernek başkanı Serdar Güneş yaptığı açıklamada ,'' Diyarbakır Türkmen Derneği'nin tertip ettiği kültür ve hasat söylenilen Türkiye'nin her bir köşesinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen dernekleri büyük ilgi gösterdi. Van'dan Edirne'ye, Giresun'dan Antalya'ya 60 farklı ilden 150 Yörük Türkmen Derneği'nin katıldığı toy Oğuz Atamın evlatlarının kucaklaşması ile mükemmel bir ortamda gerçekleşti. Toyun Kadim Türk yurdu Diyarbakır'da gerçekleşmesi ayrı bir güzellikti toyun ev sahipliğini yapan Diyarbakır Türkmen Derneği Başkanı Cumali kahraman ve yönetimi büyük özveriyle hazırladıkları Türkmen Toyu katılımcılar tarafından tam not aldı. Toyun hazırlanmasında Emeği geçen herkese özellikle Diyarbakır Valiliğine Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanlığına Bismil Kaymakamlığı'na Bismil Belediyesi'ne Türkmen Derneklerinin Diyarbakır'a kadar ulaşmalarını sağlayan İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına, Diyarbakır Türkmenler Dernek Başkanı Cumali kahraman ve yönetim kuruluna, Türkmenhacı Köyü halkına, Köy Muhtarına ve Köyün Dedesine teşekkür ederiz. Diyarbakır'da düzenlenen Türkmen toyunda birarada olmak, beraber olmak bizim için çok önemli idi programın son gününde yapılan toplantıda alınan kararla bundan sonraki toyların Doğu ve Güneydoğu Bölgemizdeki şehirlerde düzenlenmesi bu şehirlerde yaşayan Türkmen derneklerinin ev sahipliği yapması ve tabii valilik ve belediyelerimizin bu bölgedeki derneklerimizin etkinliklerine sahip çıkarak bizleri bu bölgedeki kardeşlerimizle bir araya getirmeleri ve bu bölgedeki insanlarımız ile kucaklaşmamızı sağlamaları hususunda bizlere yardımcı olmalarını talep ediyoruz. İnşallah seneye farklı bir ilimizde yapılacak etkinlikte kucaklaşmak üzere herkese iyi günler diliyoruz'' şeklinde konuştu.
Diyarbakır Türkmen Toyunda Kırşehir'i Karacakurtköyleri Türkmen dernek başkanı Serdar Güneş temsil etti.

Kadim Türk yurdu Diyarbakır Bismil Turkmenhacı köyünde düzenlenen Türkmen toyunda Türkiye'de faaliyet gösteren Yörük Türkmen dernekleri kucaklaştı.Toyda Kırşehir'i Karacakurt Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş temsil etti.

 

 

Dernek başkanı Serdar Güneş yaptığı açıklamada ,'' Diyarbakır Türkmen Derneği'nin tertip ettiği kültür ve hasat söylenilen Türkiye'nin her bir köşesinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen dernekleri büyük ilgi gösterdi. Van'dan Edirne'ye, Giresun'dan Antalya'ya 60 farklı ilden 150 Yörük Türkmen Derneği'nin katıldığı toy Oğuz Atamın evlatlarının kucaklaşması ile mükemmel bir ortamda gerçekleşti. Toyun Kadim Türk yurdu Diyarbakır'da gerçekleşmesi ayrı bir güzellikti toyun ev sahipliğini yapan Diyarbakır Türkmen Derneği Başkanı Cumali kahraman ve yönetimi büyük özveriyle hazırladıkları Türkmen Toyu katılımcılar tarafından tam not aldı. Toyun hazırlanmasında Emeği geçen herkese özellikle Diyarbakır Valiliğine Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanlığına Bismil Kaymakamlığı'na Bismil Belediyesi'ne Türkmen Derneklerinin Diyarbakır'a kadar ulaşmalarını sağlayan İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına, Diyarbakır Türkmenler Dernek Başkanı Cumali kahraman ve yönetim kuruluna, Türkmenhacı Köyü halkına, Köy Muhtarına ve Köyün Dedesine teşekkür ederiz. Diyarbakır'da düzenlenen Türkmen toyunda birarada olmak, beraber olmak bizim için çok önemli idi programın son gününde yapılan toplantıda alınan kararla bundan sonraki toyların Doğu ve Güneydoğu Bölgemizdeki şehirlerde düzenlenmesi bu şehirlerde yaşayan Türkmen derneklerinin ev sahipliği yapması ve tabii valilik ve belediyelerimizin bu bölgedeki derneklerimizin etkinliklerine sahip çıkarak bizleri bu bölgedeki kardeşlerimizle bir araya getirmeleri ve bu bölgedeki insanlarımız ile kucaklaşmamızı sağlamaları hususunda bizlere yardımcı olmalarını talep ediyoruz. İnşallah seneye farklı bir ilimizde yapılacak etkinlikte kucaklaşmak üzere herkese iyi günler diliyoruz'' şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.