Devletin Milyonları Bir Kaç Yıl İçinde Nasıl Toprağa Gömüldü

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2018 - 15:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Devletin Milyonları Bir Kaç Yıl İçinde Nasıl Toprağa Gömüldü

Kırşehir'de okullara önce güçlendirme yapılıp ardından bir kaç yıl sonra yıkıldığını ve devletin parasının nasıl heba edildiğini gündeme getirmiştik. Bu okullardan olan ve Kırşehir'in en köklü liselerinden Mehmet Akif Ersoy Lisesi binası çok değil yaklaşık 4 yıl önce güçlendirilmiş hatta pencereleri bile PVC ile değiştirilmiş ancak geçtiğimiz yaz yerine uygulamalı turizm oteli yapılacağı gerekçesi ile yıkılmıştı. Mehmet Akif Ersoy Lisesi Binasına güçlendirme ile birlikte yapılan tadilat masrafları 1 milyon lirayı geçmişti ancak bina ile birlikte bu paralar da yerle bir edildi. Mehmet AKif Ersoy Lisesi Kırşehir AFAD karşısında bulunan yurt binasına taşındı.Ancak yurt binası eğitim ve öğretime müsait olmadığı için yeniden tadilat gördü.Odalar yıkılarak sınıf olarak birleştirildi.Yurt binası okul olarak yeniden dizayn edildi ve yüz binlerce lira masraf edildi. TEKRAR YURDA DÖNÜŞTÜRÜLECEK OKUL BİNASI 40 KİŞİLİK İMAM HATİP OKULUNA TAHSİS EDİLDİ Kırşehir'in en köklü liselerinden olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne tahsis edilen ve okula dönüştürülen yurt binasının tekrar yurda dönüştürülmesine karar verildi ve Lisenin de Kervansaray Mahallesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi binasına sığıntı gibi taşınmasına karar verildi.Söz konusu yurt binasının sadece 40 öğrenciye sahip olduğu bildirilen ve hemen arkada bulunan Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edildiği öğrenildi.Tekrar yurda dönüştürülecek binadaki sınıflar tekrar yurt odalarına dönüştürülecek ve yine devletin kasasından yüz binlerce lira çıkacak. HENÜZ YENİ YAPILAN ANCAK SADECE 40 ÖĞRENCİYE SAHİP OLAN OKUL MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ'NE TAHSİS EDİLMEYİ BIRAKIN AYNI ZAMANDA BU OKULA MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ'NİN BULUNDUĞU MEVCUT BİNA YURT OLARAK TAHSİS EDİLDİ Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri , velileri ve öğretmenleri ise okul binasının daha senesi dolmadan değiştirilmesine tepkili.İlk binasından yaklaşık 5 km daha uzağa taşınan okul öğrencileri ikamet adreslerinden iyice uzaklaştıklarını sürekli bina değiştirmelerinin eğitim ve öğretimlerini etkilediklerini belirttiler. Bu uygulama ile birlikte güçlendirme, yıkma , birden fazla tadilat masrafları ise devlet için fazla fazla yük oluşturdu ve milyonlarca lira devlet kaynağı sadece 4 yıl içinde toprağa gömüldü.
Kırşehir'de okullara önce güçlendirme yapılıp ardından bir kaç yıl sonra yıkıldığını ve devletin parasının nasıl heba edildiğini gündeme getirmiştik.

Bu okullardan olan ve Kırşehir'in en köklü liselerinden Mehmet Akif Ersoy Lisesi binası çok değil yaklaşık 4 yıl önce güçlendirilmiş hatta pencereleri bile PVC ile değiştirilmiş ancak geçtiğimiz yaz yerine uygulamalı turizm oteli yapılacağı gerekçesi ile yıkılmıştı. Mehmet Akif Ersoy Lisesi Binasına güçlendirme ile birlikte yapılan tadilat masrafları 1 milyon lirayı geçmişti ancak bina ile birlikte bu paralar da yerle bir edildi. Mehmet AKif Ersoy Lisesi Kırşehir AFAD karşısında bulunan yurt binasına taşındı.Ancak yurt binası eğitim ve öğretime müsait olmadığı için yeniden tadilat gördü.Odalar yıkılarak sınıf olarak birleştirildi.Yurt binası okul olarak yeniden dizayn edildi ve yüz binlerce lira masraf edildi. TEKRAR YURDA DÖNÜŞTÜRÜLECEK OKUL BİNASI

40 KİŞİLİK İMAM HATİP OKULUNA TAHSİS EDİLDİ Kırşehir'in en köklü liselerinden olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne tahsis edilen ve okula dönüştürülen yurt binasının tekrar yurda dönüştürülmesine karar verildi ve Lisenin de Kervansaray Mahallesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi binasına sığıntı gibi taşınmasına karar verildi.Söz konusu yurt binasının sadece 40 öğrenciye sahip olduğu bildirilen ve hemen arkada bulunan Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edildiği öğrenildi.Tekrar yurda dönüştürülecek binadaki sınıflar tekrar yurt odalarına dönüştürülecek ve yine devletin kasasından yüz binlerce lira çıkacak. HENÜZ YENİ YAPILAN ANCAK SADECE 40 ÖĞRENCİYE SAHİP OLAN OKUL MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ'NE TAHSİS EDİLMEYİ BIRAKIN AYNI ZAMANDA BU OKULA MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ'NİN BULUNDUĞU MEVCUT BİNA YURT OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri , velileri ve öğretmenleri ise okul binasının daha senesi dolmadan değiştirilmesine tepkili.İlk binasından yaklaşık 5 km daha uzağa taşınan okul öğrencileri ikamet adreslerinden iyice uzaklaştıklarını sürekli bina değiştirmelerinin eğitim ve öğretimlerini etkilediklerini belirttiler. Bu uygulama ile birlikte güçlendirme, yıkma , birden fazla tadilat masrafları ise devlet için fazla fazla yük oluşturdu ve milyonlarca lira devlet kaynağı sadece 4 yıl içinde toprağa gömüldü.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.