Dev Enerji Şirketlerinden, Kırşehir Çıkarması !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2016 - 16:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Dev Enerji Şirketlerinden, Kırşehir Çıkarması !

Kırşehir'de,  Adnan Polat'ın Dev Rüzgar Santralleri yatırımından  sonra şimdi de Dev Güneş Tarlaları için enerji devleri Kırşehir'i mesken tutmuş. Mucur Yeşilyurt Köyü mevkiinde devam eden Güneş Enerjisi projesi devam ediyor.Kırşehir'de çoğu kimsenin haberi olmasa da şimdiden 210 dönümlük araziye dev güneş panelleri kuruluyor. Daha önce Polat enerji tarafından Geycek Köyü mevkiinde dev rüzgar enerji santralleri kurulmuştu.Yine o mevkiye yakın olan Yeşilyurt bölgesinde ise Dev güneş tarlaları kuruluyor. Şahıslara ait olan arazide kurulan fakat tarım arazisi niteliği taşımayan bu arazilere yapılan yatırımın toplam bedeli ise 15 Milyon Dolar... 210 dönümlük arazide kurulan güneş panellerinden elde edilecek enerjiyle Mucur ve Kaman'ın elektrik ihtiyacı kaşılanabiliyor. Bir Amerikan firması olan Arcor Enerji yetkilisi, bölgenin güneş enerjisi yatırımları için uygun olduğunu özellikle tepenin olduğu bölgenin direkt olarak güneye baktığı için tercih edildiğini ve Kırşehir'de  Güneş Enerjisi Santrali projesinin devamının geleceğini belirtiyor ve ekliyor, ''Hiç bir siyasi bizi ziyaret etmedi.''
Kırşehir'de,  Adnan Polat'ın Dev Rüzgar Santralleri yatırımından  sonra şimdi de Dev Güneş Tarlaları için enerji devleri Kırşehir'i mesken tutmuş.

Mucur Yeşilyurt Köyü mevkiinde devam eden Güneş Enerjisi projesi devam ediyor.Kırşehir'de çoğu kimsenin haberi olmasa da şimdiden 210 dönümlük araziye dev güneş panelleri kuruluyor. Daha önce Polat enerji tarafından Geycek Köyü mevkiinde dev rüzgar enerji santralleri kurulmuştu.Yine o mevkiye yakın olan Yeşilyurt bölgesinde ise Dev güneş tarlaları kuruluyor.

Şahıslara ait olan arazide kurulan fakat tarım arazisi niteliği taşımayan bu arazilere yapılan yatırımın toplam bedeli ise 15 Milyon Dolar...

210 dönümlük arazide kurulan güneş panellerinden elde edilecek enerjiyle Mucur ve Kaman'ın elektrik ihtiyacı kaşılanabiliyor.

Bir Amerikan firması olan Arcor Enerji yetkilisi, bölgenin güneş enerjisi yatırımları için uygun olduğunu özellikle tepenin olduğu bölgenin direkt olarak güneye baktığı için tercih edildiğini ve Kırşehir'de  Güneş Enerjisi Santrali projesinin devamının geleceğini belirtiyor ve ekliyor, ''Hiç bir siyasi bizi ziyaret etmedi.''
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.