Depremin Mucize Çocukları

GÜNDEM 03.11.2020 - 22:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Depremin Mucize Çocukları

111 vatandaşımızı yitirdiğimiz İzmir depreminin arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremin ardından Türkiye olarak her gün yeni acı haberlerle sarsılsak da mucizeler için mutluluktan ağladığımız zamanlar da oluyor. O mucizelerin adı Elif ve Ayda.

91 SAAT SONRA GELEN MUCİZE: AYDA 91 saat sonra Rıza Bey apartmanının enkazından gün ışığına çıkan mucizenin adı Ayda oldu. Bu sabah saat 10:00 sularında enkazdan çıkarılan üç yaşındaki Ayda Gezgin, kiminin yüzünü güldürdü, kimini de mutluluktan ağlattı. Alkışlar içinde ambulansa alınan minik çocuk, kalabalığa bakıp gülümsüyordu. Ayda’nın istediği ilk şey ayran olmuştu.     Ayda, İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin ve eşi Fidan Gezgin’in kızıydı. Annesi Fidan Gezgin ile birlikte enkaz altında kalmıştı. Bu sabah onun mucize haberini aldık ve ardından tebessüm eden fotoğrafı sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya yayıldı. Ekiplerin önce çığlığını duyduğu Ayda, ekiplerle ilk karşılaştığı o an onlara el salladı. “İyiyim ben” diyen küçük çocuk, beyaz eşyaların yanındaki yaşam üçgeninde hayata tutunmuştu.     Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Ayda’nın sağlık durumu iyi. Ancak ne yazık ki annesinden acı haber geldi. Fidan Gezgin’in cansız bedenine ulaşıldı.   ‘UMUTLAR AZALIRKEN ELİF’İN GÜLÜŞÜNE RASTLADIK’   Depremin mucize çocuklarından biri de üç yaşındaki Elif’ti. Tüm Türkiye’nin hafızasında yardım görevlisinin parmağına tutunan fotoğrafıyla yer etti. 65 saat sonra enkazdan çıkarılan Elif Perinçek, beton yığınına dönen Emrah apartmanının enkazında kalmıştı.     Bölgede bulunan İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz, ümitlerin azaldığı bir anda Elif’in gülüşüne rastladıklarını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Elif’in gülüşünü gördükten sonra mutluluktan göz yaşlarımızı tutamadık. Buradaki tüm çalışma arkadaşlarımız kahramanlık hikâyesi yazıyor. Yemeden içmeden tüm Türkiye’ye umutlu, mutlu, güzel haberler vermeye çalışıyoruz.”     Elif’in üzerine devrilen sandalye sayesinde hayatta kaldığı belirtildi. İkiz ablaları Elzem ve Ezel (10) de Elif gibi enkazdan sağ kurtarıldı. Ancak Elif’in 7 yaşındaki ağabeyi Umut maalesef hayatını kaybetti.
111 vatandaşımızı yitirdiğimiz İzmir depreminin arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremin ardından Türkiye olarak her gün yeni acı haberlerle sarsılsak da mucizeler için mutluluktan ağladığımız zamanlar da oluyor. O mucizelerin adı Elif ve Ayda.

91 SAAT SONRA GELEN MUCİZE: AYDA

91 saat sonra Rıza Bey apartmanının enkazından gün ışığına çıkan mucizenin adı Ayda oldu. Bu sabah saat 10:00 sularında enkazdan çıkarılan üç yaşındaki Ayda Gezgin, kiminin yüzünü güldürdü, kimini de mutluluktan ağlattı. Alkışlar içinde ambulansa alınan minik çocuk, kalabalığa bakıp gülümsüyordu. Ayda’nın istediği ilk şey ayran olmuştu.

 

 

Ayda, İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin ve eşi Fidan Gezgin’in kızıydı. Annesi Fidan Gezgin ile birlikte enkaz altında kalmıştı. Bu sabah onun mucize haberini aldık ve ardından tebessüm eden fotoğrafı sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya yayıldı. Ekiplerin önce çığlığını duyduğu Ayda, ekiplerle ilk karşılaştığı o an onlara el salladı. “İyiyim ben” diyen küçük çocuk, beyaz eşyaların yanındaki yaşam üçgeninde hayata tutunmuştu.

 

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Ayda’nın sağlık durumu iyi. Ancak ne yazık ki annesinden acı haber geldi. Fidan Gezgin’in cansız bedenine ulaşıldı.

 

‘UMUTLAR AZALIRKEN ELİF’İN GÜLÜŞÜNE RASTLADIK’

 

Depremin mucize çocuklarından biri de üç yaşındaki Elif’ti. Tüm Türkiye’nin hafızasında yardım görevlisinin parmağına tutunan fotoğrafıyla yer etti. 65 saat sonra enkazdan çıkarılan Elif Perinçek, beton yığınına dönen Emrah apartmanının enkazında kalmıştı.

 

 

Bölgede bulunan İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz, ümitlerin azaldığı bir anda Elif’in gülüşüne rastladıklarını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Elif’in gülüşünü gördükten sonra mutluluktan göz yaşlarımızı tutamadık. Buradaki tüm çalışma arkadaşlarımız kahramanlık hikâyesi yazıyor. Yemeden içmeden tüm Türkiye’ye umutlu, mutlu, güzel haberler vermeye çalışıyoruz.”

 

 

Elif’in üzerine devrilen sandalye sayesinde hayatta kaldığı belirtildi. İkiz ablaları Elzem ve Ezel (10) de Elif gibi enkazdan sağ kurtarıldı. Ancak Elif’in 7 yaşındaki ağabeyi Umut maalesef hayatını kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.