Deprem Sonrası Can ve Hasar Kaybı Raporu

GÜNDEM 06.02.2023 - 07:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Deprem Sonrası Can ve Hasar Kaybı Raporu

Saat 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açtı. Pek çok şehirden hasar ve can kaybı haberi geliyor.

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, 76 kişi hayatını kaybederken 440 kişi ise yaralı durumda. Çok sayıda insan yıkılan binaların altında kaldı.Kurtarılmayı bekleyenler telefonları aracılığıyla yardım istiyor. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor.Deprem sonrası en büyüğü 6.6 olmak üzere 32 artçı deprem meydan geldi.   Şehirlerden gelen ilk can ve hasar kaybı bilgileri ise şöyle: Adana: Biri 14, diğeri 17 katlı olmak üzere üç bina yıkıldı. Osmaniye: 65 bina yıkıldı. Beş kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa: 16 bina yıkıldı. 15 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Diyarbakır: Vali Ali İhsan Su “Altı bina yıkıldı, altı vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı” dedi. Malatya: 140 bina yıkıldı. 23 ölü, 400 yaralı var. Malatya Valisi Hulusi Şahin “Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.   Sivas: Pulur Mahallesi’nde 12 katlı bina çatlaklar dolayısıyla polis ekiplerince tahliye edildi.  
Saat 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açtı. Pek çok şehirden hasar ve can kaybı haberi geliyor.

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, 76 kişi hayatını kaybederken 440 kişi ise yaralı durumda.

Çok sayıda insan yıkılan binaların altında kaldı.Kurtarılmayı bekleyenler telefonları aracılığıyla yardım istiyor.

Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor.Deprem sonrası en büyüğü 6.6 olmak üzere 32 artçı deprem meydan geldi.

 

Şehirlerden gelen ilk can ve hasar kaybı bilgileri ise şöyle:

Adana: Biri 14, diğeri 17 katlı olmak üzere üç bina yıkıldı.

Osmaniye: 65 bina yıkıldı. Beş kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa: 16 bina yıkıldı. 15 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Diyarbakır: Vali Ali İhsan Su “Altı bina yıkıldı, altı vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı” dedi.

Malatya: 140 bina yıkıldı. 23 ölü, 400 yaralı var. Malatya Valisi Hulusi Şahin “Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

Sivas: Pulur Mahallesi’nde 12 katlı bina çatlaklar dolayısıyla polis ekiplerince tahliye edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.