Deprem Nedeniyle Kopan Kaya Parçaları Evlerin Üzerine Düştü

GÜNDEM 18.01.2022 - 23:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Deprem Nedeniyle Kopan Kaya Parçaları Evlerin Üzerine Düştü

Kayseri'de meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası Mucur'a bağlı Karacalı Köyü'nde bulunan dev kayalar 4 evin üzerine düştü.Köylü tehlikenin devam ettiğini ve can kaybı yaşanacağını belirterek Kırşehir AFAD'dan yardım istedi.

Dün gece saatlerinde merkez üssü Kayseri'ye bağlı Sarıoğlan İlçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.Deprem Kırşehir ile birlikte çevre il ve ilçelerde de hissedilmişti.Deprem nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldiği tespit edilirken neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.Ancak depremin en çok zarar verdiği noktalardan birisinin Kırşehir'de olduğu ortaya çıktı.   DEV KAYALAR KOPARAK EVLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ Mucur'a bağlı Karacalı Köyü yapı itibariyle Ürgüp Göreme'ye benziyon.Peri bacalarına benzer mağara ve kayaların hemen altına kurulan Köy'de deprem sırasında büyük tehlike atlatıldı.Sarsıntı sırasında evlerin üzerinde bulunan dev kayalar koparak insanların yaşadığı evlerin üzerine düştü.Yazları çok sayıda vatandaşın gelerek tatilini geçirmesi büyük bir şans olarak değerlendirilirken herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.Daha çok emekli çiftlerin yaşadığı köyde 4 evin üzerine kaya parçalarının düştüğü belirlenirken kayaların evin bahçesine ve ek yerlerine düşmesi ile birlikte büyük tehlike atlatıldı.   TEHLİKE DEVAM EDİYOR Öte yandan deprem ve artçı sarsıntılar ile birlikte kayalarda derin çatlaklar meydana geldiği ve kayalıklara yakın noktalarda oturan insanların büüyk tedirginlik yaşadığı öğrenildi.Vatandaşlar can tehlikesi nedeniyle AFAD'dan yardım talebinde bulundu.        
Kayseri'de meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası Mucur'a bağlı Karacalı Köyü'nde bulunan dev kayalar 4 evin üzerine düştü.Köylü tehlikenin devam ettiğini ve can kaybı yaşanacağını belirterek Kırşehir AFAD'dan yardım istedi.

Dün gece saatlerinde merkez üssü Kayseri'ye bağlı Sarıoğlan İlçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.Deprem Kırşehir ile birlikte çevre il ve ilçelerde de hissedilmişti.Deprem nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldiği tespit edilirken neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.Ancak depremin en çok zarar verdiği noktalardan birisinin Kırşehir'de olduğu ortaya çıktı.

 

DEV KAYALAR KOPARAK EVLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Mucur'a bağlı Karacalı Köyü yapı itibariyle Ürgüp Göreme'ye benziyon.Peri bacalarına benzer mağara ve kayaların hemen altına kurulan Köy'de deprem sırasında büyük tehlike atlatıldı.Sarsıntı sırasında evlerin üzerinde bulunan dev kayalar koparak insanların yaşadığı evlerin üzerine düştü.Yazları çok sayıda vatandaşın gelerek tatilini geçirmesi büyük bir şans olarak değerlendirilirken herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.Daha çok emekli çiftlerin yaşadığı köyde 4 evin üzerine kaya parçalarının düştüğü belirlenirken kayaların evin bahçesine ve ek yerlerine düşmesi ile birlikte büyük tehlike atlatıldı.

 

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Öte yandan deprem ve artçı sarsıntılar ile birlikte kayalarda derin çatlaklar meydana geldiği ve kayalıklara yakın noktalarda oturan insanların büüyk tedirginlik yaşadığı öğrenildi.Vatandaşlar can tehlikesi nedeniyle AFAD'dan yardım talebinde bulundu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.