Defalarca Uyarmıştık ve Ve Korkulan Oldu

EKONOMİ 27.05.2022 - 02:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Defalarca Uyarmıştık ve Ve Korkulan Oldu

Kırşehir Şeker Fabrikası ile birlikte 14 şeker fabrikasının özelleştirme sürecinde, sürekli olarak dile getirdiğimiz ''şekerde dışa bağımlı hale gelebiliriz'' öngörüsü bizi dinlemeyenlerin sayesinde gerçekleşti.

4 yıl önce Kırşehir Şeker Fabrikası ile birlikte 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sürecinde karşı çıkılmasına rağmen fabrikalar satılmış ve fiyatı belirleme yetkisi özel sektöre devredilmişti.50 Kilogramı özel sektör eliyle 1000 TL'nin üzerine çıkarılan şeker ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı, piyasa dengelerinin sağlanması ve spekülasyonların önlenmesi amacıyla şekerli mamul üreten imalatçılara şeker için tarife kontenjanı açılarak ithalat yetkisi verilmesi için çalışma başlatıldığını bildirmişti.   400 BİN TON ŞEKER İTHALATI İÇİN TARİFE KONTENJANI AÇILDI Şeker ithalatı için Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte, 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.Tarife kontenjan çerçevesinde ithal edilecek şekerden gümrük vergisi alınmayacak.   ÖZELLEŞTİRME YAPILMASAYDI FİYAT DEVLET KONTROLÜNDE OLACAKTI Eğer söz konusu fabrikalar özelleştirilmeseydi, devlet eliyle piyasa regüle edilerek spekülasyonun oluşması engellenebilecekti. Özelleştirmenin ardından regülasyon aracı ortadan kalkınca mecburen şeker ithal etmek zorunda kalındı.   
Kırşehir Şeker Fabrikası ile birlikte 14 şeker fabrikasının özelleştirme sürecinde, sürekli olarak dile getirdiğimiz ''şekerde dışa bağımlı hale gelebiliriz'' öngörüsü bizi dinlemeyenlerin sayesinde gerçekleşti.

4 yıl önce Kırşehir Şeker Fabrikası ile birlikte 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sürecinde karşı çıkılmasına rağmen fabrikalar satılmış ve fiyatı belirleme yetkisi özel sektöre devredilmişti.50 Kilogramı özel sektör eliyle 1000 TL'nin üzerine çıkarılan şeker ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı, piyasa dengelerinin sağlanması ve spekülasyonların önlenmesi amacıyla şekerli mamul üreten imalatçılara şeker için tarife kontenjanı açılarak ithalat yetkisi verilmesi için çalışma başlatıldığını bildirmişti.

 

400 BİN TON ŞEKER İTHALATI İÇİN TARİFE KONTENJANI AÇILDI

Şeker ithalatı için Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte, 400 bin ton şeker ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.Tarife kontenjan çerçevesinde ithal edilecek şekerden gümrük vergisi alınmayacak.

 

ÖZELLEŞTİRME YAPILMASAYDI FİYAT DEVLET KONTROLÜNDE OLACAKTI

Eğer söz konusu fabrikalar özelleştirilmeseydi, devlet eliyle piyasa regüle edilerek spekülasyonun oluşması engellenebilecekti. Özelleştirmenin ardından regülasyon aracı ortadan kalkınca mecburen şeker ithal etmek zorunda kalındı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.