Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terör Kokusu Var Dedi Ölü ve Yaralı Sayısını Açıkladı

GÜNDEM 13.11.2022 - 16:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terör Kokusu Var Dedi Ölü ve Yaralı Sayısını Açıkladı

İstanbul’un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı" dedi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde saat 16.13’te bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın sesi Beşiktaş ve Şişli’den duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü. İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye edildi. Caddedeki pek çok işyerinin camları kırıldı. Patlamanın etkisiyle şoke olan vatandaşlar çevredeki dükkanlara sığındı.     ERDOĞAN: 6 ÖLÜ, 53 YARALI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; *16.20 sularında İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. *Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. *Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi’ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Vali’mizden intikal eden rakam 4’ü olay yeri, 2’si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. *Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir.     “BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR” Sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan, “Şu an itibariyle ilk incelemelerde, ‘kesin olarak bu terördür’ dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz” ifadelerini kullandı.       İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde yaşanan patlamayla ilgili polis çalışma başlattı. Çevrede yapılan güvenlik kamera çalışmalarında patlama anına ait bir görüntü elde edildi. Görüntüde kadın olduğu değerlendirilen bir kişinin, beton saksıların önündeki bankta oturduğu görülüyor. Elinde poşet olan kadın saat 16.11'de poşeti bakta bırakarak kalkıyor. Yaklaşık 3  dakika sonra ise patlama yaşanıyor. Emniyet birimleri her yerde paketi bırakan şüpheliyi ararken, patlamanın çok yönlü soruşturulduğu belirtildi.
İstanbul’un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı" dedi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde saat 16.13’te bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi Beşiktaş ve Şişli’den duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye edildi.

Caddedeki pek çok işyerinin camları kırıldı. Patlamanın etkisiyle şoke olan vatandaşlar çevredeki dükkanlara sığındı.

 

 

ERDOĞAN: 6 ÖLÜ, 53 YARALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

*16.20 sularında İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır.

*Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

*Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi’ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Vali’mizden intikal eden rakam 4’ü olay yeri, 2’si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53.

*Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir.

 

 

“BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR”

Sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan, “Şu an itibariyle ilk incelemelerde, ‘kesin olarak bu terördür’ dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde yaşanan patlamayla ilgili polis çalışma başlattı. Çevrede yapılan güvenlik kamera çalışmalarında patlama anına ait bir görüntü elde edildi.

Görüntüde kadın olduğu değerlendirilen bir kişinin, beton saksıların önündeki bankta oturduğu görülüyor. Elinde poşet olan kadın saat 16.11'de poşeti bakta bırakarak kalkıyor. Yaklaşık 3  dakika sonra ise patlama yaşanıyor.

Emniyet birimleri her yerde paketi bırakan şüpheliyi ararken, patlamanın çok yönlü soruşturulduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.