Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ne Ukrayna'dan Ne de Rusya'dan Vazgeçeriz''

DÜNYA 01.03.2022 - 00:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ne Ukrayna'dan Ne de Rusya'dan Vazgeçeriz''

Rusya ve Ukrayna arasında tırmanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne Rusya ne de Ukrayna'dan vazgeçebileceklerini söyledi.

Afrika ziyareti dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukraynaarasında giderek tırmanan gerilime de değinerek, Türkiye'nin ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan vazgeçmeyeceğini söyledi.   Erdoğan, bir gazetecinin Türkiye'nin Rusya ve Ukraynaarasındaki net tavrının kimden yana olacağına ilişkin sorusunu, "İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil" diye yanıtladı.   Erdoğan Türkiye'nin gerek Rusya gerekse de Ukrayna ile siyasi, askeri ve ekonomik alanlarda ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, "'Ukrayna'dan vazgeç' deseniz vazgeçemeyiz, çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. 'Rusya'dan vazgeç' deseniz ondan da vazgeçemeyiz, çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var" dedi.   Erdoğan krize ilişkin değerlendirmelerinin sürdüğünü belirterek, "Bizim derdimiz öyle bir adım atalım ki hiçbirinden vazgeçmeden bu işi inşallah çözelim. Bunun için de ekibimizle, heyetimizle görüşmelerimizi yapacağız. Onun için NATO Liderler Zirvesi'ni çok önemsiyorum. Burada bütün liderlerin ne düşündüklerini göreceğiz. Ondan sonra da biz kendi içimizde arkadaşlarımızla çalışmamızı yapacağız" diye konuştu.
Rusya ve Ukrayna arasında tırmanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne Rusya ne de Ukrayna'dan vazgeçebileceklerini söyledi.

Afrika ziyareti dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukraynaarasında giderek tırmanan gerilime de değinerek, Türkiye'nin ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan vazgeçmeyeceğini söyledi.

 

Erdoğan, bir gazetecinin Türkiye'nin Rusya ve Ukraynaarasındaki net tavrının kimden yana olacağına ilişkin sorusunu, "İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil" diye yanıtladı.

 

Erdoğan Türkiye'nin gerek Rusya gerekse de Ukrayna ile siyasi, askeri ve ekonomik alanlarda ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, "'Ukrayna'dan vazgeç' deseniz vazgeçemeyiz, çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. 'Rusya'dan vazgeç' deseniz ondan da vazgeçemeyiz, çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var" dedi.

 

Erdoğan krize ilişkin değerlendirmelerinin sürdüğünü belirterek, "Bizim derdimiz öyle bir adım atalım ki hiçbirinden vazgeçmeden bu işi inşallah çözelim. Bunun için de ekibimizle, heyetimizle görüşmelerimizi yapacağız. Onun için NATO Liderler Zirvesi'ni çok önemsiyorum. Burada bütün liderlerin ne düşündüklerini göreceğiz. Ondan sonra da biz kendi içimizde arkadaşlarımızla çalışmamızı yapacağız" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.