Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bölgesel Kalkınma Açıklaması

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2016 - 15:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bölgesel Kalkınma Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 yükseköğretim kurumunun bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edileceğini ve destekleneceğini açıkladı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 üniversitenin bölgeel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak destekleneceğini belirterek, YÖK’e Türkiye’nin bilim hayatını uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek 5 üniversitenin daha belirlenerek özel olarak desteklenmesi konusunda tavsiyede bulundu. Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan 40 üniversitenin arasından seçilen 5 yükseköğretim kurumunun bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edileceğini ve destekleneceğini söyledi. Erdoğan desteklenecek üniversitelerin ismini şu şekilde açıkladı: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarım ve jeotermal alanında, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hayvancılık alanında, Düzce Üniversitesi sağlık ve çevre alanında,  Bingöl Üniversitesi tarımsal havza bazlı kalkınma alanında, Uşak Üniversitesi tekstil, dericilik, seramik alanında bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesinin pilot yükseköğretim kurumları olarak belirlenmiştir.Üniversitelerimize ve şehirlerimize doğrusu hayırlı olmasını diliyorum. Bu demek değildir ki, 40 üniversite bu 5 ile beraber bitti. Hayır, devam edecek, yani bundan sonra da bu sürece girebilecek üniversitelerimiz olabilir. Tabi pilot üniversiteler gereken gayreti, çalışmayı, üretkenliği ortaya koymaları halinde bu projenin içinde yazılabilecekler. Şayet yeterli çaba gösterilmezse aynı konuda başka bir üniversite projeye dahil olabilir. Rekabet dediğin olay budur. Bu 5 üniversitemize elde ettikleri fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Diğer 35 üniversitemizin de daha çok çalışarak, daha iyi projeler üreterek, bölgesel kalkınma alındaki bu avantajı yakalama imkanları her zaman vardır. İnşallah bu güzel yarış üniversitelerimiz ve bölgelerimiz için ülkemiz için hayırlı olacaktır” diye konuştu.” Yeni neslin Misak-ı Milli’yi kavraması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Misak-ı Milli’nin iyi anlaşılması durumunda Türkiye’nin Suriye’deki ve Irak’taki sorumluluğunun ne olduğunun anlaşılacağını söyledi. Erdoğan “Eğer bugün ‘Musul üzerinde bizim sorumluluğumuz var, onun için hem masada olacağız hem de arazide olacağız’ diyorsak bunun bir sebebi var, bunu durup dururken sevemiyorum, dostlar alışverişte görsün diye söylemiyorum” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin Irak ve Suriye topraklarında gözü olmadığının altını çizerek “Bize 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımız evelallah yeter, yeter ki kimsenin bizim vatan topraklarımızda gözü olmasın” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 yükseköğretim kurumunun bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edileceğini ve destekleneceğini açıkladı.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasından seçilen 5 üniversitenin bölgeel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak destekleneceğini belirterek, YÖK’e Türkiye’nin bilim hayatını uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek 5 üniversitenin daha belirlenerek özel olarak desteklenmesi konusunda tavsiyede bulundu. Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılında kurulan 40 üniversitenin arasından seçilen 5 yükseköğretim kurumunun bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edileceğini ve destekleneceğini söyledi. Erdoğan desteklenecek üniversitelerin ismini şu şekilde açıkladı: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarım ve jeotermal alanında, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hayvancılık alanında, Düzce Üniversitesi sağlık ve çevre alanında,  Bingöl Üniversitesi tarımsal havza bazlı kalkınma alanında, Uşak Üniversitesi tekstil, dericilik, seramik alanında bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesinin pilot yükseköğretim kurumları olarak belirlenmiştir.Üniversitelerimize ve şehirlerimize doğrusu hayırlı olmasını diliyorum. Bu demek değildir ki, 40 üniversite bu 5 ile beraber bitti. Hayır, devam edecek, yani bundan sonra da bu sürece girebilecek üniversitelerimiz olabilir. Tabi pilot üniversiteler gereken gayreti, çalışmayı, üretkenliği ortaya koymaları halinde bu projenin içinde yazılabilecekler. Şayet yeterli çaba gösterilmezse aynı konuda başka bir üniversite projeye dahil olabilir. Rekabet dediğin olay budur. Bu 5 üniversitemize elde ettikleri fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Diğer 35 üniversitemizin de daha çok çalışarak, daha iyi projeler üreterek, bölgesel kalkınma alındaki bu avantajı yakalama imkanları her zaman vardır. İnşallah bu güzel yarış üniversitelerimiz ve bölgelerimiz için ülkemiz için hayırlı olacaktır” diye konuştu.” Yeni neslin Misak-ı Milli’yi kavraması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Misak-ı Milli’nin iyi anlaşılması durumunda Türkiye’nin Suriye’deki ve Irak’taki sorumluluğunun ne olduğunun anlaşılacağını söyledi. Erdoğan “Eğer bugün ‘Musul üzerinde bizim sorumluluğumuz var, onun için hem masada olacağız hem de arazide olacağız’ diyorsak bunun bir sebebi var, bunu durup dururken sevemiyorum, dostlar alışverişte görsün diye söylemiyorum” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin Irak ve Suriye topraklarında gözü olmadığının altını çizerek “Bize 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımız evelallah yeter, yeter ki kimsenin bizim vatan topraklarımızda gözü olmasın” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.