Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Türk dünyası tek millettir”

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2017 - 18:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Türk dünyası tek millettir”

Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli sokağının açılışı için Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk dünyasının tek bir milletten ibaret olduğunu söyledi. Türk dünyası ülkelerinde yaşayan insanların aynı ataların torunları olduğunu belirten Yalçın Topçu, Hocalı'da yapılan katliamın da tüm Türk dünyasının sorunu olduğunu ifade etti. TBMM'nin bir an önce Hocalı'yı soykırım olarak kabul edecek bir karar alması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "İnşallah önümüzdeki günlerdeki meclisimiz tarihe insanlığın kara lekesi olarak geçen Hocalı soykırımını tanıyacak karar alır. Bu karar Ankara’nın eli ile Türk Dünyasının tamamında ve İslam Dünyasında da kabul edilir. Biz her zaman diyoruz ki ‘Bakü’nün eline diken batsa biz yüreğimizde hissederiz. Türkiye’nin de eline diken batsa Bakü yüreğinde hisseder’ şu anda her iki devletin Cumhurbaşkanları uluslar arası organizasyonlarda bunları ifade ediyorlar" diye konuştu. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye İbat Hüseyinli’nin adının Kırşehir'de yaşatılacak olmasından dolayı teşekkür eden Topçu, “Ermeni halkı çete halkından memnun değil, BM görevinin farkında olur. Güvenlik konseyinde adalet aramak mümkün değildir. 190 ülkenin adına 5 ülke hareket ediyor. Müslümanların güvenlik konseyinde temsilcileri yok BM Güvenlik konseyinde adalet yoktur. Adaleti inşallah kendimiz söke söke almalıyız" ifadelerini kullandı. Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinin ardından Neşet Ertaş ve Babası Muharrem Ertaş'ın da mezarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Beni İBDA-C’den dinlemişler” Kırşehir’e Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli sokağının açılışı için gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, FETÖ’nün kendisini İBDA-C terör örgütü üzerinden dinlediğini söyledi. Sokak açılışında konuşan Yalçın Topçu, son yıllardaki terörle mücadele çalışmalarına değindi. Terör örgütlerinin arkasında AB ülkeleri ve ABD'nin bulunduğunu belirten Yalçın Topçu, FETÖ terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılacağını ifade etti. FETÖ'cülerin kendisini de dinlediğini söyleyen Yalçın Topçu, "Anlarım Sabancı’yı dinlersin Koç’u dinlersin valimi dinleyin yılların valisi benim ise siyasi bir karşılığım yok. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu bu millet çok sevdi yüzde 1 oy verdiniz. Beni de çok sevdiniz güya binde 75 oy verdiniz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesi dağdan inmemiş daha üçünü gün beni dinlemeye almışlar. Benim sayısal bir karşılığım yok. Zengin bir adam da değilim” diye konuştu. Kırşehir'de bir sokağa Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli'nin adının verilmesini önemli bulduğuna değinen Yalçın Topçu, "Bu şekilde tarihin geleceğe taşınması çok önemli. Katliam ve soy kırımları yaşamamak için bunu yapmalıyız. Güçlü ve bir olursak bunların hiçbirisi olmaz. Bir ve beraber olduğumuz sürece ayaklarımızı yere vurduğumuzda dünyayı sallayalım" dedi. Yapılan konuşmaların ardından İbat Hüseyinli sokağının açılışı yapıldı.
Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli sokağının açılışı için Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk dünyasının tek bir milletten ibaret olduğunu söyledi.

Türk dünyası ülkelerinde yaşayan insanların aynı ataların torunları olduğunu belirten Yalçın Topçu, Hocalı'da yapılan katliamın da tüm Türk dünyasının sorunu olduğunu ifade etti. TBMM'nin bir an önce Hocalı'yı soykırım olarak kabul edecek bir karar alması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "İnşallah önümüzdeki günlerdeki meclisimiz tarihe insanlığın kara lekesi olarak geçen Hocalı soykırımını tanıyacak karar alır. Bu karar Ankara’nın eli ile Türk Dünyasının tamamında ve İslam Dünyasında da kabul edilir. Biz her zaman diyoruz ki ‘Bakü’nün eline diken batsa biz yüreğimizde hissederiz. Türkiye’nin de eline diken batsa Bakü yüreğinde hisseder’ şu anda her iki devletin Cumhurbaşkanları uluslar arası organizasyonlarda bunları ifade ediyorlar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye İbat Hüseyinli’nin adının Kırşehir'de yaşatılacak olmasından dolayı teşekkür eden Topçu, “Ermeni halkı çete halkından memnun değil, BM görevinin farkında olur. Güvenlik konseyinde adalet aramak mümkün değildir. 190 ülkenin adına 5 ülke hareket ediyor. Müslümanların güvenlik konseyinde temsilcileri yok BM Güvenlik konseyinde adalet yoktur. Adaleti inşallah kendimiz söke söke almalıyız" ifadelerini kullandı. Yalçın Topçu, Valilik ziyaretinin ardından Neşet Ertaş ve Babası Muharrem Ertaş'ın da mezarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Beni İBDA-C’den dinlemişler” Kırşehir’e Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli sokağının açılışı için gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, FETÖ’nün kendisini İBDA-C terör örgütü üzerinden dinlediğini söyledi. Sokak açılışında konuşan Yalçın Topçu, son yıllardaki terörle mücadele çalışmalarına değindi. Terör örgütlerinin arkasında AB ülkeleri ve ABD'nin bulunduğunu belirten Yalçın Topçu, FETÖ terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılacağını ifade etti. FETÖ'cülerin kendisini de dinlediğini söyleyen Yalçın Topçu, "Anlarım Sabancı’yı dinlersin Koç’u dinlersin valimi dinleyin yılların valisi benim ise siyasi bir karşılığım yok. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu bu millet çok sevdi yüzde 1 oy verdiniz. Beni de çok sevdiniz güya binde 75 oy verdiniz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesi dağdan inmemiş daha üçünü gün beni dinlemeye almışlar. Benim sayısal bir karşılığım yok. Zengin bir adam da değilim” diye konuştu. Kırşehir'de bir sokağa Karabağ Gazisi İbat Hüseyinli'nin adının verilmesini önemli bulduğuna değinen Yalçın Topçu, "Bu şekilde tarihin geleceğe taşınması çok önemli. Katliam ve soy kırımları yaşamamak için bunu yapmalıyız. Güçlü ve bir olursak bunların hiçbirisi olmaz. Bir ve beraber olduğumuz sürece ayaklarımızı yere vurduğumuzda dünyayı sallayalım" dedi. Yapılan konuşmaların ardından İbat Hüseyinli sokağının açılışı yapıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.