Cumhurbaşkan Başdanışmanı Olan Recai Akyel Beştepe'de

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2016 - 12:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkan Başdanışmanı Olan Recai Akyel Beştepe'de

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Recai Akyel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan ile bir araya geldi.   Eski Sayıştay Başkanı Recai Akyel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı oldu. Görev sürecsi 25 Haziran’da dolan Akyel, 29 Haziran'da veda ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Erdoğan, 7 yıldır Sayıştay Başkanlığı görevini yürüten Recai Akyel'i Başdanışmanı olarak atandı. 25 Haziran tarihinde TBMM’nin 110. birleşiminde Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Akyel, 1 Temmuz 2009 - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında birinci başkanlık görevini sürdürdü. RECAİ AKYEL KİMDİR ?  İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, doktorasını ise , Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda yaptı. Eskişehir kaymakam adayı olarak İçişleri Bakanlığı'na intisap etti. İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı dil ve mesleki bilgi edinme programı çerçevesinde bir yıl süreyle İngiltere'ye gönderildi. Japonya'da da bir ay süren ve afet yönetimi konusunda düzenlenen eğitime katıldı. Görev yaptığı ilçelerde, ilçe tanıtım kitapları yayınladı. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde Gölyaka'da yaşananları Gölyaka’da Deprem başlıklı kitabında yayınladı. Pozantı, İscehisar, Çamoluk, Solhan, Gölyaka, İmamoğlu, Kızıltepe, Elbistan ilçelerinde kaymakamlık yapmıştır, Elbistan Kaymakamı iken 13 Nisan 2007'de Tokat Vali Vekili olarak görevlendirilmiş ve 22 Eylül 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Tokat Valisi olarak atanmıştır. 2008 yılında düzenlenen ve 14 bin 217 kişinin oyları ile katıldığı "Bürokrat, Belediye Başkanı, Siyaset, Sanat ve Spor Dünyasının En'leri" anketi sonucunda yılın valisi seçilmiştir. 2009 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ve 13 kategori ve 12 alt kategoride toplam 130 projenin yarıştığı 8.Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü Kamu Kuruluşları dalında "Tokat Üretiyor, Bir Ulusal Üretim Seferberliği Projesi" ne verilmiştir. 25 Haziran 2009 tarihinde TBMM’nin 110.birleşiminde Sayıştay Başkanlığına seçilmiş, 1 Temmuz 2009 - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında birinci başkanlık görevini sürdürmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Recai Akyel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan ile bir araya geldi.

 

Eski Sayıştay Başkanı Recai Akyel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı oldu. Görev sürecsi 25 Haziran’da dolan Akyel, 29 Haziran'da veda ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Erdoğan, 7 yıldır Sayıştay Başkanlığı görevini yürüten Recai Akyel'i Başdanışmanı olarak atandı.

25 Haziran tarihinde TBMM’nin 110. birleşiminde Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Akyel, 1 Temmuz 2009 - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında birinci başkanlık görevini sürdürdü.

RECAİ AKYEL KİMDİR ? 

İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, doktorasını ise , Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda yaptı. Eskişehir kaymakam adayı olarak İçişleri Bakanlığı'na intisap etti. İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı dil ve mesleki bilgi edinme programı çerçevesinde bir yıl süreyle İngiltere'ye gönderildi. Japonya'da da bir ay süren ve afet yönetimi konusunda düzenlenen eğitime katıldı. Görev yaptığı ilçelerde, ilçe tanıtım kitapları yayınladı. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde Gölyaka'da yaşananları Gölyaka’da Deprem başlıklı kitabında yayınladı. Pozantı, İscehisar, Çamoluk, Solhan, Gölyaka, İmamoğlu, Kızıltepe, Elbistan ilçelerinde kaymakamlık yapmıştır, Elbistan Kaymakamı iken 13 Nisan 2007'de Tokat Vali Vekili olarak görevlendirilmiş ve 22 Eylül 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Tokat Valisi olarak atanmıştır. 2008 yılında düzenlenen ve 14 bin 217 kişinin oyları ile katıldığı "Bürokrat, Belediye Başkanı, Siyaset, Sanat ve Spor Dünyasının En'leri" anketi sonucunda yılın valisi seçilmiştir. 2009 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ve 13 kategori ve 12 alt kategoride toplam 130 projenin yarıştığı 8.Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü Kamu Kuruluşları dalında "Tokat Üretiyor, Bir Ulusal Üretim Seferberliği Projesi" ne verilmiştir. 25 Haziran 2009 tarihinde TBMM’nin 110.birleşiminde Sayıştay Başkanlığına seçilmiş, 1 Temmuz 2009 - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında birinci başkanlık görevini sürdürmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.