Çukurca Şehitleri Sonsuzluğa Uğurlanıyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.10.2016 - 11:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çukurca Şehitleri Sonsuzluğa Uğurlanıyor

Hakkari Çukurca'da hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz memleketlerine defnedilmek üzere uğurlanıyor. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralanmıştı. Yozgat Şehidine Ağlıyor Muhabere Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın acı haberi, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Babasını yaklaşık 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de başkasıyla evlenince babaannesiyle birlikte yaşayan Şehit Yılmaz Oğuzhan Kula’nın 90 günlük asker olduğu öğrenildi. Şehidin acı haberi Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım tarafından önce Yozgat’ta yaşayan annesi Hatın’a bildirildi. Daha sonra Anne Hatın ambulans ile Doğankent beldesine götürülerek acı haber şehidin babaannesi Hüsne Kula ve kardeşi 17 yaşındaki Alihan’a ulaştırıldı. Acı haberin bildirilmesinden sonra şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın askere gitmeden önce özel bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi. Silifke’ye şehit ateşi düştü Terhisine 95 gün kala şehit düşen Er Barbaros Yılmaz’ın babasının astsubay olduğu, anne ve babasının yıllar önce vefat ettiği için dedesi ve babaannesinin büyüttüğü belirtildi. Yılmaz'ın, dedesi ve babaannesinin vefatından sonra halası Ayşe Songül Yörük’ün yanında kaldığı ve onların yanından askere gittiği öğrenildi. Şehidin, Şaban Burak Yılmaz isminde bir erkek kardeşinin olduğu ve onun da Mersin’in Erdemli ilçesindeki halasının yanında olduğu belirtildi. Uşak'a Acı Şehit Haberi Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uşaklı Süleyman Aydındağ'ın baba ocağına ateş düştü. Şehit olan askerlerden Süleyman Aydındağ’ın şehadet haberi Memleketi Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Kolankaya’daki baba ocağına ulaştı. Uşak Valisi ve beraberindeki heyet, Aydındağ’ın baba ocağına giderek aileye taziyede bulundu. Şehidin cenaze programı ilerleyen saatlerde belirli olacak. Öte yandan, Uşak valiliği şehit haberi üzerine bu akşam tertiplenen Cumhuriyet resepsiyonunu iptal ettiğini duyurdu.
Hakkari Çukurca'da hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz memleketlerine defnedilmek üzere uğurlanıyor. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralanmıştı. Yozgat Şehidine Ağlıyor Muhabere Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın acı haberi, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı.

Babasını yaklaşık 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de başkasıyla evlenince babaannesiyle birlikte yaşayan Şehit Yılmaz Oğuzhan Kula’nın 90 günlük asker olduğu öğrenildi. Şehidin acı haberi Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım tarafından önce Yozgat’ta yaşayan annesi Hatın’a bildirildi. Daha sonra Anne Hatın ambulans ile Doğankent beldesine götürülerek acı haber şehidin babaannesi Hüsne Kula ve kardeşi 17 yaşındaki Alihan’a ulaştırıldı. Acı haberin bildirilmesinden sonra şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın askere gitmeden önce özel bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi. Silifke’ye şehit ateşi düştü

Terhisine 95 gün kala şehit düşen Er Barbaros Yılmaz’ın babasının astsubay olduğu, anne ve babasının yıllar önce vefat ettiği için dedesi ve babaannesinin büyüttüğü belirtildi. Yılmaz'ın, dedesi ve babaannesinin vefatından sonra halası Ayşe Songül Yörük’ün yanında kaldığı ve onların yanından askere gittiği öğrenildi. Şehidin, Şaban Burak Yılmaz isminde bir erkek kardeşinin olduğu ve onun da Mersin’in Erdemli ilçesindeki halasının yanında olduğu belirtildi. Uşak'a Acı Şehit Haberi Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uşaklı Süleyman Aydındağ'ın baba ocağına ateş düştü.

Şehit olan askerlerden Süleyman Aydındağ’ın şehadet haberi Memleketi Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Kolankaya’daki baba ocağına ulaştı. Uşak Valisi ve beraberindeki heyet, Aydındağ’ın baba ocağına giderek aileye taziyede bulundu. Şehidin cenaze programı ilerleyen saatlerde belirli olacak. Öte yandan, Uşak valiliği şehit haberi üzerine bu akşam tertiplenen Cumhuriyet resepsiyonunu iptal ettiğini duyurdu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.