Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanete Peş Peşe Vahhabi-Selefi Uyarısı

GÜNDEM 17.07.2022 - 12:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanete Peş Peşe Vahhabi-Selefi Uyarısı

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya’da bir camide Kuveytli Vahabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesinin ardından çektiği video ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirdi. Ünlü, "Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline" dedi.

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya’da bir camide Kuveytli Vehhabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesine tepki göstererek “Diyanet’i uyarıyoruz; hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer camilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz, selefiliğe vehhabiliğe hizmet edip, iç savaşı körüklemiş olacaksınız” demişti.   ''UYUYOR MUSUNUZ ? YOL VERMİŞLER BU ABİLERE'' 'Haftanın Sohbeti' videosunda Diyanet'i eleştiren Ünlü, "Uyuyor musunuz?" diyerek, "Diyanet ile ilgili sorunları hep dillendiriyorum şimdi daha büyük bir sorun meydana geldi. O da nedir? Osman El Hamis’i Sakarya Müftüsü davet etmiş. Tozlu Camiinde konuşturmuş. Onun üzerine baya olaylar yaşandı. Ondan sonra bu Sultangazi taraflarında Mahmut Hasanat diye bir adam Filistinli… Nasıl cemaat izdiham ediyor… Kocaman camiler, biz şu an konuşamayız yasaklıyız ama bütün Müslümanlara, hepimize ‘gavur’ diyen bu adamlar camiilerde cemaat toplamışlar, izdiham. Müftülüğü arıyor arkadaş, ‘İmam izinde’ diyorlar. Bu kadar cemaat nerede toplandı? Uyuyor musunuz? Yol vermişler bu abilere" ifadesini kullandı. ''BİZE, OSMANLI'YA MÜŞRİK DİYORLAR'' Vahabilerin 'takiye' yaptığını söyleyen Ünlü, "Şu an bunlar takiye yapıyor, hükümeti methediyor, Tayyip Erdoğan’ı methediyor, Türk bayrağı paylaşıyor. Bu dalaverelere inanmayın. Biz bu adamlarla Arapça konuşmalarını dinleyebiliyoruz. Ben bunları dinledim. Bunlar bize ‘müşrik’ diyor. Osmanlı ecdadımıza ‘müşrik’ diyor. ‘Bütün türbeleri yıkacağız’ diyor. 5-10 sene önceki sohbetlerimde de ‘İç savaş tehlikesini görüyorum’ dedim. Kitabını yazdım. Bu konularda en hassas olan benim" diye konuştu. Diyanet'e tepki gösteren Ünlü şunları söyledi: TÜRKİYE'DEKİ SELEFİ ORANI "Camiler doluyor taşıyor, diyanetin haberi yok. Nasıl haberin yok ya? O zaman burada bir suikast var, kötü bir niyet var. Bunların acilen Türkiye’ye girişleri yasaklansın. Hele ki o Mahmut Hasanat tamamen bizi şirkle suçlayan bir adam camilerimizde konuşuyor. İzdiham… Bu adam yarın ‘sokağa çıkın’ dese çıkmaz mı onlar? Videolar ortada. Sultangazi pilot bölge ya. Türkiye’de bazı illerde ortalama yüzde 3.6’ya çıkmış selefi, ama bazı illerde yüzde 8, yüzde 10’a çıkmış. CAMİLERİ VERMİŞSİNİZ VAHHABİLERİN ELİNE Burada çok kötü niyetler, planlar var. Önümüzde karıştırılmak istenen dolaplar var. Uyanık olalım. Sizi uyarıyorum. Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline. İçten, dıştan altımızı oyuyorlar"
'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya’da bir camide Kuveytli Vahabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesinin ardından çektiği video ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirdi. Ünlü, "Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline" dedi.

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya’da bir camide Kuveytli Vehhabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesine tepki göstererek “Diyanet’i uyarıyoruz; hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer camilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz, selefiliğe vehhabiliğe hizmet edip, iç savaşı körüklemiş olacaksınız” demişti.

 

''UYUYOR MUSUNUZ ? YOL VERMİŞLER BU ABİLERE''
'Haftanın Sohbeti' videosunda Diyanet'i eleştiren Ünlü, "Uyuyor musunuz?" diyerek, "Diyanet ile ilgili sorunları hep dillendiriyorum şimdi daha büyük bir sorun meydana geldi. O da nedir? Osman El Hamis’i Sakarya Müftüsü davet etmiş. Tozlu Camiinde konuşturmuş. Onun üzerine baya olaylar yaşandı. Ondan sonra bu Sultangazi taraflarında Mahmut Hasanat diye bir adam Filistinli… Nasıl cemaat izdiham ediyor… Kocaman camiler, biz şu an konuşamayız yasaklıyız ama bütün Müslümanlara, hepimize ‘gavur’ diyen bu adamlar camiilerde cemaat toplamışlar, izdiham. Müftülüğü arıyor arkadaş, ‘İmam izinde’ diyorlar. Bu kadar cemaat nerede toplandı? Uyuyor musunuz? Yol vermişler bu abilere" ifadesini kullandı.

''BİZE, OSMANLI'YA MÜŞRİK DİYORLAR''
Vahabilerin 'takiye' yaptığını söyleyen Ünlü, "Şu an bunlar takiye yapıyor, hükümeti methediyor, Tayyip Erdoğan’ı methediyor, Türk bayrağı paylaşıyor. Bu dalaverelere inanmayın. Biz bu adamlarla Arapça konuşmalarını dinleyebiliyoruz. Ben bunları dinledim. Bunlar bize ‘müşrik’ diyor. Osmanlı ecdadımıza ‘müşrik’ diyor. ‘Bütün türbeleri yıkacağız’ diyor. 5-10 sene önceki sohbetlerimde de ‘İç savaş tehlikesini görüyorum’ dedim. Kitabını yazdım. Bu konularda en hassas olan benim" diye konuştu.


Diyanet'e tepki gösteren Ünlü şunları söyledi:


TÜRKİYE'DEKİ SELEFİ ORANI

"Camiler doluyor taşıyor, diyanetin haberi yok. Nasıl haberin yok ya? O zaman burada bir suikast var, kötü bir niyet var. Bunların acilen Türkiye’ye girişleri yasaklansın. Hele ki o Mahmut Hasanat tamamen bizi şirkle suçlayan bir adam camilerimizde konuşuyor. İzdiham… Bu adam yarın ‘sokağa çıkın’ dese çıkmaz mı onlar? Videolar ortada. Sultangazi pilot bölge ya. Türkiye’de bazı illerde ortalama yüzde 3.6’ya çıkmış selefi, ama bazı illerde yüzde 8, yüzde 10’a çıkmış.


CAMİLERİ VERMİŞSİNİZ VAHHABİLERİN ELİNE
Burada çok kötü niyetler, planlar var. Önümüzde karıştırılmak istenen dolaplar var. Uyanık olalım. Sizi uyarıyorum. Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline. İçten, dıştan altımızı oyuyorlar"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.