Çöken Ahırlarda Bulunan Hayvanlar Telef Oldu

YAŞAM 25.01.2022 - 22:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çöken Ahırlarda Bulunan Hayvanlar Telef Oldu

Kırşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle çökme meydana gelen ahırlarda bulunan 2 büyükbaş ve 1 koyun telef oldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ile Kaman, Boztepe ve Akçakent ilçelerinde bazı ahır ve işletmelerin çatıları çöktü.     Kaman ve Akçakent ilçelerinde çatıları çöken ahırlarda birer büyükbaş, Kaman'ın Kurancılı beldesinde de bir koyun telef oldu, kurtarılan hayvanlar ise güvenli yerele nakledildi.     Merkez Horozungediği mevkisi ve Çiçekdağı ilçesi yolu ile Boztepe ilçesindeki çatıları çöken işletmelerde ise 7 büyükbaş ekiplerin yardımıyla yaralı kurtarıldı.     Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, veteriner hekimlerle merkez ve ilçelerde çökme meydana gelen işletmeleri ve çiftçileri ziyaret etti.
Kırşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle çökme meydana gelen ahırlarda bulunan 2 büyükbaş ve 1 koyun telef oldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ile Kaman, Boztepe ve Akçakent ilçelerinde bazı ahır ve işletmelerin çatıları çöktü.

 

 

Kaman ve Akçakent ilçelerinde çatıları çöken ahırlarda birer büyükbaş, Kaman'ın Kurancılı beldesinde de bir koyun telef oldu, kurtarılan hayvanlar ise güvenli yerele nakledildi.

 

 

Merkez Horozungediği mevkisi ve Çiçekdağı ilçesi yolu ile Boztepe ilçesindeki çatıları çöken işletmelerde ise 7 büyükbaş ekiplerin yardımıyla yaralı kurtarıldı.

 

 

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, veteriner hekimlerle merkez ve ilçelerde çökme meydana gelen işletmeleri ve çiftçileri ziyaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.