Çok Sayıda Şikayet Gitti EPDK Faturaları İncelemeye Aldı

GÜNDEM 13.01.2022 - 09:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çok Sayıda Şikayet Gitti EPDK Faturaları İncelemeye Aldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ocak’tan itibaren geçerli elektrik zamlarının aralık ayına da yansıtıldığı şikâyetleri üzerine faturaları incelemeye aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, perakende satış şirketlerinin ilk okuma ile son okuma tarihi arasındaki gün sayısına göre hesaplama yapmak zorunda olduğunu belirterek, “Örneğin, ilgili faturada aralık ayından ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyat, ocak ayından ne kadar gün varsa yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır” dedi. Tarife geçiş zamanlarında faturada görülen tüketime esas birim bedellerin EPDK tarafından yayımlanan tarifelerle uyumlu görülmediği durumlar oluşabileceğini, ancak bunun nihai hesaplamaya etki etmeyeceğini kaydeden Yılmaz, yurttaşın müsterih olmasını, tüketim periyodunun artması veya eksilmesinin adaletsizlik oluşturmayacağını belirtti.   ''GÜVEN KALMADI'' Süreç ile ilgili değerlendirmede bulunan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu üyesi Olgun Sakarya “İşin özü yurttaşın ne dağıtım şirketleri ne kamuya olan güveni kalmıştır. Özelleştirmelerin toplumu getirdiği nokta bu. Bir an önce dağıtım bölgelerinin kamusal hizmet alanına çekilmesi gerekiyor.Hatalı faturalar olabilir ancak genelleştirildiğini düşünmüyorum. Bu kendi ayağına sıkmak demek. Böyle bir durum işletme hakkı devri hükümlerine, sözleşmeye aykırı olur. Tüketicinin kandırılması, soyulması sonuçlarını doğurur. Lisansın iptaline kadar gider. Ağır para cezası ile karşılaşırlar.” şeklinde konuştu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ocak’tan itibaren geçerli elektrik zamlarının aralık ayına da yansıtıldığı şikâyetleri üzerine faturaları incelemeye aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, perakende satış şirketlerinin ilk okuma ile son okuma tarihi arasındaki gün sayısına göre hesaplama yapmak zorunda olduğunu belirterek, “Örneğin, ilgili faturada aralık ayından ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyat, ocak ayından ne kadar gün varsa yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır” dedi. Tarife geçiş zamanlarında faturada görülen tüketime esas birim bedellerin EPDK tarafından yayımlanan tarifelerle uyumlu görülmediği durumlar oluşabileceğini, ancak bunun nihai hesaplamaya etki etmeyeceğini kaydeden Yılmaz, yurttaşın müsterih olmasını, tüketim periyodunun artması veya eksilmesinin adaletsizlik oluşturmayacağını belirtti.

 

''GÜVEN KALMADI''

Süreç ile ilgili değerlendirmede bulunan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu üyesi Olgun Sakarya “İşin özü yurttaşın ne dağıtım şirketleri ne kamuya olan güveni kalmıştır. Özelleştirmelerin toplumu getirdiği nokta bu. Bir an önce dağıtım bölgelerinin kamusal hizmet alanına çekilmesi gerekiyor.Hatalı faturalar olabilir ancak genelleştirildiğini düşünmüyorum. Bu kendi ayağına sıkmak demek. Böyle bir durum işletme hakkı devri hükümlerine, sözleşmeye aykırı olur. Tüketicinin kandırılması, soyulması sonuçlarını doğurur. Lisansın iptaline kadar gider. Ağır para cezası ile karşılaşırlar.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.