Ciner Grubun Kırşehir Haber Türk'e Açtığı Davada Karar

GÜNDEM 26.01.2021 - 12:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ciner Grubun Kırşehir Haber Türk'e Açtığı Davada Karar

Habertürk Gazetesi ve Televizyonu ile Show TV'ye bünyesinde barındıran Ciner Grubu telif hakları nedeniyle Kırşehir Haber Türk'e dava açmıştı.Açılan dava savcılık tarafından ''kovuşturmaya yer olmadığına'' kararıyla kapatıldı.

Türkiye'nin en büyük medya gruplarından olan Ciner Grubu ''Habertürk'' isminin kendilerine tescilli olduğunu belirterek Kırşehir Haber Türk'e telif davası açarak şikayette bulundu.Söz şikayetlerindeki savunmalarında ise Habertürk ibareli markanın yayıncılık hayatına 10 yıldır devam ettiği ve Habertürk haber sitesine ilişkin logonun izin almaksızın hukuka aykırı bir şekilde Kirsehirhaberturk.com isimli sitede kullanıldığı belirtildi.   SAVCILIK DOSYAYI KAPATTI   Kırşehir Haber Türk isimli internet sitesinin yayın sahibi olan Ömer Duran ise söz konusu şikayete ilişkin savunmasında , '' Kirsehirhaberturk.com isimli haber sitesinin alan adı ve kullanım hakları adımıza tescillenmiştir.Ciner grubunun iddia ettiği gibi logolar arasında da herhangi bir benzerlik de yoktur.'' ifadelerini kullandı. Savcılık ise Ciner grubunun iddialarına ilişkin herhangi bir somut ve inandırıcı delil olmadığını belirterek ''kovuşturmaya yer olmadığına'' dair karar verdi.    
Habertürk Gazetesi ve Televizyonu ile Show TV'ye bünyesinde barındıran Ciner Grubu telif hakları nedeniyle Kırşehir Haber Türk'e dava açmıştı.Açılan dava savcılık tarafından ''kovuşturmaya yer olmadığına'' kararıyla kapatıldı.

Türkiye'nin en büyük medya gruplarından olan Ciner Grubu ''Habertürk'' isminin kendilerine tescilli olduğunu belirterek Kırşehir Haber Türk'e telif davası açarak şikayette bulundu.Söz şikayetlerindeki savunmalarında ise Habertürk ibareli markanın yayıncılık hayatına 10 yıldır devam ettiği ve Habertürk haber sitesine ilişkin logonun izin almaksızın hukuka aykırı bir şekilde Kirsehirhaberturk.com isimli sitede kullanıldığı belirtildi.

 

SAVCILIK DOSYAYI KAPATTI

 

Kırşehir Haber Türk isimli internet sitesinin yayın sahibi olan Ömer Duran ise söz konusu şikayete ilişkin savunmasında , '' Kirsehirhaberturk.com isimli haber sitesinin alan adı ve kullanım hakları adımıza tescillenmiştir.Ciner grubunun iddia ettiği gibi logolar arasında da herhangi bir benzerlik de yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Savcılık ise Ciner grubunun iddialarına ilişkin herhangi bir somut ve inandırıcı delil olmadığını belirterek ''kovuşturmaya yer olmadığına'' dair karar verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.