Cinayetin Perdesini Jandarmanın Dikkati ve Cep Telefonu Görüntüleri Araladı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2020 - 12:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cinayetin Perdesini Jandarmanın Dikkati ve Cep Telefonu Görüntüleri Araladı

Kırşehir'de memleketine tatile gelen 20 yaşındaki Gamze'nin vurularak ölmesinin arkasındaki sır perdesini , jandarmanın dikkati ve düğüne katılan misafirlerin çektiği görüntüler sayesinde araladı. Çadırlıhacıyusuf köyünün muhtarı Bayram Zengin'in 15 Ağustos 2018'de oğlu için düzenlediği sünnet düğününe Belçika'da yaşayan Rami ve Ülfet Boynuince ile kızları Gamze (20) de katıldı. Sünnet düğününde peş peşe sıkılan kurşunlardan biri halay çeken Gamze Boynuince'ye isabet etti. Hastaneye kaldırılan genç kız hayatını kaybederken, jandarma ekipleri olay yerine gelmeden evdeki tüm delillerin temizlendiği ve Bayram Zengin 'in kuzeni Taner Zengin 'in düğünde çekim yapan kameramandan düğün kasetini alıp yok ettiği iddia edildi. Köy muhtarı Bayram Zengin , olayı soruşturan jandarma ekiplerine ruhsatlı iki tabancasını da teslim etti. Olayla ilgili Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada "Baran" kod adlı gizli tanığın "Bayram Zengin'in halay çekerken şahısların yanında havaya ateş ettiği, maktülün yere düşmeden önce oluşan silah sesinin Bayram Zengin 'in olduğu taraftan geldiği"ni söylemesi üzerine savcılık düğüne katılanların çektikleri videolardan muhtarın belindeki üçüncü silahı tespit etti. Mahkeme tutanaklarına göre şüpheli Bayram Zengin , olaydan sonra kabze kısımları siyah olan bir Browning ve bir adette Kırıkkale marka tabancayı kolluk kuvvetlerine teslim etti. Düğün sırasında çekilen fotoğraflar incelendiğinde ise Bayram Zengin 'in belinde kahverengi kabzeli bir silah olduğu anlaşıldı. OLDUĞU YERE ÇÖKTÜ AĞLADIGörgü tanığı olarak ifade veren Neslihan Türkyılmaz şunları söyledi:“Gamze halay çektiği sırada vuruldu. Ağzından kan geldi. Bayram olduğu yere çöktü, başını ellerinin arasına alıp ağladı. Akrabaları Bayram Zengin’in yüzünü yıkadı. Kendine gelmesi için Bayram’a tokat attı.” DÜĞÜN DEĞİL SANKİ SAVAŞ YAPMIŞLAR Görüntülerden, “Ben hiç ateş etmedim” diyen muhtarın kuzeni Taner Zengin’in de uzun namlulu silahla ateş ettiği belirlendi.Tutuklanan Bayram Zengin’e olası kastla öldürme ile korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde ateş etme suçlarından dava açıldı. Kuzeni Taner Zengin’e delilleri yok etme ve ateş açma, kardeşi Murat Zengin’e ise ruhsatsız silah bulundurmak suçlaması yöneltildi.Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 24 Aralık’ta görüldü. Gamze’nin ailesinin avukatı Kadriye Ünler, “İki şarjör, 151 boş kovan, 6 av fişeği bulundu. Düğün değil sanki savaş yapmışlar” dedi.

Kırşehir'de memleketine tatile gelen 20 yaşındaki Gamze'nin vurularak ölmesinin arkasındaki sır perdesini , jandarmanın dikkati ve düğüne katılan misafirlerin çektiği görüntüler sayesinde araladı.

Çadırlıhacıyusuf köyünün muhtarı Bayram Zengin'in 15 Ağustos 2018'de oğlu için düzenlediği sünnet düğününe Belçika'da yaşayan Rami ve Ülfet Boynuince ile kızları Gamze (20) de katıldı. Sünnet düğününde peş peşe sıkılan kurşunlardan biri halay çeken Gamze Boynuince'ye isabet etti. Hastaneye kaldırılan genç kız hayatını kaybederken, jandarma ekipleri olay yerine gelmeden evdeki tüm delillerin temizlendiği ve Bayram Zengin 'in kuzeni Taner Zengin 'in düğünde çekim yapan kameramandan düğün kasetini alıp yok ettiği iddia edildi. Köy muhtarı Bayram Zengin , olayı soruşturan jandarma ekiplerine ruhsatlı iki tabancasını da teslim etti. Olayla ilgili Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada "Baran" kod adlı gizli tanığın "Bayram Zengin'in halay çekerken şahısların yanında havaya ateş ettiği, maktülün yere düşmeden önce oluşan silah sesinin Bayram Zengin 'in olduğu taraftan geldiği"ni söylemesi üzerine savcılık düğüne katılanların çektikleri videolardan muhtarın belindeki üçüncü silahı tespit etti. Mahkeme tutanaklarına göre şüpheli Bayram Zengin , olaydan sonra kabze kısımları siyah olan bir Browning ve bir adette Kırıkkale marka tabancayı kolluk kuvvetlerine teslim etti. Düğün sırasında çekilen fotoğraflar incelendiğinde ise Bayram Zengin 'in belinde kahverengi kabzeli bir silah olduğu anlaşıldı.

OLDUĞU YERE ÇÖKTÜ AĞLADI
Görgü tanığı olarak ifade veren Neslihan Türkyılmaz şunları söyledi:
“Gamze halay çektiği sırada vuruldu. Ağzından kan geldi. Bayram olduğu yere çöktü, başını ellerinin arasına alıp ağladı. Akrabaları Bayram Zengin’in yüzünü yıkadı. Kendine gelmesi için Bayram’a tokat attı.”


DÜĞÜN DEĞİL SANKİ SAVAŞ YAPMIŞLAR

Görüntülerden, “Ben hiç ateş etmedim” diyen muhtarın kuzeni Taner Zengin’in de uzun namlulu silahla ateş ettiği belirlendi.Tutuklanan Bayram Zengin’e olası kastla öldürme ile korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde ateş etme suçlarından dava açıldı. Kuzeni Taner Zengin’e delilleri yok etme ve ateş açma, kardeşi Murat Zengin’e ise ruhsatsız silah bulundurmak suçlaması yöneltildi.
Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 24 Aralık’ta görüldü. Gamze’nin ailesinin avukatı Kadriye Ünler, “İki şarjör, 151 boş kovan, 6 av fişeği bulundu. Düğün değil sanki savaş yapmışlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.