Çin'in Uygur Türklerine Şeytani Soykırım Planı

GÜNDEM 26.02.2021 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çin'in Uygur Türklerine Şeytani Soykırım Planı

Doğu Türkistan’da Uygur kardeşlerimize uygulanan mezalimi artık dünya bir soykırım olarak tanımlıyor. Geçtiğimiz günlerde Kanada parlamentosu , Çin’in Uygur Türklerine yönelik muamelesini ‘’soykırım’’ olarak kabul eden yasa tasarısını onayladı. Aynı şekilde Hollanda da Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılanları ‘’soykırım’’ olarak kabul eden tasarıya evet dedi. Ama ne yazık ki ülkemizden bu yönde atılmış henüz bir adım bulunmuyor. Peki Kanada ve Hollanda’da kabul ettiği gibi Çin tarafından Uygur Türklerine yönelik nasıl bir ‘’soykırım’’ uygulanıyor ? Bir Millete Soykırım sadece öldürerek veya kıyım yapılarak uygulanmıyor. Aynı zamanda babadan gelen soy bağı kesilerek de bir millete soykırım uygulamak mümkün. Günümüzde Çin tam olarak Uygur Türklerine bu yöntemi uyguluyor. Çin’e ait verilere bakıldığında Çin’de 10 ila 15 Milyon civarında bir Uygur Türk nüfusu olduğu varsayılıyor. Ancak Çin tarafından bu rakamlar oldukça düşük gösteriliyor. Daha gerçekçi hesaplamalar yapıldığında ise Çin’de 25 ila 30 milyon arasında Türk nüfusu bulunuyor. Çin uzun zamandır ortadan kaldırmayı planladığı Uygur Türkleri ile ilgili dünya kamuoyundan çekindiği için toplu bir kıyıma girişemiyor. Daha sinsi bir soykırım ve asimilasyon politikası uygulayan Çin hükümeti, babadan gelen soy bağını keserek Uygur Türk nüfusunu azaltarak bitirmeyi planlıyor. Bu alçak plan neticesinde her yıl yaklaşık 3 milyon Uygur erkeği kamplarda tutularak evlerinden uzaklaştırılıyor. Böylece babasız, kocasız ve kardeşsiz kalan Uygur kadınları Çinli erkeklerle zorla evlendiriliyor. Bilindiği gibi Çin’de 1 çocuktan fazla çocuk yapılması yasak. Yani Çinli erkek ile evlendirilen Uygur Türk’ü kadından olan tek çocuk da Çin soyundan gelmiş oluyor. Bu şekilde Türk nüfusunun kademeli olarak soykırıma uğratılarak tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor. Tabi bunun yanında babasız kalan Türk çocukları da ayrıca kamplarda beyinleri yıkanarak Çinlileştiriliyor. Ayrıca kamplarda tutulan Türk erkekleri de sistematik olarak kısırlştırılıyor. Kamplarda Türklere yönelik uygulanan asimilasyon politikası ise buz dağının sadece görünen yüzü. Dünya kamuoyu kamplarda Türklere yönelik asimilasyon uygulanmasına tepki gösterirken, bu uygulamanın altında yatan asıl büyük neden ise Türklerin soy bağını keserek tamamen Çinlileştirmek. Çin’in bu politikası soydaşlarımıza yönelik uygulanan mezalimin dışında bir insanlık suçudur. Müslüman Uygur Türk kardeşlerimize yardım eli uzatamayacaksak bizim varlığımızın  ne anlamı var ki ! Bu konuda bizden daha duyarlı davranabilen ve gerçekten bu yönde adımlar atan Kanada ve Hollanda gibi ülkeleri kutluyoruz. Hz. Ali , ‘’ Zulme Engel Olamıyorsanız Onu herkese duyurun.’’ demiş. Yazıklar olsun ki bizim elimizden de ancak bu kadarı geliyor. Ömer Duran

Doğu Türkistan’da Uygur kardeşlerimize uygulanan mezalimi artık dünya bir soykırım olarak tanımlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kanada parlamentosu , Çin’in Uygur Türklerine yönelik muamelesini ‘’soykırım’’ olarak kabul eden yasa tasarısını onayladı.

Aynı şekilde Hollanda da Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılanları ‘’soykırım’’ olarak kabul eden tasarıya evet dedi.

Ama ne yazık ki ülkemizden bu yönde atılmış henüz bir adım bulunmuyor.

Peki Kanada ve Hollanda’da kabul ettiği gibi Çin tarafından Uygur Türklerine yönelik nasıl bir ‘’soykırım’’ uygulanıyor ?

Bir Millete Soykırım sadece öldürerek veya kıyım yapılarak uygulanmıyor.

Aynı zamanda babadan gelen soy bağı kesilerek de bir millete soykırım uygulamak mümkün.

Günümüzde Çin tam olarak Uygur Türklerine bu yöntemi uyguluyor.

Çin’e ait verilere bakıldığında Çin’de 10 ila 15 Milyon civarında bir Uygur Türk nüfusu olduğu varsayılıyor.

Ancak Çin tarafından bu rakamlar oldukça düşük gösteriliyor.

Daha gerçekçi hesaplamalar yapıldığında ise Çin’de 25 ila 30 milyon arasında Türk nüfusu bulunuyor.

Çin uzun zamandır ortadan kaldırmayı planladığı Uygur Türkleri ile ilgili dünya kamuoyundan çekindiği için toplu bir kıyıma girişemiyor.

Daha sinsi bir soykırım ve asimilasyon politikası uygulayan Çin hükümeti, babadan gelen soy bağını keserek Uygur Türk nüfusunu azaltarak bitirmeyi planlıyor.

Bu alçak plan neticesinde her yıl yaklaşık 3 milyon Uygur erkeği kamplarda tutularak evlerinden uzaklaştırılıyor.

Böylece babasız, kocasız ve kardeşsiz kalan Uygur kadınları Çinli erkeklerle zorla evlendiriliyor.

Bilindiği gibi Çin’de 1 çocuktan fazla çocuk yapılması yasak.

Yani Çinli erkek ile evlendirilen Uygur Türk’ü kadından olan tek çocuk da Çin soyundan gelmiş oluyor.

Bu şekilde Türk nüfusunun kademeli olarak soykırıma uğratılarak tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor.

Tabi bunun yanında babasız kalan Türk çocukları da ayrıca kamplarda beyinleri yıkanarak Çinlileştiriliyor.

Ayrıca kamplarda tutulan Türk erkekleri de sistematik olarak kısırlştırılıyor.

Kamplarda Türklere yönelik uygulanan asimilasyon politikası ise buz dağının sadece görünen yüzü.

Dünya kamuoyu kamplarda Türklere yönelik asimilasyon uygulanmasına tepki gösterirken, bu uygulamanın altında yatan asıl büyük neden ise Türklerin soy bağını keserek tamamen Çinlileştirmek.

Çin’in bu politikası soydaşlarımıza yönelik uygulanan mezalimin dışında bir insanlık suçudur.

Müslüman Uygur Türk kardeşlerimize yardım eli uzatamayacaksak bizim varlığımızın  ne anlamı var ki !

Bu konuda bizden daha duyarlı davranabilen ve gerçekten bu yönde adımlar atan Kanada ve Hollanda gibi ülkeleri kutluyoruz.

Hz. Ali , ‘’ Zulme Engel Olamıyorsanız Onu herkese duyurun.’’ demiş.

Yazıklar olsun ki bizim elimizden de ancak bu kadarı geliyor.

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.