Çin'in Ölüm Kamplarındaki Uygur Türkleri'nin Görüntüleri Sızdı

DÜNYA 24.05.2022 - 10:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çin'in Ölüm Kamplarındaki Uygur Türkleri'nin Görüntüleri Sızdı

Milyonlarc Uygur Türkü'nü ölüm kamplarına hapsederek işkence ve soykırım uygulayan Çin Hükümetinin işlediği insanlık suçu hacklenen belgeler sonucu ortaya çıktı.

Çin Hükümeti tarafından Uygur Türklerine yönelik uygulanan soykırım ve asimilasyon politikası ile ilgili yeni belgelere ve görüntülere ulaşıldı.Polis kayıtlarının hacklenmesi ile birlikte ulaşılan belgelerde insanların, müslüman oldukları için bu kamplara yerleştirilerek işkencelerden geçirildiği, soykırım ve asimilasyon politikasına maruz tutulduğu öğrenildi.     Belgelerde, Uygur Türkleri'nin inanç noktasında bazı testlere tabi tutulduğunu zorla yapılması istenenleri yapmayanların ise ölüm kamplarına gönderildiği bilgisine ulaşıldı.Çin hükümeti ise iddiaların aksine kampların, eğitim ve entegrasyon amaçlı kullanıldığını bildiriyor.Ancak kampların silahlı polis ve gardiyanlar tarafından korunması, bu kampların hapishaneden farksız olduğunu ortaya koyuyor.     Bazı görüntülerde kafalarına çuval geçirilen ve ters kelepçe takılan mahkumların yere yatırıldığı, saçlarının ve sakallarının traş edildiği görüldü.5 bin kişiye ait olduğu öğrenilen belgelerde Birçok kişinin sadece Müslüman oldukları için ya da Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeleri ziyaret ettikleri için gözaltı kamplarına yerleştirildiği belirtildi.     Son yıllarda Sincan bölgesindeki uydu fotoğrafları, bölgede gözaltı kamplarının sayısındaki artışı ortaya koymuştu. Kampta kalmış tanıklar da, tecavüz ve işkence olaylarının yaygın olduğunu savunuyor.     Türk erkekleri kamplarda bulunurken, Çinli erkekler ise kadınların olduğu evlere yerleştirilerek sözde kardeşlik projesi altında çok soykırım politikası uygulanıyor.Birleşmiş Milletlere göre soykırım sadece katledilerek değil aynı zamanda çocukların baba tarafından soy bağının kesilmesi ile de gerçekleşebiliyor.      
Milyonlarc Uygur Türkü'nü ölüm kamplarına hapsederek işkence ve soykırım uygulayan Çin Hükümetinin işlediği insanlık suçu hacklenen belgeler sonucu ortaya çıktı.

Çin Hükümeti tarafından Uygur Türklerine yönelik uygulanan soykırım ve asimilasyon politikası ile ilgili yeni belgelere ve görüntülere ulaşıldı.Polis kayıtlarının hacklenmesi ile birlikte ulaşılan belgelerde insanların, müslüman oldukları için bu kamplara yerleştirilerek işkencelerden geçirildiği, soykırım ve asimilasyon politikasına maruz tutulduğu öğrenildi.

 

 

Belgelerde, Uygur Türkleri'nin inanç noktasında bazı testlere tabi tutulduğunu zorla yapılması istenenleri yapmayanların ise ölüm kamplarına gönderildiği bilgisine ulaşıldı.Çin hükümeti ise iddiaların aksine kampların, eğitim ve entegrasyon amaçlı kullanıldığını bildiriyor.Ancak kampların silahlı polis ve gardiyanlar tarafından korunması, bu kampların hapishaneden farksız olduğunu ortaya koyuyor.

 

 

Bazı görüntülerde kafalarına çuval geçirilen ve ters kelepçe takılan mahkumların yere yatırıldığı, saçlarının ve sakallarının traş edildiği görüldü.5 bin kişiye ait olduğu öğrenilen belgelerde Birçok kişinin sadece Müslüman oldukları için ya da Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeleri ziyaret ettikleri için gözaltı kamplarına yerleştirildiği belirtildi.

 

 

Son yıllarda Sincan bölgesindeki uydu fotoğrafları, bölgede gözaltı kamplarının sayısındaki artışı ortaya koymuştu. Kampta kalmış tanıklar da, tecavüz ve işkence olaylarının yaygın olduğunu savunuyor.

 

 

Türk erkekleri kamplarda bulunurken, Çinli erkekler ise kadınların olduğu evlere yerleştirilerek sözde kardeşlik projesi altında çok soykırım politikası uygulanıyor.Birleşmiş Milletlere göre soykırım sadece katledilerek değil aynı zamanda çocukların baba tarafından soy bağının kesilmesi ile de gerçekleşebiliyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.