Çiçekdağ'da ki Çoban 112'yi 2 Ay Meşgul Etti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.11.2016 - 15:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çiçekdağ'da ki Çoban 112'yi 2 Ay Meşgul Etti

Çiçekdağı İlçesin'den arayarak, 'Mucur'dan arıyorum, eşim doğum yapacak'' 2 ay boyunca 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul eden var. 2013 yılında kurulan Kırşehir'deki çağrı merkezine çok sayıda asılsız ihbar yapılıyor.Yapılan asılsız ihbarların arasında kötü amaçlı aramalar olduğu gibi, akıllı telefonlarda bulunan acil arama butonunu kullanan çocuklar da var.Aramaların neredeyse %90'nını asılsız ihbarlar oluşturunca eylül ayında cezai işlem uygulanacağına dair genelge dahi yayınlandı.Asılsız ihbarları özellikle kötü amaçlı aramaların oluşturduğunu belirten 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Selim Yılmaz. ''"Mesela, geçen yıl birisi Çiçekdağı ilçesinden arayıp, 'Mucur'dan arıyorum, eşim doğum yapacak, çabuk ambulans gönderin' diyor. Araştırdığımızda bu kişinin Çiçekdağı Halaçlı’da yaşayan bir çoban olduğu ortaya çıktı. 2 ay bu çobanla uğraştık. 3 günde ya da haftada bir arıyordu." dedi. "ÇOCUKLAR ARAYIP KAPATIYOR" Çocukların anne ve babalarının telefonlarından 112'yi aramalarıyla da çok karşılaştıklarına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Akıllı telefonlarda acil arama tuşları var. Çocuklar eline alınca acil aramaya basıyor. Konuşmayı bile beceremiyor ama arayabiliyor. Her çağrıya sonuna kadar gidiliyor. Çocuklar bazen arka arkaya arayıp kapatıyor. Arkadaşlarımız geri dönüş yapıyor. En sonunda ailesine ulaşıyor. Aile, ‘Kusura bakmayın çocuğun elindeydi’ diyerek özür diliyor. Çağrı merkezimize gelen asılsız ve gereksiz çağrıların sayısının artmasında akıllı telefonlardan bilmeyerek arayan çocuklar da etkili oluyor."
Çiçekdağı İlçesin'den arayarak, 'Mucur'dan arıyorum, eşim doğum yapacak'' 2 ay boyunca 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul eden var.

2013 yılında kurulan Kırşehir'deki çağrı merkezine çok sayıda asılsız ihbar yapılıyor.Yapılan asılsız ihbarların arasında kötü amaçlı aramalar olduğu gibi, akıllı telefonlarda bulunan acil arama butonunu kullanan çocuklar da var.Aramaların neredeyse %90'nını asılsız ihbarlar oluşturunca eylül ayında cezai işlem uygulanacağına dair genelge dahi yayınlandı.Asılsız ihbarları özellikle kötü amaçlı aramaların oluşturduğunu belirten 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Selim Yılmaz. ''"Mesela, geçen yıl birisi Çiçekdağı ilçesinden arayıp, 'Mucur'dan arıyorum, eşim doğum yapacak, çabuk ambulans gönderin' diyor. Araştırdığımızda bu kişinin Çiçekdağı Halaçlı’da yaşayan bir çoban olduğu ortaya çıktı. 2 ay bu çobanla uğraştık. 3 günde ya da haftada bir arıyordu." dedi.

"ÇOCUKLAR ARAYIP KAPATIYOR"

Çocukların anne ve babalarının telefonlarından 112'yi aramalarıyla da çok karşılaştıklarına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Akıllı telefonlarda acil arama tuşları var. Çocuklar eline alınca acil aramaya basıyor. Konuşmayı bile beceremiyor ama arayabiliyor. Her çağrıya sonuna kadar gidiliyor. Çocuklar bazen arka arkaya arayıp kapatıyor. Arkadaşlarımız geri dönüş yapıyor. En sonunda ailesine ulaşıyor. Aile, ‘Kusura bakmayın çocuğun elindeydi’ diyerek özür diliyor. Çağrı merkezimize gelen asılsız ve gereksiz çağrıların sayısının artmasında akıllı telefonlardan bilmeyerek arayan çocuklar da etkili oluyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.